Kurtlar Vadisi Pusu: Bana Mulder'i bağla hemen!..

Angelica

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,920
Reaksiyon puanı
57,074
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri

Spooky...

Samed Aslan
12 Mayıs 2016
Kurtlar Vadisi Pusu: Bana Mulder'i bağla hemen!..
Anadolu Hocam sağ olsun bizi kocca bir hastane bölümünden kurtardı. "Drone ile nasıl baş edilir?” son derece ilginç bir soru. Zira aslında son derece çaresiz bir durum. Nasıl kaçacaksın? Nereye kaçacaksın? Kurtlar Vadisi Pusu tüm bu şartlarda güzel bir çözüm bulmuş. Anadolu Hocam’ın anlamadığı konu yok ama keşke bir devre falan aktive etseydi. Ben sanırım bu konularda çok gerideyim. Aktardan falan alınan madde nasıl uzaktan aktive edilir aklım almıyor. Teknolojiyle yakından ilgilenenler varsa bizi aydınlatsın lütfen.

Zala düştü ama Gölge çıldırmış bir kere, Phoenix’i seri basacak. Vadi aklı sanırım Hırsız üzerinden biraz Rusya’yı aşağılıyor. Zira büyük devletlerin bazı özel şeylerinin çalınması dahi düşünülemez. Mesela Amerika’nın Kentucky’deki altın yığınağına hiçbir şey giremez. Ruslarınsa maşallah girilmedik bi kulaklarının arkası kalmış o da Gölge’ye lazım değil. Zala’nın seri üretimini tabii ki Kuzuzade'lere verecekler. Acaba bu planı Karun duysa ne yapar? Bir insansız hava araçları ordusunun doğuracağı politik krizlerden kimse bahsetmiyor. Zira böyle bir güç Gölge’nin sadece düşmanlarını değil, dostlarını da ürkütür.

Hırsız böylesi abartılırken hemen bir bölüm sonra koşarak kaçtığını görmek karakterin yoluna birazcık tümsek koydu ama olsun. Sonuçta Tilki’den kaçıyormuş. Aslan’ı kediye boğdurmadılar yani. Tilki’yi farklı kılan ve bu kadar uzun yaşamasını sağlayan şey ayağına gelen fırsatları kaçırmaması. Gölge ile Tilki’yi aynı odada görmek gerçekten heyecan vericiydi. Fakat uzun ömürlü bir birliktelik olmayacağı aşikar. Zira vadettiği güzergahı uzun süre kullanamayacağını Gölge de biliyor. Hem Polat Alemdar hem de Türkiye o hattın üzerine kabus gibi çöktü. Tilki’nin bu anlaşmadan kazanacağı hiçbir şey yok. Belli ki Gölge’nin de Tilki’nin düşmanlığına dair en ufak bir korkusu yok. Hayırlısı...


Memlekette bir değil bin Polat Alemdar var ama biri bile size yar olmaz bakışı.

Gölge’nin isteği Babil Ordusu’nu hazır hale getirecek bir ilaç için sağlam bir farmakolog bulmak. Polat Alemdarlar yaratacakmış. Ariel’e katılmamak mümkün değil. Nasıl ki görünmezlik iksirindeki o gizli maddeyi anlayamıyorsunuz, Polat Alemdar’ı bu kadar güçlü yapan o gizli etkeni de anlayamayacaksınız. Ariel dillendiriyor ama o da karşısındaki gücün sınırlarının farkında değil. Polat’ın gösterdiği kadarını biliyorlar.

“Deli, deliyi görünce değneğini saklarmış” derler ama ne Hüsnü birşey saklama düşünmüş ne de Rascoln çekinmiş. Sonuç, Hüsnü aynen paket... Bu kadar kolay olmasını bir Rascoln beklemiştir herhalde. Hakkı’dan fırça yerken dahi gevrek gevrek gülümseyen Mete Aymar, Polat’ın bir adamını görünce resmen çöktü kaldı. Mete kimden korkması gerektiğini çok iyi biliyor. Rascoln iki seçenek sunduğunda aklıma direkt malum Matrix sahnesi geldi. Koltuklar, karşılıklı oturmalar falan bir şekilde ucundan yakalanmaya çalışılmış. İyi de olmuş. Hüsnü bey’in diziden çıkacağını düşünmüyorum. O yüzden nasıl bağlayacaklarını gerçekten merak ediyorum.

