Her Şey Çok Güzel Olacak (1998) Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
0263438.jpg


Her Şey Çok Güzel Olacak (1998)

Türü: Komedi, Dram
Yönetmen: Ömer Vargı

Oyuncular:
Cem Yılmaz
Mazhar Alanson
Ceyda Düvenci
Selim Naşit Özcan
Mustafa Uzunyilmaz

IMDb Sayfası




Filmin Özeti
Filmin başrol oyuncusu ve aynı zamanda trajikomik hadiselerin başına üşüştüğü Altan (Cem Yılmaz) bir kavga sırasında yıllardır görmediği ağabeyi Nuri (Mazhar Alanson)'nin ecza deposunu, yıllardır açmaya planladığı barı için kaynak olarak görmektedir.

Altan sinsi hesaplarıyla Nuri'ye yaklaşır. Fakat kader Altan ve Nuri'nin başını hep tehlikeli maceralara sürükler.

Her şeyin çok güzel olacağını zanneden ikilimiz beraber ağlar, beraber güler.[/b:215b2547f7]


 
  • Beğendim
Reactions: Mehmet Can

S.G.A.T.

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2012
Mesajlar
22,972
Reaksiyon puanı
8,352
Puanı
1,061
Her izlemek istediğimde bir şey çıkıyor. Hala izleyemedim. Macera komedilerini hep sevmişimdir genellikle Hollywood işlerini. Bu filmi de çok merak ediyorum.
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Cidden enfes bir filmmiş, niye bu kadar geç izlediğime şaşırdım. Yerli yabancı izlediğim en doğal filmlerden biri oldu, Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson döktürmüş resmen doğallıkta. Diyaloglarının doğallığı olsun, akıcı kurgusu ve hikayesi olsun, ne bileyim insanı içine çeken çok detay var. Bilemiyorum Altan...

Sadece Altan ve Nuri'nin diri diri yanmaktan kurtulduğu sahne filmin doğallığını etkilemiş. Tam ölecekleri vakit mekanı basarlar, kötü adamlar kötü adamları üzdünüz bizimkiler çiziksiz kurtulurlar..

Şu sahnenin ve efsane sözün farklı sahnelerde geçtiğini öğrenmek de hayal kırıklığı yarattı. :A
Bs7w8-PCcAABaK4.jpg



9.0/10
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,584
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Uzun zamandır adını duyduğum bir filmi festival bahanesiyle izlemiş olduk sonunda. Öncelikle o zamanların İstanbul'unu bir şekilde de olsa görmek garip duygular yarattı.

Gerçekten çok doğal bir film gerek senaryo gerek oyunculuklar olsun. Filmin başarısındaki etkenlerden birinin de bu olduğunu düşünüyorum çünkü izleyiciyi bir şekilde yakalıyor. Özünde dramatik bir öykü komedi sosuyla aktarılmış. Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson'a da şapka çıkarmak lazım kesinlikle mükemmel bir iş çıkarmışlar. Ceyda Düvenci ve Nurgül Yeşilçay (ünlü olmadığı zamanlardan) gibi tanıdık isimleri görmek de güzeldi. :)

Eleştirebileceğim tek nokta bazı kısımların kurguda hızlıca geçilmiş olması. Altan ve Nuri yoldayken sonraki sahnede Bodrum'a geliyorlar mesela. Bunun gibi 1-2 an daha var ama göze battığını söyleyemem. Bu arada izlemeden önce de büyük çoğunluğu yolda geçen bir film sanıyordum neden bilmem.

Sonuç olarak eli yüzü düzgün, eğlenceli ve oldukça samimi bir film. İzledikten sonra akıllarda hoş bir tat bırakıyor. :)

8/10

 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1-2 sene önce izlemiştim herhalde ama festival varken bir kez daha izlemek istedim. Film hakkındaki düşüncelerimde, puanımda herhangi bir değişiklik olmadı.

Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson'un muhteşem uyumu, doğal performanslarıyla çok başarılı bir film. Replikler çok güzel, bazıları efsane. Filmin geneli hüzünlü hayatları ele alsa da aynı zamanda komik. Türk sinemasının en başarılılarından...

8/10
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Çok doğal, samimi bir film. Mazhar Alanson-Cem Yılmaz ikilisini Hokkabaz'da da çok sevmiştim burada da çok beğendim aynı şekilde. İki zıt kardeş birbirleriyle acayip bir uyum içindeydiler. Filmdeki diyaloglar, replikler çok başarılıydı. Bazı örnekleri var şu adreste.
https://seyler.eksisozluk.com/her-sey-cok-guzel-olacak-filminin-unutulmayan-replikleri

Leyla ile Mecnun'un az sakallı dedesi de hapçı rolünde çıkmış karşımıza. Dizide de ona gönderme yapılmış o zaman bilmediğimden fark etmemiştim tabi şimdi filmi izledikten sonra gördüm :D


8.5/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,597
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Hep izlemek isteyipte vakit bulamadığım filmlerden biriydi. Keşke daha önce izleseymişim.

Cem Yılmaz'ın ilk filmi bile olsa çok iyi oynamış. Mazhar Alanson'da beklediğimden iyi bir performans ortaya koymuş. Ceyda Düvenci güzelliğinden hiç bir şey kaybetmemiş. Kadın her zaman güzel.

Film çok akıcıydı. Ama sonunda ne olacağını hiç kestiremedim. Ayrıca filmde yan karakterler çok iyi isimlermiş. Hepsi kaliteli isimler. Ancak Mesut Akusta'nın karakterine hayran kaldım.

8/10
 

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Filmi beğendim. Samimi bir film olmuş cidden. Kendi dilinde böyle güzel filmler izlemek çok hoş bir şeymiş. Müzikler ve radyoda çalan şarkılar çok güzeldi.

Babanın ölmesi cidden hiç beklediğim bir anda oldu. Ölümü böyle anlatmaları çok iyi olmuş. Oradaki cem yılmazın oyunculuğu da çok etkileyiciydi. Genel olarak cem iyi oynamış zaten.

Ayla'dan bir şey çıkacağı belliydi. Bodrumdayken telefon sahnesinde de yarı çıplak konuşuyordu zaten. Ceyda düvencinin o sahnedeki oyunculuğu pardon oyunculuk demişim. :D

Ben finali beğenemedim. Benzinle yanacakları zaman diğer adamların gelip de gidin demesi mümkün değil. Çünkü para onlarda. Ama tabi o paranın yanması ve onu izlemeleri de iyi bir sahneydi ve affettirdi bi önceki saçmalığı.
berkann ödüllerinde olası adaylıklar:
En iyi film
En iyi erkek oyuncu
En iyi yardımcı erkek oyuncu
En iyi senaryo
En iyi müzik

8/10
 
Son düzenleme: