2015 Legend / Efsane - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
3569230.jpg


Efsane - Legend (2015)

Türü: Biyografi, Suç, Dram, Gerilim
Yönetmen: Brian Helgeland
Senaryo: Brian Helgeland, John Pearson (book)

Oyuncular:
Colin Morgan
Tom Hardy
Christopher Eccleston
Joshua Hill
Emily Browning

IMDb Sayfası



Filmin Özeti
İkiz gangsterler Ronald ve Reginald Kray, 1950-1960 yılları arasında Londra'yı terörize etmektedirler. Tom Hardy'yi iki karakterde izleyeceğimiz filmin yönetmeni, Akademi Ödüllü Brian Helgeland. Filmi L.A. Confidential ve Mystic River'ın senaristi kaleme aldı. Gerçek bir hikaye olduğundan film, biyografi özelliği de taşıyor.

Filmin Fragmanı
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Yılın arada kaynayan filmlerinden oldu. Süresi bana biraz uzun gelse de beğendim.

Gangster filmlerini her zaman sevmişimdir. O yüzden film biraz iyi olursa direk seviyorum. Ben sıkılmadan izledim ama filmin temel eksiklikleri var. İşte bu yüzden bu ve türevi filmler Scorsese, De Palma gibi ustaların yaptığı işlerden ayrılıyor. Filmde sadece 2 kardeşe yoğunlaşılmış, ayrıca Reggie Kray'ın eşine fazlaca yer verilmiş. Bir suç filminde bu kadar romantizme ve ilişkilere yer verilmemesi lazım. Mafyalar arası rekabete, suç dünyasına ve polise fazla değinmemişler. Bu filmi Black Mass'dan daha çok sevdim ama o film bile bunları daha iyi işlemişti aslına baktığımda.

Film fena değil sonuçta, en azından 3 karakterleri iyi işlemiş. Tom Hardy özellikle Ron karakterinde harikalar yaratmış. Performansı Mad Max'tekinden de The Revenant'dan da daha iyi performans göstermiş. Müzikler de güzeldi. Tom Hardy'nin performansı için izlenebilir. Sıkmadan izlettirdi.

7.5/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Son aylarda izlediğim Tom Hardy'nin beşinci işi oldu. Aksiyon filmlerinde Jason Statham'dan sonraki en sevdiğim aktör konumuna yükseldi kendisi.

Yukarıdaki yorumumdan da anlaşılacağı üzere Tom Hardy'nin canlandırdığı iki karakteride çok beğendim. Yalnız film için maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim. İzlediğim Tom Hardy işlerinde açık ara en zayıf olanı buydu. Senaryodan kaynaklanan ciddi sıkıntılar filmin değerini epey düşürüyor. İşlenen suçlarda da gerilim seviyesinin yüksek tutulmasını isterdim, sürükleyiciliği bir iki tık üste çekseler daha iyi olurmuş sanki...

Filmin en güzel sahnesiyse Reggie'nin ilk hapise düştüğünde gardiyanı kelepçeleyip jopu kafasına indirdiği sahne ve iki kardeşin bar da kavgaya tutuştuğu sahneydi bence.

Bu arada müzikleri mükemmel oturmuş, filmin girmek istediği havaya müzikler elini uzatmış almış ama yetmemiş. Sonuç olarak sıkmayan bir film, ama vay be de dedirtmiyor...

7/10