Captain America: Civil War / İç Savaş - Film Yorumları

Polat Şaşmaz

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
15 Aralık 2011
Mesajlar
61,275
Reaksiyon puanı
33,502
Puanı
1,061
Konum
Türkiye Yüzyılı
9e9878dd63cb273ed8eafc61667a3195.jpg



Kaptain Amerika: İç Savaş - Captain America: Civil War (2016)

Türü: Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu Senaryo: Christopher Markus, Stephen McFeely (Senarist), Mark Millar, Joe Simon (Hikaye), Jack Kirby (karakter)
Yönetmen: Anthony Russ , Joe Russo

Oyuncular: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Ranner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Emily VanCamp, Tom Holland, Daniel Brühl, Frank Grillo

Filmin Fragmanı:
 
Son düzenleme:

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
İlk gün yani yarın sinemada izleyeceğim. Büyük merak var. Bakalım beklediğime değecek mi? :)
 

WesTxCoasT

Favori Üye
Katılım
22 Mayıs 2011
Mesajlar
14,505
Reaksiyon puanı
2,448
Puanı
609
Konum
İzmir
Film çok iyiydi gerçekten tek eksik Hulk ve Thor reyizdi. :D

İron Man ailesini Bucky öldürdüğünü öğrenmesiyle ikiye tek kapıştığı sahne sağlamdı.Karınca adam ve Spider Man de çok yakıştılar diyaloglar ve espriler kaliteliydi. :D

8.8/10
 

HeisenBerg

Favori Üye
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
16,944
Reaksiyon puanı
3,855
Puanı
910
Yaş
24
Konum
Denizli
Dün izledim. İzlediğim en iyi süper kahraman filmi. Russo kardeşler yine harika iş çıkarmışlar. Winter Soldier filmi de çok iyiydi ama bu film daha iyiydi. Senaryo, olayların birbirine bağlanışı, yeni karakterler, oyunculuklar, dövüş sahneleri özellikle de havalimanı sahneleri çok güzeldi. Mizahı filmin gayet iyiydi, en çok güldüğüm Marvel filmi oldu. Spider-Man olunca tabii normal. :) Yalnız filmin ciddi olması gereken yerlerinde bazı espriler biraz ciddiyeti gölgelemiş. Çizgi romanı okumuş biri olarak tarafım belliydi. Captain America'nın haklı olduğunu düşünüyorum. Film boyunca da bana göre Cap daha haklı taraftı.

Black Panther'i de ilk kez Marvel Cinematic Universe'de gördük. Bayıldım gerçekten harika bir karakter. Filmde en beğendiğim karakter oldu. Suiti muhteşem zaten. Hal ve tavırları da çok iyiydi. Bayağı sağlam bir abimiz. :)

Filmin kötüleri Crossbones ve Baron Zemo idi. Crossbones fiziksel olarak, Baron Zemo ise psikolojik olarak savaştı bizimkilerle. Ne kadar başarılı olduklarını spoiler kısmında yazacağım.

Tom Holland hakkında şüphelerim vardı ama en iyi Spider-Man ve Peter Parker olmuş. Çok fazla gözükmedi belki ama olduğu sahneler inanılmaz eğlenceliydi. Zaten çizgi romanlardaki Spider-Man'e en benzer Spider-Man'i gördük. Tam bir liseliydi. :)

Filmin sonu da hoştu. Duygusal bir sondu.

