2016 Hunt for the Wilderpeople - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,078
Reaksiyon puanı
49,729
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
4698684.jpg


Hunt for the Wilderpeople (2016)

Türü:
Komedi, Dram
Yönetmen: Taika Waititi
Senaryo: Taika Waititi (screenplay), Barry Crump (based on the book by)

Oyuncular:
Sam Neill
Julian Dennison
Rima Te Wiata
Rachel House
Tioreore Ngatai-Melbourne

IMDb Sayfası




Filmin Özeti
Ricky, koruyucu ailesiyle birlikte Yeni Zelanda kırsalında mutlu bir yaşam sürmektedir. Ancak üvey annesinin ani ölümünden sonra çocuk esirgeme kurumu onu geri almaya niyetlenir. Hayatından vazgeçmeye hiç niyeti olmayan Ricky, üvey babasıyla birlikte ormanın derinliklerine doğru bir kaçış yolculuğuna koyulur. Tabii ki tüm ülke ve çocuk esirgeme kurumu yetkilileri peşlerine düşecektir.

Filmin Fragmanı
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Doğa ile iç içe olan bir filmi beğenmemek mümkün mü? Gayet eğlenceli ve hoş film, beklentimi fazlasıyla karşıladı.

Jurassic Park serisinin yanı sıra, Peaky Blinders ve And Then There Were None dizilerinde de izlediğim Sam Neill, bu filmdeki huysuz ihtiyar karakterini başarıyla canlandırmış. Çocuk karakter Ricky'yi canlandıran genç oyuncu Julian Denniston'ın performansı da çok başarılıydı, birçok sahnesine sesli güldüm.

Üvey annesinin bıçakla domuzu öldürdüğü sahnede korkup bayılması, Çocuk Esirgeme Kurumu'na dönmemek için internetten üvey babasına kız bulma teklifi, Yüzüklerin Efendisi filmindeki gibi tarif etme çabası ve 3 avcı ile olan muhabbetleri... :D Bu arada domuzun köpeği yaralayıp Hec amcanın da acı çekmesin diye öldürdüğü sahne üzücüydü. :(

Filmin müzikleri ve şarkıları da harikaydı. Bunun dışında film önemli bir mesaj taşıyordu. Kimileri evlat sahibi olmayı çok istedikleri halde olamaz iken, kimileri ise çocuklarını Çocuk Esirgeme Kurumlarına bırakması gibi.

7.5/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Çok samimi ve sıcak bir filmdi. Baya keyif aldım izlerken. Yer yer eğlendim yer yer duygulandım. Verdiği mesajla da düşündürdü film. Yönetmen iyi bir iş çıkarmış. Senaryoyu da o yazmış. Taika Waititi iyi potansiyele sahip bir yönetmen. İleride çok iyi filmler çekeceğine eminim. Yani takip edilmeyi hak ediyor. :)

Filmin hikayelere bölünerek anlatılma fikri iyi olmuş. Bildiğin kitap okur gibi izledik filmi. Bölüm bölüm başlıklar halinde iyi düşünülmüş. :) Hele o Yeni Zelanda'nın muazzam doğa görüntüleri ve yeşillikleri eşliğinde filmden sıkılmak mümkün değildi. :)

Yaşlı ve huysuz bir karakter ama gerçekten içinde çok duygusal bir karakter olan Hec'i oynayan Sam Neill başarıılydı baya. Tonton çocuk Ricky ise baya değişik ve komikti doğrusu. Bir çok sahnesinde sesli güldüğüm doğrudur. :D Oyuncunun ileride nerelere geleceğini ise merak ediyorum. Sıcak ve sağlam mizahlı komedi filmlerinde bolca görebiliriz kendisini tipi ve görüntüsü itibariyle. :A

8/10
 

BesaleT

Emekli
Katılım
8 Şubat 2011
Mesajlar
30,466
Reaksiyon puanı
5,683
Puanı
1,061
Konum
***İzmiR***
Tam bir görsel şölen. :) Ricky Baker karakteri bizim yarmaz cafer'e benziyordu başlarda ama sonra sevdim karakteri. :D

cocuk-oyuncular-simdilerde-ne-yapiyor-4_x_21686_b.jpg


Görselliği görünce bizim keslien ağaçlar, yerine dikilen binalar gözümün önüne geldi de cidden kıymet bilmiyoruz. Manzaralar harikaydı. Güzel bir doğa macerasına tanık olduk, eğlenceliydi. Sonu güzeldi, tatmin ediciydi. Dolayısıyla izlenmesi gereken bir film olmuş. :)

7.5/10
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Eğlenceli, bol doğa manzaralı vakit geçirmelik bir film. Çocuk, bu haylaz çocuk rolüne yakışmış ve Sam Neill ile de iyi bir ikili olmuşlar. Sondaki tanklı tüfekli sahneler çok abartılıydı :)

6.5/10