eTV Fikir Cambazı - 3.Bölüm | Yeni Bölüm

denizz19

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
f%C4%B0k%C4%B0r-cambazi-png.57057


Fikir Cambazı'nın 3.bölümüyle herkese merhaba. Programımızın bu haftaki konukları forumun sevilen ismi Ken ve bir diğer sevilen üyesi Ryu olacak.

Bu haftaki yarışmacılarımızın tartışacakları konu ise 'Türk kızları mı yoksa Rus kızları mı daha idealdir' olacak. Sevgili Ken Türk kızlarını savunurken, Ryu ise Rus kızlarını savunacak.

O zaman kocaman alkışlarla ikisini de stüdyoya davet ediyoruz.

Deniz : Hoş geldiniz gençler. Bu hafta sözü fazla uzatmadan yarışmaya geçiyoruz. Bol şanslar.

Ken : Rus kızlarının Türk kızlarından fiziksel olarak daha iyi olduğu ileri sürülebilir, ama bir Türk için Türk kızı her zaman ilk sırada tercih sebebi olmalıdır çünkü en başta kültür farkı çift olmayı engeller istisnalar olsa da adı üstünde istisna.

Ryu : Olaya iki türlü bakabiliriz. Dediğin gibi Türklerin tercihi açısından bakacak olursak kültür farkı yaşayış tarzı farkı etken olabilir. Ama bu Türk kızlarının Rus kızlarından üstün olduğu gerçeğini sağlamayacaktır. Diğer açıdan bakacak olursak bir Rus kızıyla anlaşabilmen için zaten önce yabancı dilinin iyi olması ve belirli bir kültür seviyesine ulaşman gerekiyor. Eğer o seviyede isen aradaki kültür faklılığı sana etki etmeyecektir ve güzelliğiyle büyüleyici olan Rus kızlarını tercihinde haklı olduğunu göreceksindir.

Ken : Türk kızı da Rus kızı da kavram olarak biri ötekinden üstün değildir, önemli olan bireylerin üstünlüğü. Bahsettiğin o dil ve kültür seviyesine gelmek ise bir Türk için hatta Türk'ü geçtim, Alman, Fransız ya da Slav olmayan herhangi bir millet için çok çok zordur. Hayali dünyada böyle fanteziler kurulabilir ama reel dünyada gerçekler ortadadır ve genel olarak Türk kızı daima Rus kızından daha değerlidir bir Türk için.

Üstelik son cümlede kurduğunuz "güzelliğiyle büyüleyici olan Rus kızı" cümlesine katılmıyorum, güzellik ilk başta gerçekten büyüleyici olabilir ama unutmayın ki "Yollar da güzeldir ancak altından lağım geçer" dış görünüş her şey değildir.

Ryu : Ben de aynı noktadayım. Irkların birbirine üstünlüğü gibi bir durum yoktur olmamalıdır da zaten. Türkler için başladık öyle devam edelim. Bir Türk erkeği tercihini genelde ailesini düşünerek çevresini düşünerek ve diğer bir çok faktörü düşünerek Türk kızından yana kullanabilir. Buna kimsenin itirazı olmaz. Ama kendini geliştirmiş ve diğer ülkelerdeki insanlarla bir çok şekilde etkileşime girmiş insanlar var. Bu insanlar için o kişinin Rus kızı veya Türk kızı olması önemli olmayacaktır. Yani o seviyeye ve yabancı dile ulaşmak bir Türk erkeği için de mümkün değildir, hayaldir demek şu yaşadığımız dönemde garip kaçıyor.

Rus kızlarının büyüleyici güzelliği konusunda bir üstünlük kurduğunu söyledim. Bu elbette herkesin bildiği bir şey. Lakin birlikteliğin önemli olan kısmı iki insanın birbirine olan karakter uyumudur. Bu karakter uyumunda güzellik ve fiziksel uyum başta düşünülür bu da bir gerçektir.

af0a5a3cf13811cc21958f8bb870aebd.gif


Ken : Karakter ve fiziksel uyumun gerekliliğine kimsenin itirazı olmaz. Ancak konu Rus kızı mı Türk kızı mı konusu ve buna cevap vermek için önce yaşadığımız gerçekliği ve kimliğimizi göz önüne almamız gerekir, aksi takdirde içi boş bir cevap olacaktır. "hayaldir demek yaşadığımız şu dönem için hayal kaçıyor" diyorsunuz peki bırakın Rusçayı, Rus kültürünü, yaşadığımız şu dönemde 8 seneden fazla İngilizce dersi alan Türklerin yüzde kaçı Sultanahmette bir turistle konuşabiliyor? İngilizce gibii kolay bir dilde bile durum ortadayken söz konusu Rusça ve Rus kültürü için "oldukça kolaydır" düşüncesinde olmak pek gerçekçi gelmedi bana. Neden sürekli dili ileri sürdüğümü söyleyebilirsiniz ama unutmayın ki hayvanlar koklaşa koklaşa insanlar konuşa konuşa anlaşır. Üstelik neden Rusçayı biz öğrenmek zorunda kalalım, eğer Rus tarafı Türkçe öğrenmeye çalışırsa bu sefer de onun için kültürel yabancılık söz konusu olacak. Eğer ikimiz de ortak bir dilde ingilizcede konuşmaya başlarsak bu sefer de ikimiz için ortak kültürel yabancılaşma söz konusu olur ve çocuklarımız için çok zorlu bir karışıklık olur.

Üstelik bunun farklı coğrafyalarda yaşamamın ayrıştırıcı özelliğine dikkat çekmedik. Rus kızları soğuk iklimde yetişmiştir ve davranış ve kültürleri bu iklime bağlı şekillenmiştir. Türk erkekleri ise Anadolu coğrafyasında yetişmiştir ve Rus soğuk iklimiyle oldukça farklı bir düşünsel yapıda şekillenmiştir. Ayrıca bahsettiğiniz fiziksel uyum konusunda Türk erkeklerinin Rus kızlarından daha kısa boylu olduğu da bir gerçek değil midir?

KISA REKLAM

Deniz : Yarışmamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz efendim. Ryu söz sende.

Ryu : Yaşadığımız gerçekliğe ve ortama göre Rusça öğrenmek ve Rus kültürünü kavramak zor diyorsunuz. Ancak daha önceden de söylediğiniz gibi mesele bireylerin üstünlüğü meselesi elbette. Eğitimli kendini geliştirmiş ve kendini gerçekten bir şeylere adamış bir insan yabancı dil konusunda gelişme kat edebilir. Rusça'yı ve o ülkenin kültürünü öğrenmek onun için avantaja dönüşebilir. Çünkü farklı kültürlerden insanlar tanımak, onlara adapte olmak ve birbirlerinin hayatlarına girmeleri iki taraf için de, çocuklar için de bu çeşitlilik iyi kullanıldığında bir ayrıcalık olabilir. Ve bu iki insan birbirine gerçekten tutkuyla bağlı olduktan sonra kültürel karışlık ortada sorun olarak görünmeyecektir.

Sözü edilen coğrafi farklılık için ise şunu söylemek istiyorum. Rus kızlarının doğduğu ortam düşünülünce iklim açısından zor şartlar buna katılıyorum. Ama bu zor şartlar Rus kızları için güçlü ve dik durmayı seven bir yapıya dönüşmelerini sağlıyor. Tarihte de Ruslar kızları kullanarak belli eğitimlerden geçirerek bir çok stratejik hamle yapıp başarılı sonuçlar almışlardır. İklimin ve şartların olumlu etkisini de yadsıyamayız Bu bağlamdan bakıp Türk erkeklerini de düşününce kendilerine seçeceği eşin güçlü ve sağlam yapıda olmasını istemeleri düşünülebilir. Türk kızlarına bakınca aradaki farklılığı görüp bu durumun terichlerine etkisi olacaktır. Boy konusu fiziksel uyumda önemli bir kriter elbette ama bunu çok genele yayamayız. Çünkü Rus kızlarıyla yukarıda bahsettiğim durumda olmayan birinin zaten anlaşması mümkün değil. Bu olgunlukta olan biri için ise boy pek önemli olmayacaktır.

0_46be9_7690551b_L

Ken : Boyun olgun insanlar için önemi olmadığına kesinlikle katılıyorum, öyle de olmalıdır. Ancak bahsettiğiniz "fiziksel uyum" cümlesindeki "fiziksel"den kastınızdan doğal olarak boy, kalıp, güçlülük gibi şeyler anlaşılıyor yani hem fiziksel uyum önemli deyip hem de fiziksel uyumun en akla gelen örneği boya çok da önemli değil demenizi çelişkili buldum.