Filmin başlangıcı oldukça hareketliydi. Crossbones çok etkili değildi belki ama patlamaya ve birçok insanın ölümüne sebep olarak Sokovia adlı yasa tasarısını resmen gündeme getirdi. Iron Man'in kabul etmesi çok doğal çünkü Ultron'u yaratıp birçok insanın ölümüne sebep oldu, suçluydu. Cap ise hükümetlere güvenilemeyeceğini, özgür olmaları gerektiğini savundu, kendine yakışanı yaptı. Winter Soldier meselesinde de haklı. Winter Soldier sadece bir piyondu HYDRA'nın işiydi hepsi. Baron Zemo karakteri kahramanları birbirine güzel düşürdü. Patlama olayını falan iyi planladı. Peter Parker-Tony Stark sahneleri inanılmaz keyifliydi ve oldukça güldürdü. Havalimanı sahnesi muhteşemdi. Bayağı kaliteliydi dövüş sahneleri. Spider-Man'i izlemek inanılmaz keyifliydi zaten sürekli konuştu. :D Savaş sırasında yapılan esprilerin neredeyse hepsi komikti. Black Widow sayesinde Sibirya'ya gidebildi Cap ile Winter Soldier. War Machine de Vision'ın yüzünden sakatlandı. Iron Man'de gitti oraya. Baron Zemo Iron Man'in ailesini kullanarak birbirlerine düşürdü bizimkileri ve savaş koptu. Iron Man'in orada Baron Zemo'nun oyununu anlaması ve gaza gelmemesi lazımdı. Winter Soldier'ın sorumlu olmayışını bildiği halde kavga etti. Diğer yandan da Black Panther intikam yeminini bozdu. Baron Zemo'yu öldürmedi. Cap'in Iron Man'e üstünlük sağlamasına sevindim ancak Winter Soldier'ın da kolu gitti. Hawkeye'ı, Ant-Man'i ve Falcon'u kurtardı hapisten Cap ve güzel bir mektup yazdı. Avengers ikiye bölündü resmen. New Avengers Iron Man'in takım, Secret Avengers Cap'in takım olarak. After credits sahneleri de güzeldi. Cap'in takımını Wakanda'ya almış Black Panther. Spider-Man ile alakalı sahne de güzeldi yine. :)

Winter Soldier benim için en iyi süper kahraman filmiydi şimdiye dek puanım da ona 8.5 idi bu filmin daha iyi olduğunu düşünüyorum o yüzden;

8.6/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Marvel çizgi romanlarının en önemli eventı olan Civil War'ı beyaz perdeye nasıl uyarlayacakları konusunda çok merak sahibiydim. Sonuçta imkanlar kısıtlı sinema evreninde. Çizgi romanda 50 ye yakın hatta daha fazla kahramanın bulunduğu bir olay bu. Ama sinemada hepsini bir araya getirmenin mümkün olmadığı zaten belirli bir şey. Toplanan karakterler de genel olarak sinema evrenindeki Avengers kadrosu denilebilir.

İlk gün izlediğim filmler fazla olacak bu sene bu da onlardan biriydi. :) Filmi gerçekten çok beğendim. Şimdiye kadarki en iyi Marvel filmi diyebilirim. Winter Soldier'ı da Avengers'ı da geçmiş. Hikaye birebir çizgi romanlardaki gibi gitmemiş ama bu şekliyle de gayet güzel olmuş. Olayların birbirine bağlanışı gayet iyiydi. Yeni eklenen karakterler de oldu bizim de merak ettiğimiz ki ben o karakterleri çok çok beğendim. Bu karakterleri de güzel yedirmişler hikayeye. Direk spoiler kısmına geçeyim buradan. :)

Açılışta yapılan operasyonda geçmiş Captain America filminin kötüsü Crossbones'u buldular. Crossbones Cap kapışması iyiydi. Burada Scarlet Witch'in gücünün sadece bir kısmını gördük. O bile nelere kadir oldu. Büyük patlama sonucu kayıplar verildi. Zaten film de bu sayede konuya giriş yaptı.

Film evrenin ne yöne gideceği açısından gayet önemliydi. Sonuçta Marvel üçüncü fazın açılış filmiydi. Konuyu süper kahramanların da sorgulanabilir olduğuna getirmişler. Sonuçta bunların olaya dahil olduğunda sivil kayıpların artışını gördük sürekli. Bu filmde de Wanda'nın oluşturduğu patlama buna etken oldu. Buna bir dur demek için çıkan yasaya uyan ve uymayanlar bölündü. Bu sayede iç savaş, çatışma çıkmış oldu.

Filmde bunu ayırca sağlayan Baron Zemo da vardı kötü karakter olarak. İki tarafı birbirine düşürmek için imza törenindeki patlamayı kurgulayan bu Sokovia'lı eski asker, ajan arkadaştı. Kurguladığı plan da güzeldi. Adamın neden bu misyonu sahiplendiğini de gösterdiler. Ailesini kaybeden intikam isteyen biriymiş meğer. Sonuçta olaylar bu sayede başladı.

