Gülşen - Biyografi

yatutarsa

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2012
Mesajlar
20,001
Reaksiyon puanı
13,224
Puanı
1,060
thumbnail_1409608094.jpg


GÜLŞEN | BİYOGRAFİ
O şuan pop müziğin zirvedeki isimlerinden biri. İsterseniz Gülşen’in müzik yaşamını en başından bir gözden geçirelim.

Biz onu Gülşen olarak tanıyoruz ama aslında tam adı Gülşen BAYRAKTAR. Gülşen, 29 Mayıs 1976’da İstanbul’da Ordu kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Lise eğitimini İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Şehremini Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Bölümü’ne girdi. İlk bestesini 16 yaşında yapan Gülşen, bir yandan konservatuvar eğitimini alırken bir yandan da kulüplerde sahne almaya başladı.

album_290945_300_300.jpg

Gülşen, yine sahne aldığı bir akşam Serap ve Özkan Turgay çifti tarafından keşfedildi ve albüm teklifi aldı.
İlk albümü “Be Adam”ı 1996 yılında henüz 20 yaşındayken Raks Müzik etiketi ile çıkaran Gülşen, o dönem “pijamalı kız” imajıyla oldukça ilgi gördü ve 96 yılına damga vuran isimler arasında yer aldı. Toplamda 13 şarkı bulunan albümünde “Be Adam” dışında “Gel Çarem”, “Saz Mı Caz Mı” ve “Son Sözüm” şarkılarını kliplendirdi. “Gel Çarem” ve “Son Sözüm” yılın en dikkat çeken slow şarkıları arasında yer alırken “Saz Mı Caz Mı” da farklı tarzdaki klibiyle epey yankı uyandırdı. Sanatçı, bu albümüyle birlikte Kral Tv Video Müzik Ödülleri’nde “En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı” dalında adaylık kazandı.

album_22050_300_300.jpg

Müzik hayatına 1999 yılında Prestij Müzik etiketiyle yayınlanan “Erkeksen“ albümüyle devam eden Gülşen, bu albümününde “Yiğidim”, “Delisin” ve “Gözü Karalım” şarkılarını kliplendirmiştir. Albümde Hakkı Yalçın, Mahsun Kırmızıgül ve Serdar Ortaç gibi isimlerin besteleri yer alırken Gülşen’in kendisine ait 7 bestesi de 14 şarkının yer aldığı albümde kendine yer buldu.

album_22031_300_300.jpg

2001 yılına gelindiğinde ise Gülşen yepyeni imajı ve albümüyle müzikseverlerin karşısındaydı. Yine Prestij Müzik etiketiyle çıkan “Şimdi” albümü şirketin içinde bulunduğu zor durumdan dolayı promosyon olarak zayıf kalmış ve albümde sadece sözü ve müziği Gülşen’e ait olan “İhanet” şarkısına klip çekilmiştir. Gülşen, bu albümünde de hem kendi şarkılarına yer verdi hem de Alper Narman, Günay Çoban ve Sezen Aksu gibi birbirinden önemli isimlerden beste aldı. 10 şarkının yer aldığı albümde 5 şarkı Gülşen imzası taşımakta. Ayrıca albümde sözü Günay Çoban, müziği ise Sezen Aksu’ya ait olan “Dünya Yıkılsa” daha sonra Sezen Aksu tarafından “Hükümsüz” adıyla “Bahane” albümünde yer aldı.

“Erkeksen” ve “Şimdi” albümleriye ilk albümü “Be Adam”daki başarıyı yakalayamayan Gülşen duraklama dönemine girmiş ve üç yıl albüm yapmamıştır.

G%C3%BCl%C5%9Fen_-_Of_Of.jpg

Yıllar 2004’ü gösterdiğinde Gülşen, bomba gibi bir albümle yeniden müzikseverlerin karşısındaydı. Gülşen’e bolca ödül kazandıran albümün çıkış şarkısı olan ve albümle aynı adı taşıyan Nazan Öncel imzalı “Of… Of…” deyim yerindeyse listeleri alt üst etmiştir. Erol Köse Production etiketiyle çıkan albümde “Of Of” dışında sözü ve müziği Gülşen’e ait olan iki slow çalışma “Sakıncalı“ ve “Nazar Değmesin” şarkıları da kliplenmiş ve birer Gülşen klasiği haline gelmiştir. Albümün son klibi ise cover bir çalışma olan “Sarışınım”a çekilmiştir ancak klip RTÜK tarafından “uygunsuz” bulunduğu için yayından kaldırılmıştır. Gülşen, bu albümüye Kral Tv Video Müzik Ödülleri’nde “En İyi Kadın Sanatçı” dalında aday gösterilmiş ve ödülün sahibi olmuştur. Ayrıca Kral Tv Video Müzik Ödülleri dışında Altın Kelebek ve Altın Objektif gibi pek çok seçkin ödül töreninde ödüllerin sahibi olmuştur.

album_22137_300_300.jpg

Gülşen’in beşinci albümü olan “Yurtta Aşk Cihanda Aşk” yine Erol Köse Production etiketiyle 21 Şubat 2006’da piyasaya çıkmıştır. Üç tane klip çekilen albümün ilk klibi bir Altan Çetin bestesi olan “Ya Tutarsa” olarak belirlendi ve şarkı MTV listelerinde üç numaraya kadar yükselmeyi başardı. İkinci klip Halil Koçak imzalı “Yurtta Aşk Cihanda Aşk”, üçüncü ve son klip ise yine Halil Koçak imzalı “Canın Sağolsun”a çekilmiştir. Gülşen, bu albümü ile Müyap Müzik Ödülleri’nde “Altın Albüm” ödülünün sahibi oldu. Versiyonlarıyla birlikte 17 şarkı yer alan albümün promosyonu, Gülşen’in şirketiyle girdiği anlaşmazlık dolayısıyla yarıda kesilmiş ve Gülşen, Ercan Saatçi’nin şirketi olan Rec By Saatchi’ye transfer olmuştur.


album_294395_300_300.jpg

Gülşen tam 2007 yılında Rec By Saatchi etiketiyle yeni albümü yayınlamaya hazırlarken Erol Köse Production, yeni albümün önünü kesmek amacıyla Gülşen’in daha önce demo olarak seslendirdiği şarkılardan oluşan “Mucize” isimli albümünü yayınlamış ve hatta Gülşen’in Erol Köse Production zamanında çekilen kliplerinden bir montaj hazırlanarak “Adı Aşk Sebebimin” isimli şarkıya klip bile çekilmiştir. Elbette bunun karşısında Gülşen hukuki işlem başlattı ve albümü toplatma kararı çıkarıldı. Rec By Saatchi etiketiyle yayınlanan “Ama Bir Farkla” albümünün çıkış parçası “Kara Böcükler“ olarak beirlenmiş ve ilk klip o şarkıya çekilmiştir. Çıkış parçasıyla pek başarılı olamasa da albümün ikinci klip çalışması olan “E Bilemem Artık” oldukça ilgi görmüş Billboard Top 20 Türkiye Listesi’nde zirveye kadar yükselmeyi başarmıştır. Üçüncü klip çalışması ise “Su Gibi Geçerdi Zaman” olarak belirendi ancak bu şarkı da çıkış parçası gibi radyolardan pek destek almadı. Bu iki şarkı radyolarda destek bulamazken albümünün klipsiz şarkılarından “Muhtelif Zamanlarda“ radyolarda en çok çalan şarkılardan biri olmuştur.


Yapamazsan-Yok-Maxi-Single-cover.jpg

Gülşen ilk single çalışması olan “Yapamazsan Yok”u 2008 yazında yayınladı. Bir Latin şarkısı olan “Yapamazsan Yok” ve Uzay Heparı’ya Saygı Albümü’nde yer alan “Sakin Ol” klip desteği olmadan listelerde üst numaralarda kendine yer bulmuştur. Başarılı sanatçı bu single’ı ile Powertürk ve Kral Tv Video Müzik ödüllerinde adaylıklar kazanmıştır.


album_443_300_300.jpg

2009 yılı Gülşen’in müzik hayatının dönüm noktalarından biri olmuştur. Yedinci albümü olan ve Sony Music Entertainment etiketiyle çıkan “Önsöz”de Türkiye’nin en başarılı aranjörlerinden Ozan Çolakoğlu ile çalışmaya başlayan Gülşen, 2009 yılının son günlerinde çıkardığı albümüyle büyük ses getirmiştir. Albümde bir Nazan Öncel cover’ı olan “Dillere Düşeceğiz Seninle” hariç tüm şarkıların söz ve müzikleri Gülşen imzalıdır. Albümün ilk klibi “Bi An Gel” isimli şarkıya çekilmiş ve farklı tarzıyla “Bi An Gel” kısa sürede zirveye yerleşmeyi başarmıştır. İkinci klip ise “Ezberbozan” şarkısına “Bi An Gel”de olduğu gibi Nihat Odabaşı yönetmenliğinde klip çekmiştir. Sert sözleriyle dikkat çeken “Ezberbozan” hem 2010 yılının en ses getiren şarkılarından olmuş hem de bir Gülşen klasiği haline gelmiştir. Albümün üçüncü klibi Murat Onbul yönetmenliğinde “Önsöz” isimli şarkıya çekilmiştir. Albümün dördüncü ve son klibi ise albümün fotoğraf çekimlerini de gerçekleştiren Nihat Odabaşı yönetmenliğinde “Dillere Düşeceğiz Seninle” şarkısına çekilmiştir.

