Konu Açılırken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Kural: "Kopya Konu"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Evet arkadaşlar bir süre önce forumda kopya konuların yasaklandığını duyurmuştuk ve bu konuda ciddi atılımlar yapmıştık. Bu uygulamada kısa sürede önemli yol kat ettik, bazı istenmeyen aksaklıklar olsa da genel olarak başarı sağladık.

Fakat ne yazık ki bazı arkadaşlarımız bu kurala ısrarla uymama eğilimi gösteriyor ve kopya konular açmaya çalışmaya devam ediyor. Bazı bölümlerde onay gerektirmediği için de zaman zaman amacına ulaşıyor. Biz bunu yöneticileri kandırmaya yönelik hareket görüyoruz ve artık bundan böyle bu hareketi gösteren kişiler bir kere uyarının ardından açtığı her kopya konu için 2 puanlık kopya konu kuralına uymama cezası uygulanacaktır.

Üyelerin konu açmak için çabalamasını takdir ediyoruz ve hoşnutlukla karşılıyoruz fakat kopya olan orijinal içerik barındırmayan konular siteye yarar değil zarar vermektedir. Çünkü kopya konular nedeniyle Google, orijinal konu politikaları gereği reklam yayınlamamıza izin vermemektedir. Eğer forumda konuların çok büyük bir kısmının orijinal olmasını sağlayamazsak bu yasak devam edecek ve yakın gelecekte forumumuzu büyük ekonomik güçlükler bekleyecektir. Bunun dışında konularımızın, üzerinde emek verilen konular olmasını istiyoruz. Başka siteden kopyala yapıştır ile 5 saniyede açılan konulara yer vermek istemiyoruz.

Şu konular kesinlikle yasaktır ve ceza uygulanmasına sebebiyet verecektir:

  • Başka bir siteden direkt kopyala yapıştır yapılan haberler.
  • Başka bir siteden kopyala yapıştır yapılıp birkaç kelime veya cümle değiştirilerek açılan haberler.
  • YouTube veya başka bir video sitesinden bir video linki ekleyip açılan konular (Eğer video konusu açılmak isteniyorsa video ile ilgili 3-4 cümlelik içerik bilgisi girilmelidir.)
  • Tek cümlelik konular.
  • Başka bir siteden kopyalanan ekstra haber niteliği içeren bilgi eklenmeden açılan çeşitli tablolar. (Gişe bilgileri, müzik listeleri, gol krallığı vb.)

Konunuzda olması gereken temel özellik şu: Konunuzda yer alan bir cümleyi Google ile arattığınızda ilk sayfada bizim sitedeki konu çıkmalı. Eğer konudaki hiçbir cümle ilk sayfada çıkmıyorsa bu konu kopya konu olarak değerlendirilir.

Eğer bu kuralın kesinlik kazanmasından sonra orijinal olmayan konu açılması sıfıra yakın bir rakama indirgerse konu onayı uygulaması da iptal edilecektir. Israrla kurala uymamaya devam eden kişiler ise forumdan uzaklaştırılacaktır.

Bilginize.
 
  • Beğendim
Reactions: Gerekli24
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...