Diriliş "Ertuğrul"dan Etkilendi, Türbe Gezisine Çıktı!

EFE UYSAL

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
2 Eylül 2014
Mesajlar
35,685
Reaksiyon puanı
26,893
Puanı
1,051
Yaş
28
Konum
İstanbul
EFE UYSAL yeni bir haber konusu açtı

Diriliş "Ertuğrul"dan Etkilendi, Türbe Gezisine Çıktı!

kahramanmaras-marasgundem-maras-haberleri-gunluk-haberler-yerel-300.jpg


Diriliş "Ertuğrul" dizisinden sonra birçok kişinin hayatı değismeye devam ediyor.İzlenmesi kadar hayatda da etki yapan rekortmen dizi insanları etkiliyor.

"Diriliş Ertuğrul" dizisinden etkilenip, o dönemin kıyafetlerini giyerek türbeleri gezen 62 yaşındaki Hamza Çukur, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine geldi. Çukur, Eshab-ı Kehf Külliyesini ve ilçe merkezinde bulunan Dedebaba Türbesini ziyaret ederek, dua etti.
Türkiye'deki bütün türbeleri ziyaret ederek, dua etmek istediğini belirten Hamza Çukur, "Osmanlıyı çok seviyorum. Türkiye'deki bütün türbeleri gezmek için Giresun'dan yola çıktım. Kahramanmaraş'taki türbeleri ziyaret ettim ve ardından Selçuklu ve Osmanlı şaheseri olan Eshab-ı Kehf Külliyesini görmek için Afşin'e geldim" dedi.

Çukur, "Diriliş Ertuğrul" isimli diziden çok etkilendiğini, yaklaşık bir yıldır gezdiğini ve Ertuğrul Gazi gibi giyindiğini belirtti.

2 yıl önce felç geçiren ve sağlığına kavuşunca kendisini türbelerde dua etmeye adayan Çukur, bu hayat felsefesinde Diriliş Ertuğrul dizisinin payının büyük olduğunu söyledi. Çukur, "Bundan önce felçliydim. Allah tarafından yürümeye başladım ve türbeleri gezmek istedim. Osmanlı Devletini seviyorum özellikle de Ertuğrul Gazi'ye muhabbetim daha fazla. Diriliş Ertuğrul dizisinden etkilendiğim için bu kıyafetleri giydim. Tarihi sevdiğim için türbeleri geziyorum. Kahramanmaraş'a ve Afşin'e ilk gelişim ve buradan sonra durağım neresi olur, Allah hangi yönü tayin ederse orası olacak. Fakat Afşin'de böylesine güzel bir tarihi mekanın bulunması beni çok mutlu etti. Buradaki manevi ortamdan çok etkilendim. Eshab-ı Kehf Külliyesine hayran kaldım" dedi.​

Konuşmanın ardından, Afşin Belediyesi rehberi Ramazan Kıraç, Hamza Çukur'a Eshab-ı Kehf Külliyesi hakkında bilgi vererek tarihi mekanı gezdirdi.

kahramanmaras-marasgundem-maras-haberleri-gunluk-haberler-yerel-299.jpg

Orijinal formatta oku
 

papuleoo

Tecrübeli Üye
Katılım
25 Kasım 2013
Mesajlar
11,550
Reaksiyon puanı
11,301
Puanı
710
Konum
İstanbul
Çok hoş bir hareket olmuş. İnternetin günlük yaşamda sık kullanılmasıyla artık kimse tarihi yerlere ve müzelere gitme zahmetine kalkışmıyordu. Bu tür şeylere öncülük eden dizi de olsa film de olsa veya sevmediğim bir şeyde olsa benden tebriği alır. Umarım biz gençlere örnek olur hacı dayı.
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Muhteşem Yüzyıl Mustafa'nın ölümünden sonra türbenin dolup taşması ile bu tarz olayları zirvede bırakmıştı zaten.:D
 

Polat Şaşmaz

Favori Üye
Katılım
15 Aralık 2011
Mesajlar
61,275
Reaksiyon puanı
33,502
Puanı
1,061
Konum
Türkiye Yüzyılı
Muhteşem Yüzyıl Mustafa'nın ölümünden sonra türbenin dolup taşması ile bu tarz olayları zirvede bırakmıştı zaten.:D
Aynen mustafanın mezarına gidip kanuniye beddua ettiler :)

Dizi vardır insanı yolundan çıkarır dizi vardır insanın manevi yönünü güçlendirir. Diriliş Ertuğrul gibi dizilerimiz artsın