Fi'nin Parodisi Geliyor: 'Ti'

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,606
Reaksiyon puanı
62,923
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
14a28a29-a894-4ceb-a080-403148f9d790.jpg


Geçtiğimiz ay 2 sezonluk yayın hayatını sonlandıran Fi'nin parodisi geliyor.

Yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği fenomen dizinin 10'ar dakikalık bölümler halinde, Youtube üzerinden yayınlanacak parodisi 'Ti'de Can Manay, Duru Durulay, Deniz ve Eti gibi karakterler Tan Malay, Dudu Dudulay, Enis ve Ülker gibi isimlerle izleyici karşısına çıkacak.

Evliya Çelebi'nin yönetmenlik, senaristlik ve başrol oyunculuğunu üstleneceği yapımın kadrosunda Ebru Yıldız, İlhan Soner Şalap, Arda Kıral ve Aşkın Çağla Çelebi de yer alıyor. Daha önce yaptığı parodilerle dikkat çeken Çelebi diziyle ilgili şunları söyledi:
"Filmlerde, dizilerde izlediğimiz o ciddi ciddi sahnelerin altında aslında çok komik anlar, olaylar gizli. Bir yerden sonra izlediğim her şeyi böyle izlemeye başladım.İzlediğim ciddi dizi ve filmlere parodi çekmeyi seviyorum. Bu tarz projelere 2009 yılında "Lost" dizisiyle ilgili çektiğim parodi dizi "Lost Bilgisayarı" ile başlamıştım, o zamanlar daha çocuk yaştaydım. Sonra Fringe parodisi Prinç'i çektim. Çok ilgi gördü. O çalışmalarla ilgili hala çok güzel dönüşler alıyorum.

Ay Yapım'ın Puhu TV'de yayınlanan Fi dizisini de çok severek, beğenerek takip ettim. Çevremdeki arkadaşlarımın Fi oyuncularına benzediğini fark ettiğimde kafamda bir fikir ışığı yandı. Hikayeyi biraz Ti'ye alarak, eğlenceli mini parodi dizi halinde senaryolaştırdım, arkadaşlar da beğendiler, öylece başladık. Bu projede yapmak istediğimiz şey Fi ile dalga geçmek değil, aksine diziye ve ekibe saygı ve hayranlık duyuyoruz. Onların yaptığı işi tiye almak, dizidekine benzer sahneler çekmek bizim için büyük keyif. İzlediklerinde onların da eğleneceğini düşünüyorum. Fragmanı sosyal medyada paylaştıktan sonra Fi dizisini izlemeyenlerin de dikkatini çekmiş olduk. Ti'ye yabancı kalmamak için Fi'yi izlemeye başlayanlardan birçok mesaj geliyor. Ti'yi de merakla beklediklerini, karakterlerin çok benzemesine şaşırdıklarını söylüyorlar. Karakterlerin benzemesi için çok çaba harcamadık, zaten Fi karakterleri sen, ben, o, onun için örtüşüyor, benziyorlar."
İlk sezonu 4 bölümden oluşacak olan yapımın 1. bölümü 3 Mayıs'ta ekrana gelecek.