Engin Günaydın - Biyografi

Reytinger

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
1 Ağustos 2012
Mesajlar
8,367
Reaksiyon puanı
3,255
Puanı
460
Konum
Osmaniye
ENGİN GÜNAYDIN

1.KISIM: HAYATININ İLK ZAMANLARI
29 Ocak 1969 Tokat Erbaa,Tanoba doğumlu ünlü oyuncu ilköğretimini Turhal,ortaöğretimini Erbaa’da okumuştur.Babası memur,annesi ise ev hanımıdır.



OYUNCULUĞA İLK ADIM
İlk adımın lisede atan Günaydın,her yıl düzenlenen okullar arası tiyatro yarışmasına katıldı ve orada ödül aldı.Jüri üyeleri ondaki başarıyı görünce konservatuara gitmesi yönünde teşvik edince oyunculuk kariyerinin ilk adımın atmış oldu.
Ailesi onun oyunculuk yerine bir meslek sahibi olmasını istiyordu.Bu yüzden onu ablasının yanına İzmit’e yolladılar.Ama burada tiyatroya giren Günaydın ardından Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’na girdi ve yatay geçiş yaparak Mimar Sinan Konservatuarı’na girdi.
İlk tiyatro deneyimini Otogargara’da yaşayan Günaydın,daha sonra Bir Demet Tiyaro’dan teklif alınca Zabıta İrfan rolüyle burada görev yaptı.

engin-gunaydin-zabita-irfan.jpg
Engin Günaydın Zabıta İrfan karakteriyle.
Bir Demet Tiyatro’dan ayrıldıktan sonra başrollerinde Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın’ın oynadığı Aşkım Aşkım adlı dizide aşçı Tarık Usta’yı oynadı.

Aşçı Tarık.
NOT: Dizinin 2008’de Kanal 1’de çıkan bölümlerinde yer almamıştır.

Aynı yıl Yazgı adlı filme Necati rolünde yer alan oyuncu, Bu filmle Ankara Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü de almaya hak kazandı.


2.KISIM:KARİYERİNİN BAŞLANGICI
Oyunculuk yolunda emin ve başarılı adımlarla ilerleyen başarılı oyuncunun tanınması pek uzun sürmeyecekti.Çünkü Okan Bayülgen’in sunuculuğunu yaptığı Zaga programında kısa skeçlerde rol almaya başlamıştı.


Zaga programında skeçlerde yer almaya devam ederken 2002’de Zor Baba adlı dizide Bilal karakterini canlandırdı.Ertesi yıl(2003)2 dizide birden yer aldı.Bunlar:
-ALACAKARANLIK
-HADİ UÇ BAKALIM
Hadi Uç Bakalım’da Senayi adlı karakteri canlandıran Günaydın,2004’te “Yazı Tura“ isimli filmde Sencer adlı bir karakteri canlandırdı.



Ayrıca Size Baba Diyebilir Miyim?(2004) adlı dizide Mahir karakterini canlandırdı.


3.KISIM:ENGİN GÜNAYDIN TANINIYOR
Her ne kadar buraya gelene kadar birçok dizide yer alıp tanınmaya başlasa da hayatının dönüm noktası Gülse Birsel’in yazıp oynadığı Avrupa Yakası’nda oldu.Avrupa Yakası’na 2005 yılında dizinin 3.sezonunda dahil olan başarılı aktör,burada idare müdürü olarak Burhan Altıntop karakterine hayat verdi.


2005 yılı devam ederken Takva filminde Erol,2009 yılında Vavien adlı filmde Celal karakterlerini canlandırdı.


Avrupa Yakası’nın bitmesi üzerine boşta kalan Günaydın,2011 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisine Gül Ağa karakteriyle 35.bölümde katıldı.Daha sonra sözleşmesi bitti ve diziden ayrıldı.
2011’de Yeraltı filminde Muharrem’i canlandırdı.



Ve günümüze geldiğimizde şu anda Kanal D ekranlarında ekrana gelen ve gece geç saatlerde yayınlanmasına rağmen kendi zamanında çok iyi reytingler alan Galip Derviş dizisinde Galip karakterine hayat veriyor.Dizide obsesif kompülsif hastası bir polise yer veriyor.



4.KISIM: DİĞER
Engin Günaydın bu projeler dışında “O Hikayedeki Mal Benim“ stand-up şovunu da yapmaktadır.

Film Sıralaması:
-Yazgı:Necati(2001)-
-Yazı-Tura:Sencer(2004)
-Gora: Dergi Editörü(2004)
-Takva:Erol(2005)
-Vavien:Celal(2009)
-Yeraltı:Muharrem(2011)



ÖDÜLLER:
-19.ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ-En İyi Erkek Oyuncu Ödülü(Yeraltı)
-45.Sinema Yazarları Derneği Ödülleri-En İyi Erkek Oyuncu Ödülü(Yeraltı)




Rol Aldığı Reklamlar:
-Garanti Bankası-Bonus
-TEB
-Artema

RESMİ SİTE:www.engingunaydın.com
 
Son düzenleme:

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Eline sağlık çok iyi olmuş.Engin en sevdiğim komedyenler arasında ilk 3 'tedir.Zaga'dan beridir severim.Avrupa Yakasıyla zaten zirve yaptı bendeki sevgisi:X
 

DR

Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
30,468
Reaksiyon puanı
10,016
Puanı
1,061
Konum
Türkiye
Eline sağlık güzel olmuş. :)

Aslında Engin Günaydın ve bunun gibi bazı komedi oyuncuları Gülse tarafından keşf edilip sükse kazandı. :):)
 
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
8,677
Puanı
860
Konum
Antalya
İçerik çok iyi olmuş , aşamalı bir şekilde anlatmışsın buda güzel ama düzende biraz hayal kırıklığı yarattı :) Okullar arası tiyatroda ödül aldığını bilmiyordum :)
 

Reytinger

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
1 Ağustos 2012
Mesajlar
8,367
Reaksiyon puanı
3,255
Puanı
460
Konum
Osmaniye
İçerik çok iyi olmuş , aşamalı bir şekilde anlatmışsın buda güzel ama düzende biraz hayal kırıklığı yarattı :) Okullar arası tiyatroda ödül aldığını bilmiyordum :)
Gerçekten yazdığım şekilde burada olsaydı kesinlikle çok daha güzel olurdu.İlk yüklememde resimler gözükmedi ve ben de sildim.Bu arada yazılar karıştı.Bazılarını silmek zorunda kaldım.Ayrıca 30 dakika kuralı vardı.Ben de elimden geldiğince yaptım.Yorumun içi sağol.Ödül aldığını ben de araştırmalarla öğrendim.:)