Koltuğu Sallantıda Olan Yabancı Diziler

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,599
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
3751266.png


Kanalların yeni sezon onayı vermeye başladığı dönemde kendileri için tehlike çanları çalmaya başlayan diziler belli oldu. İşte o diziler;

The 100: 24 Nisan'da 5. sezonu başlayacak olan dizinin halida kemik bir kitleye sahip ancak yapım geçen sezon CW kanalının en az reyting yapan dizisiydi. Kalabalık takvimin yer açmak isteyen kanalın ilk harcayacağı dizi konumunda.

The Blacklist: Yapım geçtiğimiz sezona oranla reytinglerini arttırsa da kanalın en az reyting yapan kanallarından biri. Ayrıca yüksek bir bütçeye sahip.

Blindspot: Reytinglerinde fazla bir kayıp olmayan yapım Çarşamba'dan Cuma'ya alınmıştı ancak yine de kanalın isteğini karşılayamıyor.

Brooklyn Nine-Nine: Dizi eski gününe dönünce reytinglerinde yükselme oldu ancak dizi FOX'un iç yapımı olmadığından bitirilme oranı yüksek.

Criminal Minds: Yapım kanalın en yüksek reyting alan 5. dizisi konumunda. Ayrıca CBS'in kendi yapımı olduğundan yurt dışından iyi bir gelir elde ediyor ancak her sezon dizi kan kaybediyor ve bu da kanalın karar vermesini güç duruma düşürüyor.

Designated Survivor: Kiefer Sutherland faktörü ve ABC'nin iç yapımı olması elini güçlendirirken reytinglerinin gittikçe düşmesi de bir o kadar işleri zorlaştırıyor.

Gotham: Aslında dizinin ismi bile devam etmesine yeter ancak kanalın kendi yapımı olmaması onay almasını zorlaştırıyor. Kanal karar için biraz daha bekleyebilir.

iZombie: Supergirl'ün gelişiyle reytingleri artsa da yine de yeterli değil. Kanal belki dizinin finali yapılması için son kez onay verebilir.

The Last Man on Earth: Reytingleri düşmüş olsa da halida diğer FOX komedilerinden yüksek oranlara sahip. Ancak bu sezon reytinglerde ciddi bir düşüş yaşadı ve senaryosunda da yaratıcılık bitmeye başladı.

Lucifer: İlk iki sezon çok iyi reytinglere sahip olan dizi son sezonuyla kan kaybetmesine rağmen halida iyi bir kitleye sahip. Yapımın FOX değil de Warner Bros. tarafından yapılması durumunu biraz daha zorlaştırıyor.
Agents of SHIELD: MCU'ye hafif bağlantılı devam eden dizinin ABC tarafından yapılıyor olması büyük avantaj. Durumu büyük ihtimalle Infinity War sonrasında belli olacaktır.

Quantico: İlk sezonuyla ABC'nin en çok izlenen dizisi olan yapım ikinci sezonuyla reytinglerde çakıldı ancak ABC kendi yapımının arkasında durmak istiyor. Sağlam bir planlama ile 3. sezonda diziyi kurtarmak isteyebilirler.

Timeless: Dizinin azılı hayran kitlesi geçen sezon iptal kararını değiştirmişlerdi ancak bu sezon öyle bir şey olmayacak gibi duruyor.​
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,059
Reaksiyon puanı
49,717
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Brooklyn Nine-Nine kendini tekrar edip sıkıcılaştı maalesef. Ben de geçen sezon ortasında bırakmıştım. Diğer diziler zaten umrumdışı. :)

Blacklist ilk başladığında reytingleri baya güçlüydü, bu hala bu kadar kısa sürede düşmesi şaşırtıcı. :)