Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006) Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
92,997
Reaksiyon puanı
49,674
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
0485510.jpg


Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006)

Türü: Komedi, Dram, Tarihi
Yönetmen: Ezel Akay


Oyuncular:
Haluk Bilginer
Sebnem Dönmez
Beyazıt Öztürk
Güven Kıraç
Ragıp Savaş

IMDb Sayfası


 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,470
Reaksiyon puanı
62,744
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Uzun zamandır adını duyduğum ve izlemek istediğim bir filmdi festival sayesinde aradan çıkarmış oldum. Öncelikle eski Türk kültürünü çok başarılı bir şekilde yansıtıyor. Gerek dil, gerekse gelenekleri hem gerçekçi hem de eğlenceli bir şekilde ele alıyor.

Ezel Akay'ın filmleri izlemek bir türlü nasip olmamıştı bu sayede siftahı yapmış olduk. Hacivat ve Karagöz'ün hikayesini kendince kurgulayarak ve biraz da günümüze mesaj vererek başarıyla aktarmış. Neredesin Firuze ve 7 Kocalı Hürmüz'ü de merak ettim yakında bakmayı düşünüyorum.

Haluk Bilginer için yorum yapmaya gerek yok her projesinde olduğu gibi burada da döktürmüş Karagöz olarak. Beyazıt Öztürk'ün oyunculuğuna pek bayılmam ama o da çok iyi performans çıkarmış. İkili olarak da çok uyumlulardı. Keza Güven Kıraç ve Ayşen Gruda da çok iyiydi. Zaten kadronun büyük kısmında tanıdık oyuncular var.

Hacivat'ın Karagöz'e saymayı öğretmesi, Karagöz'ün evin penceresine çıkıp Hacivat'a cevap vermesi, oyun oynarken gölgelerinin duvara yansıması ve son sahne kesinlikle çok iyiydi, sadece o sahneler için bile izlenebilir.
Eski Türkçe kullanıldığı (gerçi o kadar da ağır bir dil yoktu) için birkaç cümleyi pek iyi anlayamadım ama aldığım zevki etkilemedi diyebilirim. Sonuç olarak renkli ve uzun süresine rağmen sıkmayan anlamlı bir yapım. Hacivat ve Karagöz'ün meşhur hikayesine farklı bir pencereden bakmak isteyenlere önerilir. :)

8.5/10
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Beyaz ve Haluk Bilginer harika bir ikili oluşturuyor yeşilçamdan Kemal Sunal Şener Şen ikilisinden sonra günümüzde böyle o tadı verebilen bir ikili oluşturmak gerçekten harika bir başarı :bhr::bhr::bhr:

Beyaz rolunun etkisinde kaldığını bir çok kez söylemiştir çekimlerden sonra bile rolundeki karakteri olarak kendini görmeye devam ediyormuş :F belkide bu harika performansının sırrı bunda yatıyordur adam yaşamış rolunu :bhr: Haluk Bilginer zaten anlatmaya gerek yok :bhr:
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
92,997
Reaksiyon puanı
49,674
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Neden sevmediğimi açıklamam çok kolay değil ama sevemedim. Zaten eskiden de televizyonda birkaç kez rastlayıp ısınamamıştım.

Dili ağır, belki doğru bir dil ama yapaylık hissi hakim filmde. Süresi gereğinden uzun.

Haluk Bilginer ve Beyazıt Öztürk başarılılardı diğer karakterlerden sevdiğim olmadı. Haluk Bilginer'in şarkı performansları ekstra iyiydi. :)

5.5/10