2016 Fantastic Beasts and Where to Find Them - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,059
Reaksiyon puanı
49,717
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
3183660.jpg


Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar - Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

Türü:
Macera, Aile, Fantastik
Yönetmen: David Yates
Senaryo: J.K. Rowling

Oyuncular:
Eddie Redmayne
Ezra Miller
Colin Farrell
Zoë Kravitz
Ron Perlman

IMDb Sayfası




Filmin Özeti
On yedi yıldır içinde bulunduğum için mutluluk duyduğum cadılar ve büyücüler dünyası topluluğunda geçecek olsa da, ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ Harry Potter serisinin önceli de değil devamı da değil; sadece büyücülük dünyasının genişletilmesi. Gizli sihir toplumunun yasaları ve gelenekleri Harry Potter kitaplarını okuyanların veya filmleri izleyenlerin aşina oldukları şeyler ama Newt’un hikayesi New York’ta Harry’nin yolculuğunun başlamasından 70 yıl öncesinden başlayacak.

Filmin Fragmanı
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,059
Reaksiyon puanı
49,717
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: http://izleryazar.com/fantastic-beasts-and-where-to-find-them-2016/

Beklentileri karşılayan hoş bir film. Gidin sinemada izleyin. Sinemada gözlemlediğim kadarıyla da herkes gayet memnun ayrıldı. :)

Harry Potter'ın muhteşem evreninde geçiyor ama konu olarak çok benzerlik yok. Yenilikçi bir hikaye.

Canavarlar inanılmaz sevimli olmuş. Özellikle altın sevdalısı olana bayıldım. :A

Eddie Redmayne'i sevmem ama bu rol çok yakışmış. Katherine Waterstone sevgim her filmde katlanarak artıyor. Muggle adam çok iyi seçilmiş. En çok onun yerleri eğlendirdi, güldürdü. Alison Sudol da bu filmin tanıttığı yeni güzellik olmuş.

Colin Farrell berbattı, filmi batırmaya yaklaşmış ama tek başına gücü yetmemiş. :A Jon Voight'tan Johnny Depp'e pek çok ünlü isim de yer alıyor...

8/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Filmi izlerken eğleneceğimi hissediyordum ayrılınca da eğlenerek ayrıldım sinemadan. :) Ki çoğu yerde izeyen herkes aynı tepkiyi verdi güldü eğlendi. :) Yani film yeni bir hikaye ama karakterlere çabuk ısındırdı seyirciyi. Bir anda kendinizi Harry Potter evrenine girmiş buluyorsunuz farklı karakterler de olsa. Film size bunu ilk dakikadan hissettiriyor. Bu yönden başarılı buldum ve filmden keyif aldım doğrusu. :)

Senaryo konusunda materyal kitapmış ama çok sınırlıymış kitapta anlatılanlar. Yani J.K Rowling çok şey katmış filme kendinden. Karakterlerin bir çoğu doğaşlama oluşturulan karakterler yani. Canavarlar ve Newt Scamender'ın hikayesi kitaptan diğerleri tamamen Rowling usulü oluşturulmuş. Aralarındaki uyum çok hoşuma gitti ana 4'lünün. Muggle Jacob, Newt, abla kardeş Goldensteinler çok iyi uyum sağlamışlar. Filmden sıkılmamam da onların arasındaki uyum ve oyunculuk başarısı çok etkili oldu. Hikayeye de bağlanmamızı sağladı bu.

Canavarlar gerçekten çok iyiydi. Hele o çantanın içindeki dünya mükemmel resmedilmiş. Ne kadar büyük ve muazzamdı öyle. Canavarlardan Pikket ve Burnuk'u sevdim. O girdiği mekana sığanı da güzel anlatmışlar. :A

Neyse spoilera girmeden bu kadar anlatabildim girdiysem de kusuruma bakılmasın artık. :A Film sinemada izlenmeye değer. Hele Harry Potter severler için bulunmaz nimet. O dünyanın içine girip müthiş eğlendiren bir film. :)

