2014 Locke (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
2692904.jpg


Locke (2013)

Türü: Dram
Yönetmen: Steven Knight
Senaryo: Steven Knight

Oyuncular:
Tom Hardy
Olivia Colman
Ruth Wilson
Andrew Scott
Ben Daniels

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Bir yapı şirketinde yönetici olan ve başarılı bir kariyere sahip olan Ivan Locke, iki çocuğu ve karısıyla birlikte sorunsuz bir hayat sürmektedir. Bu gidişat aldığı bir haberle son bulur. Arabasıyla çıktığı yolda kendini, hayatını ve sahip olduğu her şeyi sorgulamasına yol açan bu haberin ağırlığıyla mücadele ederken bir yandan da işiyle ilgili bir krizle uğraşmaktadır. Şirketi oldukça zarara sokabilecek bu krizi soğukkanlılıkla çözmeye çalışır. Ama yalın ve basit çözümler ve hiç kaybetmediği suküneti karşı tarafı sakinleştirmeye yetmez. Ivan Locke o telefon konuşması sırasında kariyerinin ve hayatının en zorlu sınavıyla karşı karşıya gelir. Arabasının içinde, kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek olan felaketi durdurmak için zamana karşı koyma mücadelesi başlar. Öte yandan da tek başına çıktığı yolculukta kendi geçmişiyle de bir hesaplaşma içine girer.

Tom Hardy'nin başrolünde yer aldığı film tek mekanda, Ivan Locke karakterinin arabasında geçiyor. Bu iddialı yapımın yönetmen koltuğu ise Hummingbird filmiyle ilk yönetmenlik deneyimini gerçekleştiren senarist Steven Knight bulunuyor.

Bu filmin tek sloganı: "GERİ DÖNÜŞ YOK"

Filmin Fragmanı

 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560

Bugün LAFCA'da Tom Hardy'nin güçlü adaylar arasında sürpriz bir şekilde kazanması dolayısıyla izledim.

Karakterin 80 dakika içinde hayatı değişiyor,verilen kararların hayatı nasıl etkilediği çok iyi anlatılmış.Bir araba içinde çok sürükleyici bir film.Bunun sebebi karakterimiz 3 olayla birden ilgileniyor ve kendi içinde çatışmalar yaşıyor.Gerilimin zaman zaman yükseldiği anlar oldu.

Tom Hardy mükemmel oynamış.Ancak hikayede başlıca dikkatimi şu hata çekti: Adamın çocuğu doğacak adam hala yol açık olmasına rağmen emniyet kurallarına uymak için 90'la gidiyor.:D Onun dışında adamın işten atıldığı halde neden halen işle uğraştığına anlam veremedim.

Filmde çalan müzikler de iyiydi.

Görüntü yönetmenliği de iyiydi.

Film çok farklı ve kısa süresiyle izlemenizle hiçbir şey kaybetmeyeceğiniz ve tavsiye edeceğim bir film.

8/10
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Tom Hardy'nin bir arabada nasıl bir oyunculuk sergileyebileceğini düşündüğüm için izledim ve konuştum.

Film gayet akıcıydı ama cat pat sıkılmaklıda oluyordu tabi ama merakda ettiriyordu. Hep konuşma falan ve aynı ortam fazla bayıyor eksi yön onu diyebilirim. Senaryo ise tahmin edilir ama bir o kadarda yaşanılabilir bir senaryoydu. Çünkü ben gerçekten Locke gibi hissettim ama sonunu güzel bitirdiler tabi şaşırmadım ama hoştu.:X

Tom Hardy tek görünen oyuncuydu. Güzel bir oyunculuk sergilemişti. Locke karakterini yaşatabilmişti ama yolda giderken arabadan inip bir kaç kişiyi dövseydide stresini atsaydı iki aksiyon gelseydi ve bu monotonluk olmasaydı güzel olurdu diyeceğim ama olması mümkün değil.:F Eşi, işi ve bebeği. Bence doğru olanı yaptı çünkü kimse babasıda olsa doğmadan onun cezasının bedelini ödememeli. Ben o nedenle çabuk ısındım birazda.

Müzikler güzeldi. Zaten her an arkada bir müzik vardı. Biraz yoruyor oda. Sanki fazla olmuş gibi. Görüntü Yönetmeni konusunda pek etkisini hissetmedim ama pek bir şeyde beklemiyordum zaten.

Tavsiye edilir bir film. Kısa, izlenmesi mümkün. Bir şey kaybettirecek gibide değil.

IMDB'den çok az yüksek vereyim 7.5/10 .:X

Teşekkürleer @berkann Modum.:X
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,106
Reaksiyon puanı
49,772
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
2013’ten kalma bir film olan Locke, LAFCA’da Tom Hardy’nin kazandığı en iyi erkek oyuncu ödülü nedeniyle ödül döneminde yeniden hatırlandı. Daha önceden hiç farkına bile varmadığım filmi ben de bu yıl The Drop ile sevmeye başladığım Tom Hardy için izledim.

Aslında filmi izleme sebebim Tom Hardy dışında bir de filmin tek mekanda geçiyor olmasıydı. Tek mekanda geçen filmlere karşı ayrı bir ilgim olduğundan dolayı filmi sevebileceğimi düşündüm. Fakat Locke, düşündüğümden de farklı bir film çıktı. Bütün film boyunca Tom Hardy’yi bir taksi içerisinde izliyoruz ve başka hiçbir şey görmüyoruz.

Baştan sona hayatında çok zor bir gün geçiren Tom Hardy’nin telefon görüşmelerini izlediğimiz film, yer yer sıkıcı olsa da genel olarak ilgiyi üzerinde tutmayı başarıyor. Tom Hardy filmde şüphesiz başarılı ama benim en iyi listelerime girmez. Los Angeles’lı eleştirmenlerin tercihi epey enteresan olmuş. Locke, çok iyi bir filmdir diyemem ama çok farklı bir film. Kesinlikle akıllarda yer tutacak farklı bir deneyim ve izlemenizi öneririm.

6/10


Şurada yaptığım yorumu aynen kopyaladım eklenecek bir şey yoktu. :)