"Kanal D'den Ölü Doğmuş Bir Dizi Daha!"

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,607
Reaksiyon puanı
62,926
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
1393884.jpg


Kanal D’nin yeni dizisi İkizler Memo-Can iyi reytinglerle başlamış olsa da dün akşam izleyiciler tarafından adeta topa tutuldu.

Yapımcılığını Erler Film'in üstlendiği, başrollerini Özgürcan Çevik, Nehir Erdoğan, Emir Berke Zincidi ve Burak Hakkı'nın paylaştığı yapım için Medyaradar sinema ve TV eleştirmeni Murat Tolga Şen de bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı:
Eleştirmenler olarak yeni işleri özellikle de komedi filmlerini/dizilerini izlediğimizde bizim de ilk kurduğumuz cümledir; ¨seyirci bunları istemiyor, nerede kaldı o Yeşilçam zamanlarındaki naif duygu, samimiyet¨...

Yeşilçam zamanlarından gelen ve halen aktif bir sinema/TV yapımcısı olan Türker İnanoğlu bunu en iyi bilenlerden. Uyguladığı ucuz ama basit yöntemler ve Yeşilçam bilgeliğiyle her seferinde turnayı gözünden vurmayı başarıyor. Arka Sokaklar buna en basit örnek, güzel bir formül tutturdu ve cast sürekli değişiyorken bile bozmadan devam ediyor. ortalık aşk üçgenlerinden, entrikadan, zengin eş bularak sınıf atlama çabalarından geçilmiyorken seyirci farklı bir şeyler de izlemek istiyor. Arka Sokaklar, imkânsız aşklardan kaçan izleyici için adeta bir sığınak...

Övgü buraya kadar! Yani Türker İnanoğlu’nun saygıdeğer yapımcılığından ve Arka Sokaklar’dan ibaret. Aynı şeyleri açıkça bir Sezercik hikayesi olarak tasarlanan İkizler Memo-Can için sarfedecek durumda değilim. Artık kimsenin inanmayacağı, Yeşilçam klişelerinin ardı ardına dizildiği basit bir öyküleme, kötü oyunculuklar, abartılı ses kuşağı, başka bir sürü olmamışlık ve en önemlisi; yanlış kanal!

Daha reyting sonuçları gelmeden yazıyorum, İkizler TV’de gösterilen diğer dizilerden daha farklı bir iş, Arka Sokaklar’la kesişen durumlar da hoşluk yaratıyor ancak seyirciyi bağlayıp kendinde tutacak bir dizi değil. Kanal D’nin bu sezon tutmayan diziyi acımadan kaldırdığını da düşünürsek, 3-5 bölüm sonra anılarda yer edeceğini anlamak zor değil. Kanal D bu yıl neredeyse hiçbir yeni diziyi tutturamadı. Seyircinin karşısına sürekli yanlış projeler sürüyorlar. Sanıyorlar ki insanlar 3 saat boyunca ciyak ciyak işler izlemek istiyor. Komediden anladıkları da bu olunca...

Şevkat Yerimdar karakteriyle tanıyıp sevdiğimiz Özgürcan Çevik dizinin en iyi hatta tek iyi oyuncusu... Nehir Erdoğan yanlış proje ile ekranlara dönüş yapıyor ve oyunculuğu Burak Hakkı’nın teatral abartısıyla yarışacak kadar kötü. Emir Berke Zincidi’nin yine bir İnanoğlu yapımı olan Küçük Ağa zamanlarındaki popülaritesinden çok uzak olduğunu da düşünüyorum. Tıpkı türkücü Küçük İbo gibi pek de sevimli büyümemiş. Çocuk oyuncuların kaderi bu olsa gerek!

Üstüne düşülüp sayfalarca kritik yazılacak bir iş değil İkizler Memo-Can, ilk bölüm sebebiyle yazdığım bu satırlardan utanır mıyım? Sanmıyorum. Türker İnanoğlu, İkinci Bahar, Yabancı Damat gibi pek çok TV efsanesine imza atmış usta bir yapımcı ama İkizler’in aşırı formülize hali onu ulaşmak istediği Yeşilçam duygusallığından uzağa fırlatıyor ve bir Sezercik parodisine çeviriyor. Arka Sokaklar’daki kötü oyunculukları öndeki ekibin hatırına kabulleniyoruz ama bir dizide herkes kötü oynuyorsa orada sorun var demektir. Gerçek Kesit oyunculuğuyla kurgulanmış bir işin ulusal kanalda tutunma ihtimali çok düşük!

Türk dizilerinin en kötü sezonunda karşımıza çıkan yeni işlere göz atmaya yani izleyecek bir şeyler bulana kadar aynı ekrana birlikte bakmaya devam edeceğiz. İyi hafta sonları dilerim.

İkizler Memo-Can, yeni bölümüyle Cumartesi 20.00'de Kanal D'de!
 

xBUGRAx

Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Yanlış bir yazı olmuş. İzleneceği kesindi bence. Biz daha iyi analiz ediyoruz sektörü valla burda kimler yazı yazıyor.. :A
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Boş boş konuşmuş, reytingler cevabı vermiştir. Bunlar da kendini TV eleştirmeni sanıyor, hadi ordan :A
 

Angelica

Favori Üye
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,979
Reaksiyon puanı
57,132
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
Ben dün zar zor izledim ama hoş bir iş olmuş Özgürcan Çevik süperdi ben Burak Hakkıyı beğenmedim rolüne hiç uymamış Berke çok iyiydi Nehir erdoğanı sevdim ama başkası olsa daha iyi olabilirdi bencede dizinin başında Arka sokaklar ekibini görmek güzeldi ben sevdim onu sadece Burak Hakkıyı bu rolde sevmedim ben bu dizinin devam edeceğini düşünüyorum :D
 

papuleoo

Tecrübeli Üye
Katılım
25 Kasım 2013
Mesajlar
11,550
Reaksiyon puanı
11,301
Puanı
710
Konum
İstanbul
Gerçekten çok boş bir yazı olmuş. Kaliteli olmanın kriteri nedir? Bunun tek bir cevabı olabilir mi hiç? Kalite kişiden kişiye değişebilir. Kaldı ki herkesin zevkleri farklıdır. Sosyal Hayattan uzak dizilerdense sıradan basit hayatların işlendiği dizilerin daha çok tutmasının belki nedeni budur. Misal Türkiye'de tecavüz olaylarından dolayı kadının hayatını işlemek, sokak çatışmalarını izlemek, askerlerin hayatını anlatmak gi i sayısızca konulu diziler neden tuttu? Çünkü hayattan esinlendi. Misal Fatmagülün Suçu Ne?, Söz, Savaşçı, Çukur, İçerde... Bu dizilerin aksine hayattan kopuk, ülkemizde olmayan dizilerin de nasıl kaybolup gittiğini de gördük. (istisnalar illaki vardır. Onunda başka nedenleri vardır.)

İkizler konu olarak çok iyi bir iş. İlerleyen bölümlerde de daha artacaktır. Kanalı Küçük Ağa gibi bir yıl idare etse yeter.