8.5/10
 

FaJi

Banlı
Katılım
18 Eylül 2016
Mesajlar
2,236
Reaksiyon puanı
1,295
Puanı
195

Sonunda izleyebildim.:) Ben Rowling'in sihir dünyasına ve Harry Potter serilerine hayran olduğum için bu filmi fazla iyi bulmadım. Ama oyunculuklar iyiydi. Eddie Redmayne inanılmaz yakışmış role gerçekten.
Ve filmi izlemeden önce hiç yorumlara bakmamıştım. Sadece haberlerde Grindelwald'un ikinci filmde Johnny Depp tarafından canlandırılacağını okumuştum. İlk filmde Grindelwald'u görmeyeceğiz diye biliyordum. Ama gel gör ki sonlarda Johnny Depp görünce bi hayli şaşırdım. Johnny'nin oradaki 3-4 dakikası filme büyük kalite katmaya yetiyor. Gerçi filmin başında arkadan gösteriyor ama ben kaçırmışım fark edemedim anlaşılmıyor fazla.
800x400-johnny-depp-fantastic-beasts-2-trailer.jpg

Nereden tanıyayım ben adam kılıktan kılığa giriyor :D öylesine gösteriliyor sandım filmin başında :D
Colin Farrell de harikaydı. Sözde Graves karakterini çok iyi canlandırdı. 2.filme Kowalski tekrar olmasını istiyorum sempatik karakter.
2.filmde Dumbledore görünebilir. Dumbledore vs Grindelwald merakla bekliyorum. Sonuç belli ama yine de o sahneyi görmek istiyorum :D
biraz-olsek-mi-grindelwald.jpeg
Tarafımız belli olsun :cool: :X
Sonuç olarak hikaye zayıf kalmış ama ben seride 15 film çekilse hepsini sıkılmadan izlerim :)

8.5/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Filmi izlediğim halde yorum yapmaya fırsat bulamamıştım.

Film çok başarılıydı. Ben izlerken gerçekten eğlendim. Beklentilerimi karşıladı film.

Harry Potter evrenini bizlere yenilikçi bir dille aktarıyor film.

Filmin en beğendiğim noktası canavarlardı. Gerçekten inanılmaz tatlı ve eğlenceli canavarlar vardı filmde. Özellikle altın çalan canavar çok sevimliydi.

Eddie Redmayne, Katherine Waterston ve Dan Fogler çok başarılıydı. Özellikle Eddie Redmayne'ı oldukça başarılı buldum. Rolüne 'cuk' oturmuş. :)

Onun dışında ikinci filmde ortaya çıkmasını beklediğim Johnny Depp'i de gördük filmin sonunda. Oldukça karizmatikti her zaman ki gibi.

Efektlerde muazzamdı bu arada. Filmi IMAX izledim ve oldukça memnun kaldım.

İkinci filmi merakla bekliyorum.

8.5/10
 

BesaleT

Emekli
Katılım
8 Şubat 2011
Mesajlar
30,456
Reaksiyon puanı
5,679
Puanı
1,061
Konum
***İzmiR***
Filmi herkes beğenmiş sıkıntı bende galiba. :D Filmin başları acayip sıkıcıydı ya ortasından sonra toparladı sonu da güzel bitti ama cidden ilerletmemek için zor tuttum kendimi başlarda ama neyse ki toparladı yarısından sonra. Eddie Redmayne'i ilk olarak The Danish Girl'de izlemiştim orada çok başarılıydı burada da hakkını vermiş rolün bakışları falan tam karakteri yansıtmış. Katherine Waterston'ı ilk kez izledim sanırım (bu arada bakıp hemen düzelteyim Steve Jobs filminde de varmış yan rolde olsa ilk kez değilmiş, bunu da belirtelim:D) beğendim hem güzel hem de sırıtmayarak iyi bir oyunculuk çıkarmış. Eee üstüne de az da olsa bi Johnny Depp'i gördük ilk zor oldu biraz malum saç acayip, renk acayip, sakal yok ama anlaştık aramızda. :D Sonuç olarak seri bir film izlemeye devam ederim Harry Potter hakkı var tabi ki bir de Hogwarts'ın Dumbledore'un ismini duymak güzel hissettirdi ama senaryo pek yeterli gelmedi başlar itibariyle.

7/10