2013 Kick-Ass 2 / Göster Gününü 2 | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
1650554.jpg


Göster Gününü 2 - Kick-Ass 2 (2013)

Türü: Aksiyon, Komedi, Suç
Yönetmen: Jeff Wadlow
Senaryo: Jeff Wadlow (screenplay), Mark Millar (comic book), John Romita Jr. (comic book)

Oyuncular:
Aaron Taylor-Johnson
Chloë Grace Moretz
Morris Chestnut
Claudia Lee
Amy Anzel

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Çokça beğenilen Kick-Ass filminin devamı niteliğinde çekilen yapıtta ilk filmde yaşananların ardından bir yıl geçmiştir. Mindy/ Hit-Girl, babasının da yönlendirmesiyle süper kahramanlar ekibinden ayrılır ve normal bir hayat kurmaya çalışır. Dave / Kick-Ass de normal hayata nispeten dönmüş olsa da Justice Forever isimli kendisine benzeyen kahramanlardan oluşan bu grubu gördüğünde onlara katılmaya karar verir. Justice Forever bir gece yeni bir görev kararı alır; bu seferki hedefleri Mr. Kim tarafından yönetilen ve çocukları pazarlayan bir çetenin izini sürmektir. Bu kötücül lider bir grup Latin Amerikalı çocuğu kaçırır; Kick-Ass, Battle Guy ve diğerlerinin yapması gereken şey ise daha fazla geç olmadan onları kurtarmaktır.

Filmin yönetmenliğini ve çizgi roman uyarlamasını bu sefer Jeff Wadlow üstlenirken ilk filmde seyrettiğimiz Aaron Taylor-Johnson, Chloë Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Nicolas Cage ve Yancy Butler da karşımıza çıkacak isimler arasında.

Filmin Fragmanı

 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
'Kick Ass' ile birlikte açılan diğer ikinci filmin konusuna, geçen yıl film için yazdığım yorumumu aynen aktarıyorum.

Kick Ass ya da Türkiye'deki ismiyle Göster Gününü'nün bu yıl çıkan 2. filmi gerçekten iyiydi ve ben çok beğendim. Filmde Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Chloë Grace Moretz ve Jim Carrey gibi oyuncular rol alıyor.

Bu film, ilk filme göre daha hareketli ve daha da iyiydi diyebilirim. İlk film ile bağlantılıydı. İlk filmde bazı yerlerde çok renkli sahneler vardı ama burada pek yoktu. Gerçi filmin komedi ile pek bir alakası yok. Fantastik bir filme giriyor daha çok.

İyiler ile Kötüler birbirine girdi ve kazanan her zaman ki gibi, iyiler oldu. Kanlar, kesilmeler fazlasıyla oldu ve bu sahneler çok heyecanlıydı. Her karakter birbirini çok iyi tamamladı. Sonlara doğru çok kötü şeyler oldu ama yine de heyecan devam etti. Yeni yeni süper kahramanlar da türedi. Çok değişiklik oldu ama yine de tat vermeyi başardılar.

Aaron Taylor-Johnson ilk filme göre kendini çok geliştirmiş. Kas yapmış mesela ve karakterine de çok sağlam oynuyordu. Daha başka Christopher Mintz-Plasse ilk filme göre çok daha aktifti. İlk filmde tarafı belli değildi pek ama bu kez tarafı belliydi, kötüler. Kötü rolle çıktı karşımıza yani. Chloë Grace Moretz ilk filmde de çok iyiydi ve şimdi de çok iyi. Hareketli sahnelerde başarılı performanslar sergiliyordu. Üç yıl önce ilk filmde güzel biri olacağını belli etmişti. Aradan üç yıl geçti ve çok güzel bir kız karşımıza çıktı. Gerçekten çok güzeldi ve çok beğendim. İlerleyen yıllarda güzelliğine güzellik katacağını ve çok canlar yakacağını düşünüyorum. Hatta bunun kalın yazıp, altını çizeyim de, ileride hatırlarım. Jim Carrey'e gelince, iyi bir rolü vardı ama çok uzun sürmedi. Ben Jim Carrey'i daha çok kendini ön planda tutacağı başrollerde görmek istiyorum. Gerçi iyi rol yapıyordu ve bu bir gerçek.

Süper Kahramanlar bırakıyordu işi ama bakalım ne olacak. Film serisi tamamen bitmişte olabilir buna göre ya da ilerleyen yıllarda yeniden çekerler.. Sonuç olarak film dünyasına başarılı iki film verdiler. Devam etsin ya da etmesin, bu bir gerçek. Kick Ass serisi gerçekten çok iyiydi, çok beğendim.

8/10
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
Yorumumu buraya kopyalayım, 6 ekimde izlemişim, ilk filmi izledikten yarım saat sonra başladığımı bile hatırlarım ve hala sahneleri açıp izlerim, etkileyici bir film. :) Ve artık olarak kötü bir haber vereyim 3. filmde Grace olmayacağını açıladı, hüzünlüyüz.

-----

Kick Ass 2 (2013)

kickass2.jpg

Serinin ilk filmini izledikten yarım saat sonra ikinci filmini izlemeye koyuldum, uzun zamandır film izlemiyordum, 2 saat oturmak işime gelmiyordu fakat ortada bir açlık vardı ve bu seri gerçekten ayrı bir yer edindi.

Filme gelirsek, keşke olmasaydı dediğin çok bölüm vardı, ilk filmde beklenmedik şekilde sıradışı şey azdı, bu filmde bayağı uçmuşlar ve artık bir Chloë Grace Moretz fanıyım gerçekten etkiledi beni yani, ama 2. filmde çok dövüş sahnesi yoktu olsa sabaha kadar izlerdim heralde, gerçekten hayran kaldım. İlk filmde çocuktu 3 senede bayağı büyümüş. :) Tavuk kesermiş gibi insan kesiyorlardı, hikayede biraz garipti bilmiyorum ilk filmi andım açıkcası. Ama kadro okadar hayran bıraktı ki kötü diyemiyorum. :)

Sonunda yine mesajı verdi, gerçek kahramanlara ihtiyacımı var diye gerçek hayattan bahsediliyordu, gerçek insanlardan -dürüst,onurlu yardımsever insanlardan ^^ Sonda bir kesit vardı anlaşılan o ki 3. filmde yakındır. :) Küçük bir edit: Chloe 3. film için yokum demiş, o yoksa bende yokum. :(


IMDb Puanı: 6.7
Sinemalar.com: 8

İlk filme 8.5 puan vermiştim, bu film onun aşağısındaydı bariz şekilde normalde 7.5 gibi düşünüyordum ama okadar hayran kaldım ki az puan veremeyeceğim, aynen devam.

Benim Puanım: 8