FK6 Lost in Translation / Bir Konuşabilse (2003) Film Bilgileri & Yorumları

gundix123

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
0335266.jpg

Bir Konuşabilse - Lost in Translation (2003)
Türü: Dram
Yönetmen: Sofia Coppola
Senaryo: Sofia Coppola​
Oyuncular:
Scarlett Johansson
Bill Murray
Akiko Takeshita
Kazuyoshi Minamimagoe
Kazuko Shibata

IMDb Sayfası
Oscar Ödülleri (1)

En İyi Özgün Senaryo
Oscar Adaylıkları (3)

En İyi Film
En İyi Yönetmen
En İyi Erkek Oyuncu

Filmin Özeti
Bob Haris ve Charlotte Tokyo’da ikİ Amerikalıdır. Bob, Tokyo’ya bir viski reklamında oynamak için gelmiştir, Charlotte ise işkolik bir fotoğrafçı olan kocasının peşinden sürüklenmiştir. Her ikisini de uyku tutmayınca, bir gece lüks bir otelin barında yolları kesişir.
Bu buluşmanın sonunda aralarında sıkı bir dostluk başlayacaktır. Birlikte Tokyo’yu keşfe çıkarlar, Tokyolularla aralarında çok komik olaylar geçer ve sonunda bambaşka yaşamların mümkün olduğunu keşfederler.
Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Galiba fazlasıyla iyi yorumlar sonrası beklentiyi fazla yükselttim ve beklentimi karşılayamadı maalesef.

Filmin bence en iyi yanı Tokyo'nun soğukluğunu çok iyi yansıtmış olması. Film boyunca ben de kendimi uzak bir şehirde yabancı gibi hissettim. Başarısız olduğu nokta ise Bob ve Charlotte dostluğunda da soğukluk hissetmem, oysa orada sıcaklık hissetmek gerekiyordu. :):)

Bill Murray eşi pek olmayan harika bir adam. Sevmeyeni neredeyse yoktur herhalde, kariyerinin tek Oscar adaylığını bu filmle almış olması üzücü. Umarım ilerleyen yıllarda filmin Bill Murray'e Oscar adaylığı kazandırmış tek film olma unvanı elinden gider. :):)

Scarlett Johansson neden filmin yarısında yarı çıplaktı çözemedim ama bundan rahatsızlık duyacak değiliz elbette. :D Bu sefer güzellikten ziyade doğallığıyla ön plana çıkmış, ben sevdim buradaki performansını da. :)

Sonuç olarak iyi bir film olmaya yaklaşmış ama biraz fazla sade kaçmış bir film, sevdiğim oyuncuların etkisiyle izlemekten büyük ölçüde keyif aldım ama beklediğim gibi çok iyi bir film değil ne yazık ki.

6.5/10
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Film ile ilgili çok beklentim yoktu. Bill Murray ve Scarlett Johansson'u izlemek keyifli olur diye düşünüyordum. Filmi de belli bir oranda başarılı buldum.

Aslında @OzaN 'a genel olarak katılıyorum. Bence de filmin hafif eksik olduğu nokta Bill Murray ve Scarlett Johansson'un arasındaki soğukluk. Ama karakterlerin Tokyo'da yaşadığı o boşluğu, yabancılığı çok iyi yansıtmışlar. Film boyunca hissettim bunu.

Bill Murray zaten büyük oyuncu. Oscar adaylığının az olmasını genelde komedi filmlerinde oynamasına bağlıyorum. Gerçi o kadar Wes Anderson filminde oynadı birkaçında aday olabilirdi. Neyse Oscar zaten büyük bir ölçü değil. Bu filmde de çok iyiydi zaten.

Scarlett Johansson da bence güzelliğinin yanında iyi bir oyuncu ama son zamanlarda hep aksiyon filmlerinde var daha çok böyle filmlerde oynarsa daha iyi olur. Bu filmde de en iyi oyunculuklarından birini çıkarmış. İzlemek keyifliydi.

Görece başarılı bir film. İletişimsizliği, hayattan kopukluğu iyi anlatmış bence.

7/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Güzel bir filmdi beğendim. Her ne kadar ağır ilerlesede hiç sıkmadı. İki farklı insanın birbiriyle kesişen yolu hikaye olarak ve oyunculuklar olarak güzeldi.

Bill Murray her zamanki gibi mütevazi bir oyunculuk sergilemiş, canlandırdığı karakterin mahcup, donuk ifadesi filme çok güzel oturmuş. Scarlett Johansson'u da o müthiş güzelliği ve insanı kendisine aşık bırakan doğallığı ile izlemek çok keyifliydi. Pencere kenarında oturduğu sahnelerde de o yalnızlık duygusunu çok iyi yansıttı bana.

Arka fonda çalan müziklerde hoştu. Yalnız Tokyo'yu daha güzel sahnelerle gösterebilirdi yönetmen. Bazı sahneleri çok komikti. (Japon olsam alınırdım diyeceğim şekilde olsa da :))

Filmin başındaki reklam sahnesindeki çeviri ve duş sahnesi güldürdü. Bir de yanılmıyorsam Bob televizyonda kendi filmini Japonca dublajlı olduğu için anlayamayıp izlemedi. :)

Filmin sonuna doğru bir şey olacak diye bekliyordum ama olsun o sahne de o kadar anlamlıydı ki, herhalde en iyi bu şekilde bir sona bağlanabilirdi.

7/10
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Öncelikle çok iyi bir film olduğunu söylemem gerek. Sofia Coppola, 'kalabalık içinde yalnızlık' temasını sade, ama bir o kadar da etkileyici bir şekilde beyazperdeye taşımış. Görüntü yönetimi ve müzikleri de beğendim, filmin yalınlığına yakıştıklarını düşünüyorum. Bazı esprileri oldukça iyiydi. Tek sorunu biraz ağır gitmesiydi, ama onu da mazur görebilirim.

Bill Murray filmdeki performansıyla ne kadar başarılı bir oyuncu olduğunu göstermiş, yine güzel bir iş çıkarmış. Scarlett Johansson da güzelliğinin yanı sıra yeteneği ve duruluğuyla iyi bir performans sergilemiş.

Kısacası komedi ve melankoliyi iyi bir şekilde harmanlamayı başarmış, ilginç bir aşk (tam olarak "aşk" da denemez aslında) hikayesi. Vereceğim puanı da sonuna kadar hak ediyor açıkçası.

8,5/10
 

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Yalan yok beklentim vardı filmden ama hiç mi hiç sevemedim. Bir film bu kadar mı sevilmez? :D

Öncelikle sıkıcı. Sıkıcı olmasını işte yalnızlığı vs. anlatıyor diye savunmuşlar genelde. Ama film bitene kadar, yani yorumları okuyana kadar temanın bu olduğunu anlayamadım. :D Neremle izledim filmi hiç bir fikrim yok. :D Ama ilk kez sıkıcı veya yalnızlığı anlatan film izlemedim sonuçta. Ancak bir konu/duygu bu kadar mı geçmez? Ya senaryodan ya da oyunculardan kaynaklı. Bence ikisi de sorunluydu.

Boş bir film. 3/10