Kitap Tavsiye & Sohbetleri 📚

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Kitap ve kitaplar üzerine bu konu üzerinden tavsiye alıp verebilir, yorum ve sohbet yapabilirsiniz. Kitap önermek ve öneri almak isteyen herkesi bekliyoruz. :)

İstek üzerine bir listeyle başlangıcı yapıyorum: (Sıralamalar rastgeledir, herhangi bir sıralaması yoktur, konu tanıtımları İdefix ve kitapyurdu gibi sitelerden alıntıdır)

  1. 1) Kısa ama etkileyici, kaliteli Roman okumak isteyenler için: 200 sayfadan kısa süren romanlar

  • Fareler ve İnsanlar
İ
0000000411500-1.jpg


Konusu: Fareler ve İnsanlar, birbirine zıt karakterdeki iki mevsimlik tarım işçisinin, zeki George Milton ve onun güçlü kuvvetli ama akli dengesi bozuk yoldaşı Lennie Small'un öyküsünü anlatır. Küçük bir toprak satın alıp insanca bir hayat yaşamanın hayalini kuran bu ikilinin öyküsünde dostluk ve dayanışma duygusu önemli bir yer tutar. Steinbeck insanın insanla ilişkisini anlatmakla kalmaz insanın doğayla ve toplumla kurduğu ilişkileri de konu eder bu destansı romanında. Kitabın ismine ilham veren Robert Burns şiirindeki gibi; "En iyi planları farelerin ve insanların / Sıkça ters gider..."
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa sayısı: 128
Önerilen Yayınevi: Sel Yayınları, Remzi Kitapevi yayınları

  • Şeker Portakalı
0000000064031-1.jpg

Konusu: Brezilya'da geçen hikayede sekiz yaşındaki küçük Zezé'nin hikayesine konuk oluyoruz. Zezé şehir dışında bir kasabada, oldukça büyük ekonomik sıkıntılar çeken bir ailenin çocuğudur. Son derece hassas ve olgun olan Zezé'nin en sevdiği şey hayalgücüyle başbaşa kalıp yeni hikayeler üretmektir. Yeni taşındıkları evde karşısına çıkan portakal ağacı ise tam anlamıyla sığınabileceği tek varlık olur. Karşısına çıkan zorlukları aşabilmenin tek yolu portakal ağacının dallarının altındadır; bu ağaç güvenebileceği, sırlarını, korkularını ve sevincini paylaşabileceği tek şey olmuştur artık.

Sayfa Sayısı: 200
Yayınevi: Can Yayınları

  • SİMYACI
0000000064552-1.jpg


Konusu: Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının öyküsü. Ama aynı zamanda bir "nasihatnâme"; "Yazgına nasıl egemen olacaksın? Mutluluğunu nasıl kuracaksın?" gibi sorulara yanıt arayan bir yaşam ve ahlak kılavuzu. Mistik bir peri masalına benzeyen bu romanın, dünyanın dört bir yanında bunca sevilmesinin gizi, kuşkusuz bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor.

Sayfa Sayısı: 166
Yayınevi: Can Yayınları

  • SATRANÇ
0000000402142-1.jpg


Konusu: Zweig ölümünden hemen önce tamamladığı birkaç düzyazı metinden biri olan Satranç'ı kaleme aldığı sırada, karısı Lotte Zweig ile birlikte göç ettiği Brezilya'da yaşamaktaydı. Satranç'ta da, olay yeri olarak New York'dan Buenos Aires'e gitmekte olan bir yolcu gemisini seçmiştir. Bu gemide tamamen rastlantı sonucu karşılaşan üç kişi: yeni dünya satranç şampiyonu Mirko Czentovic, sıradan bir satranç oyuncusu olan anlatıcı ve bir zamanlar çok usta bir satranç oyuncusu olan, ama hayli zamandır satrançtan uzak kalmış bulunan Dr. B., öykünün aktörleridir.