album_248157_300_300.jpg
album_251654_300_300.jpg

Başarılı sanatçı, 2011 yılında da iki farklı single çalışması ile müzikseverlerin karşısına çıkmıştır. İlk single sözü ve müziği Gülşen, aranjesi Ozan Çolakoğlu imzalı “Yeni Biri” Nisan ayında yayınlanmış ve yine listelerde zirveye yükselmiştir. Ayrıca “Yeni Biri” single’ı korsana karşı çıkmak amacıyla 1 TL’den satışa sunulmuştur. İkinci single ve 2011’in ikinci klip çalışması olan “Sözde Ayrılık“ Temmuz ayında yayınlanmış ve yine Nihat Odabaşı yönetmenliğinde oldukça esprili bir klip çekilmiştir. Gülşen, iki single çalışmasında da DMC ile çalışmıştır.

album_266308_300_300.jpg
iuuq_NV_00xxx_SL_tbsljtjejomf_SL_psh0vqmpbet0uivnct065b28ebeg_NK_2_SL_kqh.jpg

2012 yılında Gülşen, Ozan Çolakoğlu’nun ilk proje albümü olan “01”de “Seyre Dursun Aşk” isimli şarkıyla yer almıştır. Albümün ikinci klip çalışması olan şarkı Murad Küçük yönetmenliğinde kliplendirilmiştir. 2012’nin en sevilen şarkıları arasında yer alan “Seyre Dursun Aşk”ın sözleri Gülşen tarafından 1 yılda yazılmıştır. Gülşen hem “Seyre Dursun Aşk” ile müzik listelerini sallarken hem de sözü ve müziği kendisine ait olan Murat Dalkılıç’ın “Bir Güzellik Yap” isimli şarkısıyla başarısını perçinledi. Ayrıca yine 2012’nin en hit şarkılarından olan Emir’in seslendirdiği “Sudan Sebep”in sözleri Yıldız Tilbe, müziği ise Gülşen imzalıdır. Yani Gülşen 2012 yılında yorumcu kimliği dışında besteci ve söz yazarlığı yönü ile de müzik dünyasında oldukça önemli bir yerde olduğunu göstermiştir.

album_286052_300_300.jpg

3 yıl aranın ardından 2013 yılında sekizinci albümünü yayınlayan Gülşen, yine DMC etiketli “Beni Durdursan Mı” ile 2013’ün açık ara en başarılı ismi haline gelmiştir. Albümdeki tüm şarkıların sözü ve müziği Gülşen imzalıdır. Albümün çıkış parçası olan “Yatcaz Kalkcaz Ordayım“ radyolarda ve televizyonlarda 18 hafta zirvede kalarak tüm zamanların en çok çalınan şarkısı olmuştur. Murad Küçük yönetmenliğinde klibi çekilen “Yatcaz Kalkcaz Ordayım” fırtınası henüz dinmemişken albümün promosyonu amacıyla albümün en dikkat çeken şarkılarından olan ve klipsiz milyonlarca tıklanan “Kardan Adam” Koray Birand tarafından kliplendirilmiştir. “Kardan Adam” yavaş temposuna rağmen yazın ortasında rakiplerinden sıyrılmayı başarmış ve haftalarca zirveyi kimseye kaptırmamıştır. Albümün üçüncü ve son klibi Çağrı Ark yönetmenliğinde “Irgalamaz Beni”ye çekilmiştir. “Irgalamaz Beni” de albümün başarısını sürdürmüş ve en çok çalan şarkılardan biri olmuştur. Gülşen, 2013 yılında sadece kendi şarkılarıyla değil; Mustafa Sandal’ın seslendirdiği sözü ve müziği kendisine ait olan “Tesir Altında”, Ajda Pekkan tarafından seslendirilen “Ara Sıcak” ve Petek Dinçöz’ün albümünün çıkış parçası olan “Aşk” ile başarısına başarı katmıştır.(Şu konularda Gülşen’in 2013 yılındaki sayısız başarısını ayrıntılı olarak açıklamıştık (1 | 2 | 3 | 4 ).

