2014 Cake | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
3442006.jpg

Cake (2014)

Türü: Dram
Yönetmen: Daniel Barnz
Senaryo: Patrick Tobin (screenplay)

Oyuncular:
Jennifer Aniston
Adriana Barraza
Anna Kendrick
Sam Worthington
Mamie Gummer

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Claire, toplumdan git gide uzaklaşmış, bungalow'unda kendi kendine yaşayan bir kadındır. Dış dünyayla tek bağlantısı onun her şeyiyle ilgilenen ve aynı zamanda da ona arkadaşlık eden çalışanı Silvana ve katıldığı kronik-ağrılı hastaların oluşturduğu terapi grubudur. Zaman geçtikçe kendisini hayata bağlayan nedenlerin azaldığını düşünürken, terapi grubundaki arkadaşı Nina'nın intiharı hayatını alt üst eder. Birbirlerini çok az tanıyor olmalarına rağmen Nina, Claire'ın rüyalarında hatta sanrılarında bile belirmeye başlar. Claire zamanla Nina'nın ölümünün perde arkasına daha çok kafa yormaya başlar: İntihara hazır olduğunu nasıl anlamıştır? Onu buna iten nedir? Geriye gözü yaşlı bir eş ve bir oğlan çocuğu bırakan Nina'nın hayatı Claire'in git gide daha çok ilgisini çeker. Ancak yaptığı araştırmalarla elde edeceği sonuç hiç de beklediği gibi olmayacaktır.

Filmin yönetmen koltuğunda Daniel Bartz bulunuyor. Başrollerde ise Jennifer Aniston, Anna Kendrick ve Felicity Huffman yer alıyor.

Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,106
Reaksiyon puanı
49,772
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Şurada yaptığım yorumu aynen kopyalıyorum ekleyeceğim bir şey yok. :)

Her Friends hayranı gibi çok sevdiğim bir isim olan Jennifer Aniston bugüne kadar hep komedi işleriyle tanınan bir isim oldu. Genellikle vasat komedilerde izleyici karşısına çıkan Jennifer Aniston son yıllarda film seçimlerinde biraz daha başarılı olmaya başladı. We’re the Millers ve Horrible Bosses gibi yer aldığı komediler gişede çok iyi iş çıkarıp genel izleyicinin beğenisini kazandı. Fakat Jennifer Aniston’ın Friends sonrası sektör tarafından belki de ilk kez ciddiye alınması ile Cake ile gerçekleşti. Altın Küre ve SAG adayı olan Jennifer Aniston’ın son ana kadar Oscar’a da aday olabileceğini düşündük fakat ne yazık ki yerini bir başka iyi isim olan Marion Cotillard’a kaptırdı.

Normalde benim için ilgi çekici olmaktan uzak bir film görüntüsündeki Cake de Jennifer Aniston’ın yer almasıyla ister istemez benim için oldukça ilgi çekici bir hale geldi. Kronik ağrıları nedeniyle zor günler geçiren bir karakterin anlatıldığı filmde, kadının hayatı destek grubundaki bir kadının intiharıyla farklı bir hal almaya başlar…

Jennifer Aniston filmde gerçekten inanılmaz başarılı. Doğrusu Jennifer Aniston’ı çok sevmeme rağmen bu kadar iyi olabileceğini düşünmemiştim. Kadının yaşadığı ağrıları çok iyi yansıtmış ve filmi izlenebilir kılmış. Fakat şu da bir gerçek ki Cake, Jennifer Aniston’ın harika performansı olmasa çok vasat bir film olurmuş. Film tamamen Jennifer Aniston Oscar’a oynasın diye çekilmiş görüntüsünde. Aniston bir daha Oscar’a oynayabilecek bir rol alır mı, drama oynar mı bilemem ama Oscar için bu kadar ideal bir rol bir daha kolay kolay gelmez. Oscar adayı olamamasını ise filmin çok zayıf oluşuna bağlıyorum. Yoksa Jennifer Aniston ile Felicity Jones’u karşılaştırıldığında gerçekten Felicity Jones’u daha iyi bulanların sayısının yüksek olabileceğine inanmıyorum.

Özetle Cake, Jennifer Aniston’ın harika performansı dışında pek bir şey vaat etmeyen ortalamanın az üstünde bir film. Aniston hayranlarının Jennifer Aniston’ın ne kadar iyi performans sergileyebileceğini görmek için izlemeleri lazım…

6/10