Dil ve kültür konusuna gelirsek, eğer ortada aşk, tutku, sevgi varsa değil Rus dili ve kültürü, Papua Yeni Gine dili ve kültürü bile öğrenilemeye çalışılır, çünkü ortada bir aşk vardır ve bu da doğal olarak böyle zorlu işlere başlatır adamı. Ancak bahsettiğim gibi bu gerçekçi bir tutku değildir, sadece yüzde 0,1 gibi nüfusun istina kısmı için belki mümkün olabilir.

Ama her şeyden önce burada aşkın üstüne gitmeyi konuşmuyoruz, yoksa dil konusuna girmek gereksiz olurdu. Burada hepimizin bildiği meşhur Türk kızı mı Rus kızı mı geyiğini konuşuyoruz. Bu geyiğin ortaya çıkmasının nedeni birincisi Türk kızının zorlu olması ve ikincisi Türk erkeğinin Rus kızını cinsel olarak arzulaması. Bahsettiğiniz "büyüleyici güzellik" ifadesinde bile cinsel bir arzu var. Türk erkekleri işin dil, kültür, coğrafya ayrıntısına girmeden olayın sadece cinsel ilişki kısmını düşünüyor. Bunun için de Rusyaya ya da Türkiye'de turistik yerlere kendilerinden de ifade ettiği şekilde "Rus kızı avlamaya" gidiyorlar.

Burada şöyle bir çelişki var. Türk kızını tercih etmeme durumları yok, Türk kızlarını kolayca elde edemedikleri için Rus kızlarına yanaşma durumu var. Peki neden Türk kızları zorludur? Bunun sebebi de bizzat kendileri, ataerkil kültürün sonuçları. Bodruma "Rus kızı avlamaya" giden Türk erkeği evden çıkmadan önce 18 yaşındaki kız kardeşine eteğinin boyunun kısalığına karışması, kızlara yapılan her türlü ataerkil baskı zaman içinde Türk kızlarının zorlu olmasına sebep oluyor. Türk kızları akşam 10 da sokakta özgürce gezemezken, Rus kızı yaşadığı coğrafyada istediği gibi gezebiliyor. Sonra da Rus kızı kolay, Türk kızı Kezban diye etiket yapıyorlar ancak bu çok haksız bir ataerkil düşünce. Coğrafyanın ve kültürün önemi işte bu yüzden önemli, kız kardeşinin eteğine karışan kıskanç abi acaba Rus karısının bir karış kıyafet giymesine ne tepki verecektir? Yok mudur sırf bu yüzden ayrılan birçok Türk Rus çift?

İlla ki iki medeni, iki olgun bunları sorun etmez diyebilirsiniz ama Türk erkeği için durum ortadadır bence. İstisna olmayan hiçbir şey olmayacağı için Jön Türkleri, Sabancı çocukları gibi zengin kesimleri örnek vermek yetersiz. Türk kızı mı Rus kızı mı muhabbeti yapan sokaktaki adamı konuşmak gerek.

s-6da1923db6233f98dec84aafb8d4e3d47609b067.gif


Ryu : Bahsettiğim fiziksel uyumda en azından benim düşüncemde boy en önemli kıstas değil bunu söyleyebilirim. Fiziksel uyumdan kasıt yüzlerin uyumu başta olarak kilo uyumu ve boy gelebilir. Ha bir de şöyle bir ortalama hesap var Türk erkeğinin ortalama boyu 170 deniyor. Bunun bir kesinliği yok ama öyle deniyor. Peki Rus kızının ortalama boy oranı nedir ben 175 180 gibi uçuk kaçık rakamlar olacağını düşünmüyorum. Yani ortada bence Rus kızının Türk erkeğinden uzun olduğunu kanıtlayan bir durum da yok.

Aşktan değil de Türk kızı mı Rus kızı mı geyiğinden bahsedelim o vakit. Türk erkeğinin Rus kızını tercih etmesindeki amaç cinsel arzu dediniz. O yönden bakacak olursak Rus kızının elde edilmesi Türk kızından daha zor olacaktır. Çünkü Rus kızını elde etmen için buraya yani Bodrum'a gelen turistle bir şekilde iletişime girmen gerekiyor. Bu iletişim sonucunda da o cinselliğe ulaşabilme yetisine ve sokak deyimiyle çeneye sahip olman gerekiyor. Bunun için gerekli olan şey sadece para mı ya da yabancı dilin de olması gerek miyor mu? Ancak Türk kızına baktığımızda ise şu sön dönemlerde özellikle sevgilisi olmayan yok okullarda orda burada. Bu mudur Türk kızının zorluğu. Tam tersi Türk kızı çok kolay ulaşibilir bir kıvama geldi son dönemlerde.

