2013 Fruitvale Station / Son Durak (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
2334649.jpg


Son Durak - Fruitvale Station (2013)

Türü: Biyografi, Dram
Yönetmen: Ryan Coogler
Senaryo: Ryan Coogler

Oyuncular:
Michael B. Jordan
Melonie Diaz
Octavia Spencer
Kevin Durand
Chad Michael Murray

IMDb Puanı: 7.7 (6,977 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Birkaç genç, siyah adam San Francisco kentinin Oakland-bölgesinde yer alan Fruitvale adlı BART geçiş istasyonunda protesto eylemi yaparlar. Polisler tarafından geri püskürtülmeye çalışılan eylemcilerin sesi, duyulan birkaç el silah atışıyla kesilir.

Sonraki sahnelerdeyse 22 yaşında olan ve Area Körfezi bölgesinde yaşayan Oscar adlı delikanlıyı görürüz. Dünya henüz Noel arifesindedir. Fakat Oscar Hayward'da işleri yoluna koymakla mücadele etmektedir. 2008'in son gününde yanında ailesi, arkadaşları, düşmanları ve hatta tanımadığı yabancıları alarak 'sınırları' geçecektir...

Genç sinemacı Ryan Coogler'ın yazıp yönetmenliğini üstlendiği film dünya prömiyerini 2013 Sundance Film Festivali'nde gerçekleştirdi. - Gönderen: Sinigami


Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yılın neredeyse tüm ödül törenlerinde en iyi ilk filmi olarak gösterilen ve çokça konuşulan bu filmi nihayet izleyebildim.

Her şeyden önce farklı bir filmdi. Konusunu hiç okumamıştım, iyi ki de öyle yapmışım bence siz de sakın okumayın. :)

Filmin ilk dakikalarından ana karakterimiz Oscar'ın gözünden dünyaya bakıyoruz ve bir şekilde empati kurmayı sağlıyor. Fakat senaryo o kadar sıradan bir şekilde ilerliyor ki "bu film nasıl ödüller kazanmış, ödüllere aday olmuş" diye düşünmeye başlamıştım. Fakat sonları öyle vurucuydu ki uzun zamandır bir filmden bu kadar etkilenmemiştim sanırım. Gerçek hikayeden alınmış olması daha da etkileyici.

Yönetmen evet ilk filmi için gayet iyi bir iş çıkarmış. Takip edeceğim muhtemelen sonraki işlerini de.

The Wire'dan çocukluğunu bildiğim Michael B. Jordan gayet iyi bir iş çıkarmış. Fakat Oscar ile adının anılması biraz abartı olur. Bağımsız ödüllerinde varlık göstermesi normal karşılanabilir.

Sevdiğim oyunculardan olan Octavia Spencer'ı izlemek güzeldi oyunculuğu bazı sahnelerde iyiydi ama bazı sahnelerde daha fazlasını beklemedim değil. Fakat sanırım bu durum canlandırdığı karakterle ilgiliydi. Oscar'a aday olamayacağı zaten kesin gibi ve bence de normal bu durum.

İlk kez izlediğim Melonie Diaz'ı ve canlandırdığı karakteri beğendim. Umarım bu film önünü açar ve daha iyi filmlerde yer alır. Ayrıca küçük kızları da çok sevimliydi. Zaten filmi sevmemi sağlayan da sempatik bulduğum bu aileydi sanırım. :)

Oscar açısından (ödül olanından) bakacak olursam sanırım hiç adaylık alamayacak ama bir şekilde bir yerlerden adaylık kapmasını isterim.

Filmi izlerken 6-6.5 puan arası vereceğimi tahmin ediyordum uzun süre ama finaliyle birlikte puanım:

8/10