Havalimanı sahnesi şimdiye kadar ki en iyi aksiyon sekansı olabilir bu tarz filmlerdeki. Müthişti her anlamda. Ant Man ile Spider Man çok güldürdü o sahnelerde. O Ant Man'in dev olduğu kısımlar falan baya iyiydi. Spider Man'in de kapışmadaki sürekli konuşması geyiğe vurması baya iyiydi. Ayrıca Vision biraz daha etkili olabilirdi ama Wanda sağolsun herkesin birilerine zarar vermesini engelledi bu sahnede. Kadın maddeyi bükebiliyor sonuçta, aşırı bir güce sahip. Evden kaçarken Vision'u alt etmesi de bunu gösterdi zaten.

Yeni karakterlerden de bahsedeyim biraz. Black Panther gerçekten harikaydı. Filmdeki etkisi direk solo filmini merakla beklememe sebep oldu. Adamın hikayesinin başlangıcı ve neden intikama gitmek istemesi güzel işlenmiş. Babasını kaybettikten sonra intikam yemini etti ve gerçekten de gücünü görmüş olduk. Çok sağlam bir karakter kazandı evren.

Zaten Spider Man Marvel'ın eline geçince çok sevinmiştim. Sevincimin boşa gitmediğini görmüş oldum. Şimdiye kadarki en iyi Spider Man olmuş. Müthiş keyifliydi izlemek. Tony Stark'la ilk karşılaştıkları sahnedeki muhabbete baya güldüm, May hala ile olan sahneleri çok iyiydi. Solo filminde bu 3 lü yine çok güldürecektir bizleri. :)

Bu arada Baron Zemo Bucky'i hedef gösterdiği için filmde baya önemli bir yer kapladı. Herkes onun peşine düştü. İç çatışmayı tetikleyen bir karakter de oydu. Cap eski dostu olduğu için onu korumak uğruna her şeyi göze aldı. Haklı da çıktı bunu gördük zaten. Son sahnelerdeki savaş sahnesinde de Zemo Tony'nin ailesinin öldürüldüğü videoyu gösterdi ve orada yine bir fitil ateşledi. Bucky kendinde değildi ama sonuçta ailesini öldürmüş, Tony'i durdurmak zordu o dakikadan sonra. Oradaki 2v1 kapışma sahnesi gerçekten muazzamdı. Sonunda beraberlik çıktı gibi bir şey. Kol kopardılar, bir Star Wars vari hareket de yapmışlar tabi. :) Müthiş çekilmiş genel olarak aksyion sekansları. Yönetmen Russo biraderler çok iyi iş çıkarmışlar. İnfinity War da güvenli ellerde bunu anlamış olduk.

Son sahnedeki mektup sahnesi duygulandırdı. Cap dostlarını kurtardı hapishaneden yanına aldı. Bu sayede filmin sonunda ortaya iki ayrı Avengers çıktı. Cap'ın ekibi adı konmasa bile bildiğimiz Secret Avengers oldu. İron Man'in ekibi de New Avengers'ın devamı niteliği taşıdı. Çok soru işareti bırakarak bitirdiler filmi. Herkes dağıldı ve kimin neler yapacağını öğrenmemiz ara filmlerde mümkün olacak. Büyük ihtimal İnfinity War'a kadar ara filmlerde bu filmdeki karakterlerden bazılarını görebiliriz. Genel hikayeyi bağlamak için mecbur yapılmalı bunlar sonuçta. Bakalım merakla bekliyorum diğer filmleri.

End Credits sahnelerinin ikisini de bekledim her zaman ki gibi. :) Bunlardan 1.'si Black Panther'in intikamdan vazgeçtikten sonra Cap'ın tarafına geçip Secret Avengers'ı Wakanda'ya aldığını göstermiş. Wakanda'nın haşmetini de görmüş olduk bu sahnede. :)
Diğer sahne de Spider Man ile alakalıydı. O sahnede komiklik olsun diye koyulmuş. Klasik zaten yine güldürdü.
Yalnız ilk defa bir sonraki filmiyle ilgili bilgi vermediler bu sahnelerde. Doctor Strange e olan merakım iyice arttı bu yüzden.

Filme puanım 8.8'den
9/10
 
Son düzenleme: