Hayatımın Aşkı'nın Teknik Ekibi İsyan Etti!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Aserat yeni bir haber konusu açtı

Hayatımın Aşkı'nın Teknik Ekibi İsyan Etti!

a8c644a5-933a-459d-8d5b-19cd83920601.jpg


Kanal D'nin sevilen dizisi Hayatımın Aşkı'nın eski teknik ekibinden basın duyurusu geldi.

Başrollerini Hande Doğandemir, Serkan Çayoğlu, Berk Hakman, Zafer Algöz, Zeynep Eronat, Sadi Celil Cengiz, Seda Türkmen ve Yonca Evcimik'in paylaştığı yapımın geçtiğimiz günlerde 2. kez yönetmen değiştirdiği açıklanmıştı; ancak işin aslının daha farklı olduğu, eski teknik ekibin kendilerine haber dahi verilmeden işten çıkarıldıklarını açıklayan bir duyuruyu kamuoyuyla paylaşmasıyla ortaya çıktı.

İşte o duyuru:
"Kamuoyuna Duyurumuzdur!!!

16 Haziran Perşembe 2016 tarihinde, 7. Bölüm çekimlerimizi tamamlanmasına 1 gün kala, Sony Picture ortaklığında Lucky Red Production’un ‘Hayatımın Aşkı’ projesi set çalışanları olarak işimize son verildiğini bir internet bloğundan öğrendik. Resmi olarak, yapımcımız Shebnem Aşkın ya da temsilcilerinden, teknik ekibe konuyla alakalı hiçbir şey tebliğ edilmedi.

Başka bir teknik ekiple anlaşıldığını yakın çevremizden duyduk. Bizler de, Sinema Televizyon Sendikası üyeleri olarak, konuyu sendikamıza taşıdık. Sendika avukatımız ve sendika temsilcilerimizle beraber, 8. Bölüm çekimlerinin yapılacağı ilk gün set saatinde bütün teknik ekip, sete çalışmak üzere gittik. Sete gittiğimizde gördük ki, yeni bir teknik ekip ve yeni yönetmen çalışmış olduğumuz projeyi çekmek üzere hazırlık yapıyordu.

Sendika temsilcilerimizle beraber bu durum hakkında tutanak tuttuk. Bize tebliğ edilmediği halde, işimize son verilmiş ve başka bir ekiple anlaşılmıştı. Resmi olarak, S.G.K.’lı her işçi, işten çıkarılmadan minumum 15 gün önce işveren tarafından bilgilendirilmelidir. İşveren bu sorumluluğu yerine getirmezse, 15 günlük çalışma bedelini yani 2 bölüm karşılığı ücret ödemeyi hukuksal olarak kabul etmiş olur. Aynı zamanda işçinin bütün alacaklarını kapatma yükümlüğü de vardır.

Sonuç olarak Hayatımın Aşkı projesi ekibi olarak, 1 hafta icerisinde, kalan 4 bölüm alacağımız + 2 haftalık ihbar tazminatı hakkımızı tahsil etmiş bulunmaktayız.

Serbest meslek makbuzu kesen ve rentallarda calisan arkadaslarimizin sirketle olan sureci devam ediyor.Bu sürecin de ayrıca takipçisiyiz.Herkesin bilgisi olsun.Dileriz bir daha böyle üzücü olaylarla kimse karşılaşmaz.

Saygılarımızla.
Hayatımın Aşkı Projesi Teknik Ekibi"

Hayatımın Aşkı, yeni bölümüyle 10 Temmuz Pazar 20.00'de Kanal D'de!
Orijinal formatta oku
 

cookies

Tecrübeli Üye
Katılım
6 Ekim 2012
Mesajlar
29,742
Reaksiyon puanı
18,793
Puanı
1,060
Yaş
26
Ay bu dizi Gecenin Kraliçesini geççek yeminne ne bu böyle olaylar olaylar :F

Tamam dizi güzel ama hem reytingleri kötü hemde bu mevzular oluyorsa bitsin gitsin :)