Elbette bu albüm ödül törenlerine de damgasını vurdu. Türkiye Müzik Ödülleri’ne 5 dalda aday olan Gülşen, ödüllerin 5’inin birden (En İyi Şarkı -ki buna bağlı olarak En İyi Söz Yazarı ve En İyi Besteci-, En İyi Albüm ve En İyi Kadın Sanatçı) sahibi olmayı başarmıştır. Albümün başarısı Altın Kelebek gibi diğer çeşitli ödül törenlerinde de tescillenmiştir.

Dinleyiciden ne kadar daha fazla klip isteği gelse de klip sayısı üç ile sınırlı kalmıştır.


album_304765_300_300.jpg

Gülşen 2014’ün ilk aylarında Murat Boz ile Ozan Çolakoğlu'nun müzik prodüktörlüğünde "İltimas" isimi bir düet çalışmaya imza attı. “Tüm zamanların en iddialı düeti” olarak lanse edilen çalışma henüz fotoğrafları basına yansıyınca bile oldukça ses getirmiştir. Klibiyle 50 milyondan faza tıklanan şarkı, -"Vaziyetler" ile birlikte- 12 hafta radyolarda ve televizyonlarda en çok çalan şarkı olmuş; 2014’ün çalınma rekorunu kırmıştır. Ayrıca, Murat Dalkılıç’ın Ozan Çolakoğlu’nun müzik prodüktörlüğünde çıkan albümü “Daha Derine” albümünde de iki tane Gülşen şarkısı (Derine ve İki Yol) yer almaktadır. (Gülşen bestesi okuyan tüm şarkıcıların tam listesi için tıklayın)

31158697407058523-jpg.44445

2015 yılına gelindiğinde Gülşen yepyeni imajıyla hayranlarıyla buluştu. Başarılı sanatçı 29 Nisan tarihinde "Bangır Bangır" isimli albümünü piyasaya sürdü. 10 tane yeni şarkı bulunan albümde tüm şarkıların söz ve müzikleri önceki albümlerde olduğu gibi Gülşen'in kendisine ait. Albümün müzik prodüktörlüğünü de Ozan Çolakoğlu üstlendi.
Çıkış şarkısı olan "Bangır Bangır" 28 Nisan'da dinleyiciyle buluştu ve 25 günde 21 milyon tıklanmaya ulaştı. Dijital ortamda ve fiziki olarak da albüm listelerin zirvesinde alıyor.
21'incisi gerçekleştirilen Kral Türkiye Müzik Ödülleri'nde Murat Boz'la birlikte seslendirdiği "İltimas" radyolarda en çok çalınan şarkı ödülünün sahibi olurken "Emrin Olur" da yılın en iyi cover parçası seçildi.
 
Son düzenleme:

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Güzel bir inceleme olmuş. :)

İnişli çıkışlı bir kariyer. İyi bir ilk çıkış ama asıl patlama bence "Of Of" ile... Sonra yeniden düşüşün ardından "Önsöz" ile zirveye. :)

Prestij Müzik ile çalıştığını bilmiyordum. O dönem Mahsun Kırmızıgül'ün elinin değmediği kişi yokmuş herhalde. :):)
 

Bully

Emekli
Katılım
10 Mart 2013
Mesajlar
75,836
Reaksiyon puanı
49,711
Puanı
1,060
Eline sağlık @yatutarsa çok güzel bir çalışma olmuş :)

Gülşen'in soyadının Bayraktar olduğunu şimdi öğreniyorum. :D Gülşen'i Of Of şarkısııyla tanıdım ve o gün bügündür keyifle dinliyorum kendisini. Türk Pop Müziği için çok önemli bir isim başarılarının devamını dilerim. :)
 

yatutarsa

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2012
Mesajlar
20,001
Reaksiyon puanı
13,224
Puanı
1,060
Eline sağlık @yatutarsa çok güzel bir çalışma olmuş :)

Gülşen'in soyadının Bayraktar olduğunu şimdi öğreniyorum. :D Gülşen'i Of Of şarkısııyla tanıdım ve o gün bügündür keyifle dinliyorum kendisini. Türk Pop Müziği için çok önemli bir isim başarılarının devamını dilerim. :)
teşekkürler :) yeni bir bilgi kattıysam ne mutlu bana :D
 

mrt-06

Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,530
Reaksiyon puanı
59,811
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Eline sağlık @yatutarsa . Güzel, detaylı bir biyografi olmuş. :)

Ben de soyadını yeni öğrendim bu konuyla birlikte. :D Son zamanlarda daha çok dinliyorum Gülşen'i, başarısı daim olur umarım. :)