Aradaki kültürel farklılıklar açık olmakla birlikte Türk kızlarının da ne kendini geliştirmeye ne de bir kültürel seviyeye ulaşmaya dertlenmeyip sevgili peşinde koşmaları durumunun azımsanmayacak düzeyde olduğunu söyeleyebiliriz. Eğitim almaya gidip eğitim yerine çok başka dertlerle uğraştığını söyleyebiliriz. Türk erkeği konusunda sizinle aynı fikirdeyim o bakış açısına sahip olmalarından rahatsızım ancak iki durumda da Türk kızının zor ulaşılabilir olduğunu söyleyemiyorum.

s-06ea2b987d014a20ef250e64930582e74cff205e.gif


Ken : Sevgilisi olan, birisiyle çıkan Türk kızlarının giderek çoğalmasının Türk kızlarını kolay yaptığını düşünmüyorum. Birincisi Türk kızı sırf çıkıyor gözükmek, sosyal çevresine havalı gözükmek için bahsettiğiniz sevgili olma olayını gerçekleştirdiğini düşünüyorum, ikincisi kolaylık zorluk kıstasının Türk erkeği için "genel olarak" cinsel kabul görme, ilişkiye girme olayı olduğu açıktır. Düşünün ki bambaşka bir dile ve kültüre rağmen Rus kızlarıyla ilişkide olan Türk erkeklerini düşünürsek, hele bir de dil öğrenseler hiç vakit kaybetmeden kolayına kaçacakları açıktır. Rus kızı kültürü ve coğrafyası gereği cinsel ilişkiye daha açıktır, Türk kızı ise bahsettiğim sebeplerden dolayı daha kapalıdır, bu Rus kızını daha kolay yapsa bile değerli olan mücadele edilmiş zorluğun kazanılması yani zor olanı kazanmanın değeridir.

Ryu : Türk kızı mı Rus kızı mı daha zor konusunun cevabı eğer cinsel kabul görme durumuna göre bakılacaksa o zaman bahsedilen Türk erkeğinde ciddi manada sorun vardır ve bunun genellemesini yapmak mantıklı gelmiyor. Türk kızı kendini o konuma sokuyorsa ve sırf havalı gözükmek için sevgili yapıyorsa bu açıkçası işi daha da basitleştiriyor ve neden birinin neden Türk kızını tercih etmemesini haklı kılıyor.

Her toplumda kendilerini o konuma sokan ve para karşılığı bir şeyler yapan insanlar vardır. Düşünceme göre bahsettiğin Türk erkeğinin bir Rus kızla birlikte olması o kızın tüm Rus kızını temsil ettiğini göstermiyor. Kötü bir durumun içinde olan ve para için bunu yapabilecek biriden öteye geçmiyor. Ancak Rus kızının cinselliğe olan bakış açısıyla Türk kızının bakış açısında farklılık olduğuna katılıyorum sadece zorluk kıstası bana göre cinsellik üzerinden olmamalı. Eğer öyleyse bu toplumun ne durumda olduğunu gösterir bize sadece.

Deniz : Son cümlelerinizi kurun artık sizden bıktım ne geveze çıktınız :A

Ken : Son konuşmamıza geçtiysek kısaca neden Türk kızı bizim için daha iyi düşüncemi özetlemeye çalışayım: Birincisi evet toplumda sorun olduğu açıktır ve ne yazık ki toplumda belaltı - cinsel kıstas en önemli kıstastır bu zorluk meselesinde. İkincisi dil ve kültür farklılıkları, Türk kızıyla aynı kültürün ve dilin ve coğrafyanın insanı olmamız bizi gerçekçi açıdan daha yakın tercih edilir yapıyor tıpkı her milletin genel olarak kendi milletinden eş seçmesi gibi.

Üçüncüsü ve son olarak, Rus kızının sürekli güzelliği bahsedilse de burada Türk kızının da oldukça güzel olduğu, hem güzellik hem çekicilik bakımından abartılacak bir kusuru olmadığını ve Rusyaya gelin aramaya gitmenin hiç mantıklı olmadığını düşünüyorum ve konuşmamı İbn-i Haldun'un "COĞRAFYA KADERDİR." sözüyle noktalıyorum. Kazansak da kaybetsek de güzel bir tartışma oldu, sohbet için teşekkür ederim.