Hazır iki deliden bahsetmişken diğer ikisine değinmeden olmaz. Yeni farmakolog’a ba-yıl-dım! Vadi senaristleri yeni karakterlerde resmen şov yapıyorlar. Cast çalışmaları da muazzam. “Sen Rus bile değilsin”le başlayan muhabbet keyiften dört köşe olmayla bitti. Bu zamana kadar Kurtlar Vadisi Pusu’da çok ‘profesör’ gördük fakat kullananını ilk defa görüyoruz. Gelecek bölümler hayli renkli olacak. Bu arada Hırsız’ın hapishane operasyonu gerçekten güzeldi. Neden bilmem ilk sezonun operasyonlarını hatırladım.


Tek çocuk ya şımarık işte...
Yusuf çok zeki, çok zengin, çok yetenekli ama hayata dair tecrübesi ne yazık ki yerlerde sürünüyor. Annesi onun istemediği geçmişi. Yusuf’un bu duruma karşı çözümü, "sen yoluna ben yoluma" demek. Geçmişinde bu kadar önemli yer tutan birinden güzel güzel konuşmayla kurtulacağını sanıyor. Bakın burada topu Asya’ya atmıyorum. O kabul edip Arjantin’e yerleşse dahi geçmişi Yusuf’un yakasını kolay kolay bırakmaz. Hayat bir matematik değil ne yazık ki.. Onun da bir hesabı, kendine göre bir derdi var. Şimdi sen susacaksın o konuşacak. Şunu da şuraya iliştireyim: Evet Zeynep ne yazık ki kötüsün. Suriyelilere neler yaptığını unutmadık. Tek işten bir ömürlük ah aldın. Kim bilir daha ne zalimlikler yaptın…

Mahalle arası silah dükkanı fikri tatlıydı. Vadi senaristlerine sihirli bir değnek değmiş gibi. Çok tatlı fikirler buluyorlar. Cahit’in iki işi bir arada görmesini ne kadar takdir ediyorsam Safiye’nin tutumunu da bir o kadar yanlış buluyorum. Safiye sosyal mesajı dayadı çıktı ama haftalardır karaktere çizilen yol da berbat oldu. Safiye sen silahlardan keyif aldığın için mi bu işi öğrenmek istemiştin? Yoksa kendini koruman gerektiğini düşündüğün için mi? Bu senin için bir zorunluluktu ama sen öncesinde keyif alıyormuşsun gibi davrandın. Olmadı...


Bir gün Polat'ı da kazıklayacağım Ariel. Bir gün...


Gölge’nin Kuzuzadelere getirdiği teklifin ters tepeceğini düşünüyordum, tepmedi. Kucağına düşen piyango gibi patente hayır demek gerçekten zor. Fakat Gölge’nin ilk seriyi kullanıp atmayacağını düşünürsek neden böyle bir teknolojinin yaygınlaşmasına izin versin ki? En üst düzey teknolojiye sahip olmak varken herkesle eşit olmak niye? Yusuf işin bu tarafını düşünmüyor. Keza babası ve kardeşi de düşünmüyor ama arıza buradan çıkacak. Mete Aymar’a da dostum dedi zaten. Çocuk kendi yoluna gitmek istedikçe yolu şaştı. Posta kutusunda bulduğu kitaba hiç girmeyeceğim. Biz bu sahneleri biliyoruz.

Gölge hap derken neyden bahsediyor tam anlamamıştım ama askerlerini görünce nasıl keyiflendim anlatamam. İşte budur! Kurtlar Vadisi Pusu artık bu konulara girmeli. Daha pek çok farklı sınır bilimin doruklarına çıkmalı. Bölüm boyunca uyuşturucunun peşinde olan Polat’ı da mekana yönlendirince son zamanlardaki en heyecan verici bölüm finalini izlemiş olduk. Atmosfer, askerler ve bizimkilerdeki “nereye düştük” bakışı Vadi’de tam olarak aradığım heyecandı. Emeği geçen herkese tebrikler. Umarım bu sahneler aynı zamanda gelecek sezona yönelik işaretlerdir. Böyle bir arkadaşa bakıp çıkmasınlar.

Yalnız Polat bu konularda çok tecrübesiz. Oradan çıkışın bir yolunu bulacaktır ama rekabet artık buralardaysa ona yardım edecek tecrübeli biri gerekiyor. Bu konuda tek bir isim var. Uzaylılar, sınır bilim ve açıklanamayan olaylar konusunda çok tecrübeli. O da kendi çapında memleketinde derin güçlerle mücadele ediyor. Polat’la yan yana gelirlerse bence deviremeyecekleri güç, aydınlatamayacakları karanlık yok. Kızım, bana Fox Mulder’i bağla hemen!…

Samed Aslan Ranini TV