Sayfa Sayısı: 77
Önerilen Yayınevi: İş Bankası Yayınları

  • DÖNÜŞÜM
0000000064022-1.jpg


Konusu: Franz Kafka'nın 1915'te yayımlanan Dönüşüm adlı öyküsü, yazarın, anlatım sanatının doruğuna ulaştığı bir eseridir. Küçük burjuva çevrelerindeki yozlaşmış aile ilişkilerini en ince ayrıntılarına kadar irdeleyen bu uzun öykü, aynı zamanda toplumun dayattığı, işlevini çoktan yitirmiş kalıplara bilinç düzeyinde başkaldıran bireyin tragedyasını çarpıcı bir biçimde dile getirir.

Sayfa Sayısı: 104
Önerilen Yayınevleri: Can Yayınları, İş Bankası Yayınları

  • AÇLIK
0000000060895-1.jpg


Konusu: Norveçli büyük romancı Knut Hamsun'un kişiliğini ve ününü oluşturan en büyük romanı Açlık'tır. Ünlü bir yazar olma sevdasıyla yanıp tutuşurken, bir yanda da açlıkla pençeleşen bir gencin, gerçekten duygulandırıcı öyküsü olan bu kitap, dünya edebiyatının başyapıtları arasında

Sayfa Sayısı: 160
Önerilen Yayınevi: Varlık Yayınları

  • YERALTINDAN NOTLAR
0000000276912-1.jpg



Konusu: "İnsan olmak, gerçek insan, etiyle kemiğiyle insan olmak bile ağır gelir bize. Utanırız bundan, insan olmayı yüzkarası sayarız, benzeri olmayan toplumsal birtakım insanlar olmak için çabalarız. Ölü doğmuş insanlarız biz ve uzun zamandır canlı babaların çocukları değiliz, giderek daha çok hoşlanıyoruz böyle doğmuş olmaktan. Zevk duyuyoruz bundan. Çok yakın bir gelecekte bir şekilde düşüncelerden doğmanın yolunu bulacağız."

Dostoyevski'nin Gogol etkisinden kurtularak kendi sesiyle verdiği ilk büyük yapıt olan Yeraltından Notlar, Avrupa'daki büyük varoluşçu edebiyatı müjdeleyen bir roman. Kitap, okuruna "yeraltı" diye adlandırdığı bir ruh halinden seslenen kahramanın uzun, çılgınca söyleviyle başlıyor. Ardından, bu ahlakçı, uyumsuz, dürüst kişinin yaşadığı bir aşağılanma olayı anlatılıyor. Yüz elli yıldır okunan gerçek bir başyapıt.

Sayfa Sayısı: 140
Önerilen Yayınevi: İş Bankası Yayınları
Not: Kitap 2 bölümden oluşmaktadır, ilk bölüm tasvir ve iç konuşmalarla, monologlarla doludur ve biraz ağır gelebilir, ikinci bölüm ise bol olaylıdır ve ilk bölümün sonucu niteliğindedir, oldukça etkileyicidir.

  • OTOMATİK PORTAKAL
0000000293370-1.jpg


Konusu: Karabasan gibi bir gelecek atmosferi... Geceleyin sokaklara dehşet saçan, yaşamları şiddet üzerine kurulu gençler... Sosyal kehanet? Kara mizah? Özgür iradenin irdelenişi?.. Otomatik Portakal bunların hepsidir. Aynı zamanda hayranlık verici bir dilsel deneydir, çünkü Burgess antikahramanı için yeni bir dil yaratır: Yakın geleceğin argosu "nadsat"ı.

Sayfa Sayısı: 176
Önerilen Yayınevi: İş Bankası Yayınları

  1. 2) Orta uzunlukta ve okunması şiddetle tavsiye edilen romanlar (200-500 sayfa arası)

  • BİN DOKUZ YÜZ SEKSEN DÖRT
image.jpg


Konusu: Parti'nin dünya görüşü, onu hiç anlayamayan insanlara çok daha kolay dayatılıyordu. (...) Her şeyi yutuyorlar ve hiçbir zarar görmüyorlardı çünkü tıpkı bir mısır tanesinin bir kuşun bedeninden sindirilmeden geçip gitmesi gibi, yuttuklarından geriye bir şey kalmıyordu.

George Orwell'in kült kitabı Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, yazarın geleceğe ilişkin bir kâbus senaryosudur. Bireyselliğin yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü totaliter bir dünya düzeni, romanda inanılmaz bir hayal gücüyle, en ince ayrıntısına kadar kurgulanmıştır. Geçmişte ve günümüzde dünya sahnesinde tezgâhlanan oyunlar düşünüldüğünde, ütopik olduğu kadar gerçekçi bir romandır Bin Dokuz Yüz Seksen Dört. Güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyen bir başyapıttır; yalnızca yarına değil, bugüne de ilişkin bir uyarı çığlığıdır.

Sayfa Sayısı: 352
Yayınevi: Can Yayınları

  • CESUR YENİ DÜNYA
0000000066424-1.jpg


Konusu: Cesur Yeni Dünya" bizi "Ford'dan sonra 632 yılına" götürür. Bu dünyanın cesur insanları kapısında "Cemaat, Özdeşlik, İstikrar" yazan Londra Merkez Kuluçka ve Şartlandırma Merkezi'nde üretilirler (yani insanlar laboratuvarlarda üretilirler). Kadınların döllenmesi yasak ve ayıp olduğu için, "annelik' ve 'babalık' pornografik birer kavram olarak görülür Toplumsal istikrarın temel güvencesi olan şartlandırma hipnopedya -uykuda eğitim- ile sağlanır. Hipnopedya (Sona adı verilen bir tür uyuşturucu hapı) sayesinde herkes mutludur; herkes çalışır ve herkes eğlenir. "Herkes herkes içindir."
"Cesur Yeni Dünya"nın önemi yalnızca ardılları için bir standart oluşturması ve karamsar bir gelecek tasarımının güçlü betimlemesiyle değil, aynı zamanda 'birey yok edilse de süren macerasının' sağlam bir üslupta anlatılmasıyla da ilgili. Huxley, yapıtını ütopa geleneğinin kuru anlatımının dışına çıkarıp 'iyi edebiyat' kategorisine yükseltiyor.

Sayfa Sayısı: 349
Önerilen Yayınevi: İthaki Yayınları

  • M.S. 2150
0000000020497-1.jpg


Konusu: bir gece uyku halindeyken geleceğin güçlerinin yardımıyla günümüzün mikro dünyasından, 2150'nin Makro dünyasına götürülen Amerikalı Vietnam gazisi, psikolog Jon Lake'in bu mucizevi, bilgi dolu yolculuğuna, bu vaat ve tehlike dolu serüvenine katılın. 2150'nin bugünkü dünyamızdan çok farklı olan hayranlık verici güzellikteki dünyasını keşfedin. Bu Makro dünyanın düşünce ve eylem biçimini inceleyin. Sonunda içinizin umut ve coşku dolduğunu, bilincinizin genişlediğini, hayata bakışınızın tümüyle değiştiğini görebilirsiniz. Evet, bu okuyup bir kenara koyabileceğiniz bir roman değil, yaşamınıza uygulayabileceğiniz bir Makro felsefedir!

Sayfa Sayısı: 384
Yayınevi: Akaşa Yayınları

  • EZİLENLER
image.jpg

Konusu: Dostoyevski, "Ezilenler"de haksızlığın ve yoksulluğun dramını büyük kent fonu üzerine büyük bir ustalıkla çizer. İnsan ruhunun derinliklerine iner, bireysel iç çatışmasını kolayca yansıtır. Olağandışı zihinsel durumlarla ilgilenirken çağdaş ruhbilimin bulgularını, varoluşçu düşünürlerin görüşlerini sanki o zamandan sezinlemiş gibidir. Karamsar ve tutucu yönlerine karşın Dostoyevski, "Ezilenler"de halktan çeşitli tipleri, acı çekenleri, suçlu insanları anlatmada eşsiz bir yetenek gösterir.

Sayfa Sayısı: 390
Önerilen Yayınevi: İş Bankası Yayınları

  • HAYVAN MEZARLIĞI
0000000059245-1.jpg


Konusu: Pek çok aile için taşınmak yeni bir başlangıçtır.Ancak Creedler için bu, sonun başlangıcı olabilir.Çünkü taşındıkları yer Hayvan Mezarlığı\'nın tam yanıdır.Bu mezarlık yeniden canlanma gücü olan gizemli yerlilerin gönüllü olduğu toprakları barındırmaktadır.Korku ustası Stephen King sizi ve Creed\'leri cehenneme götürüp geri getirecek.(Ama Creed\'lerin dönüş bileti olmayabilir). Bu korku dolu gezide rehberiniz, hayatın sırlarını ve bazen ölümün bir kurtuluş olduğunu bilen yaşlı Jud Crandall...

Sayfa Sayısı: 400


  • NİETZSCHE AĞLADIĞINDA
0000000065453-1.jpg


Konusu:
Konu Ümitsizlik.

Bir gün, erkeklerin başını döndüren kadın, Salomé, Nietzsche’den habersiz Breuer’e gelir. “Avrupa’nın kültürel geleceği tehlikede, Nietzsche ümitsiz. Ona yardım edin” der. Breuer, Salomé’yi tekrar görebilmek umuduyla “peki” der. Böylece varoluşun kader, inanç, hakikat, huzur, mutluluk, acı, özgürlük, irade... ve neden, nasıl gibi en önemli duraklarından geçen bir yolculuk başlar...

Kendisiyle ve hayatla yüzleşmekten çekinmeyenlere...

(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 432
Yayınevi: Ayrıntı Yayınları

  1. 3) Uzun, oldukça uzun ancak elinizden düşmeyecek, size haftalarca keyifle eşlik edecek kalitede sürükleyici ve etkileyici romanlar (+500 sayfa)
  • MARTİN EDEN
0000000608697-1.jpg


Konusu: London farklı sınıflar arasındaki zihniyet ve değer farklarını gözlerimizin önüne sererken, statü ve servetin Amerikan toplumundaki hayati önemine işaret eder. Romanın ana temalarından biri, başarı ve refah yolunun sosyal sınıf farkı gözetilmeksizin herkese açık olduğu şeklinde özetlenebilecek Amerikan Rüyası'dır. Ya da bu idealin yarattığı muazzam hayal kırıklığı…

Sayfa Sayısı: 550
Önerilen Yayınevi: İş Bankası Yayınları


  • MONTE KRİSTO KONTU
0000000332976-1.jpg

Konusu: Dumas klasik romanın kilometre taşlarından biri olan bu yapıtında, Doğu'ya, klasik mitolojiye ve insan psikolojisine duyduğu tutkulu ilgiyi coşkun bir anlatıda, ustalıklı diliyle harmanlıyor.
"Dumas kitlelerin tutkularını paylaşmayı ve doyurmayı diğer tüm romancılardan iyi başarıyordu. Onlar gibi otoriteye, adalete ve serüvene bayılıyor; onlar gibi insanlığı kahramanlar ve alçaklar olarak ikiye ayırıyordu... Bir öyküyü başka kimsenin anlatamayacağı biçimde anlatmayı biliyor; onun kaleminin gölgesinde en yavan anlatı bile bir destan görünümüne bürünüyordu." André Maurois

Sayfa Sayısı: 1050
Önerilen Tek Yayınevi: İthaki Yayınları

  • ANNA KARENİNA
0000000642752-1.jpg


Konusu: Anna Karenina, 19. yüzyıl Rus toplumunun ruhsal dalgalanmalarına çarpıcı bir aşk ve ihanet anlatısıyla ışık tutan bir başyapıt.
Tolstoy, Anna Karenina'da sıradışı bir gözlem gücü ile aşk, evlilik, ihanet gibi temaların izini sürerken roman sanatına yepyeni ve uzun soluklu bir boyut katar. Modern dünya edebiyatının otoritelerince gelmiş geçmiş en iyi romanlardan biri olarak kabul edilen Anna Karenina, güncelliğini daima koruyacak bir eser.

Sayfa Sayısı: 1035
Önerilen Yayınevleri: İletişim Yayınları, İş Bankası Yayınları

  • GAZAP ÜZÜMLERİ
0000000655209-1.jpg


Konusu: Tüm dünyayı etkileyen “Büyük Buhran” döneminde, tarımın kapitalistleşmesi ve krizler yüzünden yoksullaşan ve mülksüzleşen yığınların ayakta kalma mücadelesinin anlatıldığı bu destansı romanda Steinbeck, açlık, sefalet ve zorbalık yüzünden evlerini terk edip yollara düşmek zorunda kalan binlerce işçi ailesinden birine odaklanıyor. Boşa çıkan umutların, hüzne dönüşen sevinçlerin arasında insanlığın direncini ve onurunu çarpıcı bir dille
anlatan, kapitalizmi iliklerine kadar eleştiren Gazap Üzümleri, 20. yüzyılın en önemli eserlerinden biridir.
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 550
Önerilen Yayınevleri: Remzi Kitapevi Yayınları, Sel Yayınları

  • Sefiller
0000000451251-1.jpg


Konusu: Tüm zamanların en iyi klasik metinlerinden sayılan ve yazarını büyük bir üne kavuşturan, Victor Hugo'nun bu ölümsüz eseri, Paris'in ışıltılı cephesinin gerisindeki yoksul dünyanın içinden sesleniyor.

Geçmişi silip umudu gelecekte aramak, yeni bir dünya kurmak isteyenlerin hikâyesinin anlatıldığı Sefiller, kahramanlarının geleceği kazanma savaşını gözler önüne seriyor. Toplumların mücadelesi, bir devrim çığlığı olarak sirayet ediyor okurun ruhuna ve Sefiller, mücadelenin de romanına dönüşüyor.

Sayfa Sayısı: 1700 Sayfa
Önerilen Yayınevleri: İş Bankası Yayınları, İletişim Yayınları

  1. 4) Yerli Eserlerden Okumak İsteyenler İçin:
  • PUSLU KITALAR ATLASI
Konusu: Karanlığın, yılankavi sokakların, demkeşlerin, paranın hüküm sürdüğü Galata'nın, karın deşip boğaz kesen, husye burup göz çıkartan hikâyelerin, zagon üzerine öttürenlerin, bahtsızların, yolcuların, rüya görenlerin, maceracıların şehrindeyiz. Uzun İhsan Efendi'nin yedi iklimde, dört bucakta, yeraltında ve yerüstünde gezinen dünya atlasında…

Sayfa Sayısı: 320

  • İnce Memed1
0000000147918-1.jpg


Konusu: Otuz iki yıllık bir zaman diliminde yazılan İnce Memed dörtlüsü düzene başkaldıran Memed'in ve insan ilişkileri, doğası ve renkleriyle Çukurova'nın öyküsüdür. Yaşar Kemal'in söyleyişiyle 'içinde başkaldırma kurduysa doğmuş' bir insanın, 'mecbur adam'ın romanı.

Sayfa Sayısı: 448

  1. 5) Roman dışında öğretici, düşündürücü ve sıkıcı olmayan kitap okumak isteyenlere:
  • HAYVANLARLARDAN TANRILARA: SAPİENS
0000000633872-1.jpg


Konusu: - Homo sapiens neden ekolojik bir seri katile dönüştü?
- Para neden herkesin güvendiği tek şey?
- Kadınlar üstün sosyal becerilere sahipken, neden çoğu toplum erkek egemen?
- Güç elde etmekte böylesine yetenekli olan insanlar neden bu gücü mutluluğa dönüştürmekte başarısızlar?
- Geleceğin dini bilim mi?
- İnsanların miadı çoktan doldu mu?
100 bin yıl önce Yeryüzü'nde en az altı farklı insan türü vardı. Günümüzdeyse sadece Homo Sapiens var. Diğerlerinin başına ne geldi ve bize ne olacak?

Çoğu çalışma insanlığın serüvenini ya tarihi ya da biyolojik bir yaklaşımla ele alır, ancak Harari 70 bin yıl önce gerçekleşen Bilişsel Devrim'le başlattığı bu kitabında gelenekleri yerle bir ediyor. İnsanların küresel ekosistemde oynadıkları rolden imparatorlukların yükselişine ve modern dünyaya kadar pek çok konuyu irdeleyen Sapiens, tarihle bilimi bir araya getirerek kabul görmüş anlatıları yeniden ele alıyor.

Harari ayrıca geleceğe bakmaya da zorluyor okuru. Yakın zamanda insanlar, dört milyar yıldır yaşama hükmeden doğal seçilim yasalarını esnetmeye başladılar. Artık sadece dünyayı değil, kendimizi ve diğer canlıları tasarlama becerisi de kazandık. Peki bu bizi nereye götürüyor, bizi neye dönüştürebilir

Sayfa Sayısı: 390

  • ÜTOPYA
0000000205644-1.jpg



Konusu:
Yaşlı bir denizci Thomas More’a, son seyahati sırasında tesadüfen keşfettiği Utopia adasını anlatır. Bu adanın yönetim biçimi, yasama, yürütme ve yargılama gücü, yurttaşların kamu haklarından yararlanmaları gerçekten de mükemmeldir. Ona göre Utopia bütün Avrupa devletlerinin yapılanmasına örnek oluşturacak ideal devletin ta kendisidir.

Utopia’da yurttaşların birlikte çalışarak elde ettiği ürünler pazar yerlerindeki ambarlara getirilir. Halk her ihtiyacını bu ambarlardan karşılar, üstelik ücretsiz. Çünkü Utopialılar para kullanmaz. Hele paranın ana maddesi altın ya da gümüşe metelik değer vermez. Emeğin ortak kullanımının esas alındığı bu toplumda yiyecek sıkıntısı diye bir şey yoktur, hiç kimse dara düşmez, hiçbir yurttaş ailesinin geleceğinden endişe duymaz.

Sayfa Sayısı: 224
Önerilen Yayınevi: İş Bankası

  • DENEMELER
0000000202096-1.jpg


Konusu: Michel de Montaigne (1533-1592): "Kendini tanı" ve "Ne biliyorum?" gibi temel sorularla yola çıkarak bir insanda insanlığın bütün hallerini yoklayan "deneme" türünün insim babasıdır.

Sayfa Sayısı: 272
Önerilen Yayınevleri: Say Yayınları, İş Bankası Yayınları
 

XanTier

Emekli
Katılım
27 Kasım 2012
Mesajlar
21,260
Reaksiyon puanı
8,234
Puanı
1,061
Yaş
29
Senin önerdiğin kitapları okumayı isterim. Yer imine ekledim bile konuyu.
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,688
Reaksiyon puanı
56,849
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri

S.G.A.T.

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2012
Mesajlar
22,971
Reaksiyon puanı
8,351
Puanı
1,061
Bakacağım bu konuya. Yazın kitap okuma hevesim pek olmuyor. En son Mayıs'ta okudum, bitirdim. Yaşadığım yere dönünce bir kaç kitap tedarik edeceğim. Paylaşım için teşekkürler.
 

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
1984'ü senin tavsiyenle okumuş bayılmıştım. Hayvanlar Çiftliğini okuyacağım bir ara. Konuda göremedim sanki? @Tolstoyevski

Gözden kaçmış, onu da 1984'den hemen önce ya da sonra okunmasını tavsiye ederim ama fark etmez gerçi istenilen zamanda okunulabilir. :)
 

mrt-06

Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,513
Reaksiyon puanı
59,792
Puanı
1,061
Konum
Ankara
İş Bankası yayınları gerçekten harika özel olarak takip ediyorum.. Hayvan Mezarlığı'nı okumak istiyordum aslında, konuda görünce daha da istek uyandı bende. :D

Emeğine sağlık, çok güzel konu olmuş. :D @Tolsto

Senin önerdiğin kitapları okumayı isterim. Yer imine ekledim bile konuyu.
Sen "Dönüşüm"ü oku, gerçekten beğeneceksin. :A
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,688
Reaksiyon puanı
56,849
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
İş Bankası yayınları gerçekten harika özel olarak takip ediyorum.. Hayvan Mezarlığı'nı okumak istiyordum aslında, konuda görünce daha da istek uyandı bende. :D

Emeğine sağlık, çok güzel konu olmuş. :D @Tolsto


Sen "Dönüşüm"ü oku, gerçekten beğeneceksin. :A

Hayvan mezarlığını mutlaka oku gerçekten çok güzel bir roman ya;)
 

Turkuazz

Favori Üye
Katılım
4 Eylül 2015
Mesajlar
17,718
Reaksiyon puanı
13,197
Puanı
860
Konum
Dünyadan
kitap okumayalı çok oldu ama okumak çok faydalı aslında,listedeki kitaplarda iyi bazılarını okurum umarım emeğine sağlık ilgi çekici kitaplar olmuş:)
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Eline sağlık @Tolstoyevski ve de teşekkürler. :)

@Tzira senden de bu konu altına böyle güzel bir liste yapmanı bekliyoruz, senin de kitaplarla aran iyi. Muhakkak üşenmeyip yap, merakla bekliyorum haberin olsun. :X
 

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Etiketlenmeyecek kadar unutulmuş olmak üzücü ama güzel kitaplar var listede.

Satranç, Kırmızı Pazartesi, 1984, İvan İlyiç'in Ölümü elimde olan ve kısa zamanda okumak istediklerim.
Puslu Kıtalar Atlası, Sapiens, Yüzyıllık Yalnızlık elimde olmayan ama çok merak ettiklerim.
Okumak istediğim birkaç felsefeci de var. Ama onları anlayabileceğimi sanmıyorum. :( O yüzden önce biraz internette düşüncelerini araştırmam gerek.

Kitap okuma alışkanlığını edinmiş olmak isterdim. Bakalım bundan sonraya kısmetse.
 
Son düzenleme:

dizi kolik

Favori Üye
Katılım
15 Aralık 2011
Mesajlar
18,975
Reaksiyon puanı
6,417
Puanı
1,059
Sefiller'i neredeyse bi 10 yıldır okumayı hep çok istiyorum fakat nedense hep uzun olmasından dolayı iteledim. İteledim devamlı ama...

Ezilenler'i okumuştum fakat kitabı çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Dostoyevski'nin bir iki okuduğum kitabı daha vardı onlara göre konusu çok hafif kalmıştı, bir aşk üçgeni söz konusuydu. Ele alış tarzında çok spoiler vermek istemesem de basit yanlar bulunuyordu. Derinliği yoktu...

