Yeme-İçme Kavurma

Harunnn60

Emekli
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
49,573
Reaksiyon puanı
44,755
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Her gittiğim yerde karşıma çıktığı için sıktı artık.:(

Ama bayram zamanı yumurtalı kavurma güzel oluyordu. :A
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Gece gece canımızın çektiği lezzet harikası ancak ne yazık ki mevcut koşullarda çok sık tüketebilmek çok lüks artık... Kurban bayramında daha bol tüketilir genelde. İki çeşidi vardır, tavada kızartılanı ve dondurulmuş olanı. İkisi de birbirinden güzeldir ama tavada kızartılanın tadı bir başka keyiflidir... Kahvaltıda, öğlen, akşam her öğün yenilebilirler...


kavurma-nasil-yapilir-shutter_16_9_1565435236-880x495-1_16_9_1596261009.jpg


kahvaltilik-kavurma.jpg
 
  • Harika
Reactions: 12.Adam and Dosi

XanTier

Emekli
Katılım
27 Kasım 2012
Mesajlar
21,260
Reaksiyon puanı
8,234
Puanı
1,061
Yaş
29
Eskisi kadar sevmiyorum, elbet epey güzel ama etin en güzel haline oranla iyi değil :A
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Ne demek kavurma ovırreytıd, ne demek dümdüz et yemeği... Bu gözler bu cümleleri gördü ya... Kavurma bir şaheserdir... Kavurma klişe yemek lobisinebir Başkaldırı'dır... Her gün aynı şeylerin yendiği klişe lobisi kavurma ile çeşitlenir ve lezzetiyle keyiflenir... Kahvaltıda gerek yumurtalı gerek yumurtasız, akşam yemeğinde farklı soslar ile veya sadece ısıtılıp kendi yağı ile birlikte tüketimi... Ne olursa olsun her haliyle mükemmeldir ve muazzamdır...
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Başlığı gördükçe iştah çekiyor :A daha öncede dediğim gibi eskiden yemezdim fazla ama artık hayır diyemeyeceğim çok sevdiğim lezzet.
Bu arada yöresel farklılıklar oluyor et kızartırken. Bir keresinde burda kurban kesme şansımız olmuştu ve mahalledeki annemin arkadaşları çoğunluğu Urfa, Mardin ve Antepli komşuları davet edip kızartmıştım (bayramda et ikram etmek adettir) çok beğendiler ve tarif istediler ama halbuki sadece tuz koyulup düz kızartılan kavurmaydı :A bu hali ile bile bir lezzet deposudur :bhr:
 

xdragxx

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
49,702
Reaksiyon puanı
28,367
Puanı
1,060
Yaş
29
Konum
ANKARA
Her türlüsü güzel her türlüsü. Pizza mı söylecem kavurmalı tercih ederim pide mi olacak yine kavurmalı :A Özellikle kavurmalı kaşarlı pide offf. Zaten kavurma pilvas hakkında yorum yapmaya bile gerek yok...
 
  • Güldürdün
  • Harika
Reactions: MEnes and Dosi

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Kahvaltılığı cidden güzeldir ve ülkemiz sınırlarında maalesef lüks tüketim sınıfına yakındır.

Pide türü ürünlerde de kavurmalı seçenekler genelde en iyileridir.

Fakat yemek olanı cidden biraz fazla düzdür. Eğer taze değilse çok bir olayı yoktur.
 
  • Beğendim
Reactions: 12.Adam

emreemreu

Süper Mod.
Katılım
10 Şubat 2011
Mesajlar
29,824
Reaksiyon puanı
6,262
Puanı
1,060
Konum
Türkiye
Özenle seçilmiş löp etlerden yapılınca çok güzel olan yiyecektir. Tabii pişirme işlemi en önemlisidir. Ağızda çiğnerken sakız gibi yapış yapış olmaması gerekir. Lokum gibi ağızda dağılması lazım.
 
  • Beğendim
Reactions: 12.Adam

kerem

Favori Üye
Katılım
30 Ekim 2017
Mesajlar
29,648
Reaksiyon puanı
28,595
Puanı
1,060
Konum
Berlin
Daha önce hiç yiyemediğim ve muhtemelen asla yiyemeyeceğim yiyecek türü.

Kıyma dışında kuzu/koyun eti yemezdim gerçi o yüzden tadı konusunda pek emin değilim. Özellikle kokusu çok kötüyse muhtemelen yemezdim zaten. Ama dışardan pek de kötü durmadığını söyleyebilirim. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: 12.Adam