4-Gifs-animados-macabros-terror-horror-humor-gifs.gif


Ryu : Ben de son konuşmamı şu şekilde yapayım. Toplumun durumundan ötürü vaziyet buysa bu durumun düzelmesi ve değişmesi gerekmektedir. Cinsellik Rus kızı mı Türk kızı mı sorununda baş aktör olmamalıdır. Diğer nedeni ise artık dünyada aşılması gereken bir çizgi bu. Başka bir memleketten başka bir diyardan birini tüm ayrılıklara ve farklılıklara rağmen eşin olarak seçip onunla mutlu olamayacaksan sevginin bir değeri olmuyor.

Rus kızını tercih etmenin sebepleri ise yetiştiği iklim sayesinde güçlü ve sağlam yapılı olmaları, gerçek manada saf güzelliğe sahip olmaları ve Türk kızının son dönemde kendine edindiği konum olabilir, daha da sayılabilir elbette bunlar başlıcaları. Eğer iki farklı kültürden insan birbirine tutkuyla bağlanabilirse ve bu farklılıklardan mutlu bir aile ortaya çıkabilirse o oluşan ortamın değeri kat kat daha fazla olacaktır. Toplumumuzda o olgunluğa ve kültürel seviyeye ulaşmak dileğiyle diyip noktalıyorum.

Yarışmamıza verdiğiniz şeref için teşekkürler umarım seyircimiz bu kadar uzun yazıları okur :A


Applause.gif
 

denizz19

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul

XanTier

Emekli
Katılım
27 Kasım 2012
Mesajlar
21,260
Reaksiyon puanı
8,234
Puanı
1,061
Yaş
29
Fikri kesin benden çaldın :A
Rus kızlarını savunmayı ben isterdim :A:A:A
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,470
Reaksiyon puanı
62,744
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Biraz uzun olmuş ama keyifle okudum emeğine sağlık. Bence giflerden ziyade senin lafların daha güzel oluyor 4. bölümde yine öyle olmasını öneririm. :A @denizz19

Ken de Ryu da fena savunmamış. Daha iyi bir konu olabilirdi orası ayrı ama Ken bir adım daha öne çıktı gibi geldi daha derin noktalara değinmesiyle. Kimin ne çıkacağını merak ediyorum. :D
 

denizz19

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Biraz uzun olmuş ama keyifle okudum emeğine sağlık. Bence giflerden ziyade senin lafların daha güzel oluyor 4. bölümde yine öyle olmasını öneririm. :A @denizz19

Ken de Ryu da fena savunmamış. Daha iyi bir konu olabilirdi orası ayrı ama Ken bir adım daha öne çıktı gibi geldi daha derin noktalara değinmesiyle. Kimin ne çıkacağını merak ediyorum. :D
Bu bölüm o kadar uzun yazdılar ki bir de ben yazarsam hiç okumazlardı sanırım :F teşekkürler :A
 

takas

Favori Üye
Katılım
18 Kasım 2011
Mesajlar
69,374
Reaksiyon puanı
51,208
Puanı
1,059
Konu çok saçma geldi bana o yüzden atlaya atlaya okudum benim fikrim tabi ki türk kızları her açıdan üstündür söz konusu güzellikte olsa türk kızları güzeldir
 

denizz19

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Konu çok saçma geldi bana o yüzden atlaya atlaya okudum benim fikrim tabi ki türk kızları her açıdan üstündür söz konusu güzellikte olsa türk kızları güzeldir
Takas burada amaç fikrini en iyi savunan kim sorusu senin fikrin önemli değil düşünceyi en iyi savunan kim yani :D bu arada konuya Harika da atarsan sevinirim :A
 

takas

Favori Üye
Katılım
18 Kasım 2011
Mesajlar
69,374
Reaksiyon puanı
51,208
Puanı
1,059
Takas burada amaç fikrini en iyi savunan kim sorusu senin fikrin önemli değil düşünceyi en iyi savunan kim yani :D bu arada konuya Harika da atarsan sevinirim :A
Konu saçma boş boş konuşmuşlar okuyamadım suç konuyu tartışanlarda değil konuyu belirlenyende adamlar malzemeyi kullanmış anca bu kadar olmuş :D
 

denizz19

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Konu saçma boş boş konuşmuşlar okuyamadım suç konuyu tartışanlarda değil konuyu belirlenyende adamlar malzemeyi kullanmış anca bu kadar olmuş :D
Adamlara konuyu sundum gayet beğendiler :A tamam madem Türk diyorsun Türk olsun bari :A ayrıca konuya da Harika at reytingim yükselsin :A bak vadiyle ilgili soru da sorarım :D