Ütopya'yı ise yarım bırakmıştım kütüphaneden almanın zararları aslında isteyerek değil bırakmak zorunda olduğum için bırakmıştım. Güzel bir kitap bende tavsiye ederim. Aklıma gelmişken belki bende satın alır devam ederim. :X

Diğer kitapları da isim olarak biliyorum fakat okumadım. Şunu merak ettim ama Otomatik Portakal'ın aynı adla olan film ile bir alakası var mı? :F
 

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Sefiller'i neredeyse bi 10 yıldır okumayı hep çok istiyorum fakat nedense hep uzun olmasından dolayı iteledim. İteledim devamlı ama...

Ezilenler'i okumuştum fakat kitabı çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Dostoyevski'nin bir iki okuduğum kitabı daha vardı onlara göre konusu çok hafif kalmıştı, bir aşk üçgeni söz konusuydu. Ele alış tarzında çok spoiler vermek istemesem de basit yanlar bulunuyordu. Derinliği yoktu...

Ütopya'yı ise yarım bırakmıştım kütüphaneden almanın zararları aslında isteyerek değil bırakmak zorunda olduğum için bırakmıştım. Güzel bir kitap bende tavsiye ederim. Aklıma gelmişken belki bende satın alır devam ederim. :X

Diğer kitapları da isim olarak biliyorum fakat okumadım. Şunu merak ettim ama Otomatik Portakal'ın aynı adla olan film ile bir alakası var mı? :F

Otomatik Portakal filmiyle tamamen aynı, filmini izledikten yıllar sonra okumuştum ama beklediğimden çok daha iyi ve akıcı çıktı. :D

Ezilenler'in verdiği iç burukluğunu hiç unutmam, bence oldukça akıcı ve etkileyici bir kitaptı ama elbette Dosto'nun çok daha iyi kitapları var Suç ve Ceza, Kumarbaz gibi.
Listede yok ama Çavdar Tarlasında Çocuklar'ı okumuş muydun? Değişik kafaya ve dile sahip bir kitap ama çok güzel gelmişti bana...​
 

dizi kolik

Favori Üye
Katılım
15 Aralık 2011
Mesajlar
18,975
Reaksiyon puanı
6,417
Puanı
1,059
Otomatik Portakal filmiyle tamamen aynı, filmini izledikten yıllar sonra okumuştum ama beklediğimden çok daha iyi ve akıcı çıktı. :D

Ezilenler'in verdiği iç burukluğunu hiç unutmam, bence oldukça akıcı ve etkileyici bir kitaptı ama elbette Dosto'nun çok daha iyi kitapları var Suç ve Ceza, Kumarbaz gibi.

Listede yok ama Çavdar Tarlasında Çocuklar'ı okumuş muydun? Değişik kafaya ve dile sahip bir kitap ama çok güzel gelmişti bana...​
Otomatik Portakal'da aklımda kalsın öyleyse. Film olanını çok uzun zaman önce izlemiştim fakat hatırlamıyorum pek fazla. :X

O kitabı hiç duymadım daha önce yazarı kim?
 

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Otomatik Portakal'da aklımda kalsın öyleyse. Film olanını çok uzun zaman önce izlemiştim fakat hatırlamıyorum pek fazla. :X

O kitabı hiç duymadım daha önce yazarı kim?

Sallinger adlı gizemli yazarın tek kitabı. :D Biraz Amerikan üslubuyla yazılmış ve ilk başta Hollywood diline benziyor ama biraz daha zaman geçince etkisi hissediliyor. Ama beğenilmeme oranı da oldukça yüksek, beğenenler tam beğeniyor beğenmeyenler hiç beğenmiyor öyle bir şey. Eğer fırsatın olursa okumanı tavsiye ederim. :)

0000000058117-1.jpg
 

eskici

Favori Üye
Katılım
21 Ocak 2013
Mesajlar
32,430
Reaksiyon puanı
13,640
Puanı
1,059
Fareler ve İnsanlar'i okumustum onun disinda önerdigin kitaplarin cogu da okumayi düsündügüm kitaplar ama bir türlü firsatim olmadi okumaya ilk firsatta okuyacagim cogunu @Tolstoyevski :D