Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (26 Aralık 2014)

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,762
Reaksiyon puanı
63,183
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
thumbnail_1419613239.jpg

Bu hafta vizyona 7 yeni film girdi: Son Umut (The Water Diviner), Yusuf Yusuf, Ayı Paddington (Paddington), Rec 4: Kıyamet Gecesi ([REC] 4: Apocalipsis), İki Gün ve Bir Gece (Two Days, One Night), Nikahta Keramet Var mı? (Peace After Marriage) ve İnsanları Seyreden Güvercin (A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence).

HAFTANIN FİLMİ:
Son Umut / The Water Diviner (Yönetmen: Russell Crowe)
Haftanın ve yılın en dikkat çeken filmlerinden biri Son Umut (The Water Diviner). Russell Crowe'un yönettiği ve başrolünde yer aldığı yapımda Olga Kurylenko, Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz da yer alıyor. Çanakkale Savaşı sırasında 3 oğlunu bulmaya çalışan Avustralyalı çiftçi Connor'ın hikayesini anlatan yapım, çekim aşamasında da çok konuşulmuştu. Uzun süredir merakla beklenen film, 260 salonda vizyonda.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ:
Yusuf Yusuf (Yönetmen: Ersoy Güler)
Yönetmenliğini Ersoy Güler'in üstlendiği Yusuf Yusuf da bu haftanın Türk filmi alternatifi. Ali Sunal, Burak Satıbol, Oya Başar ve Sinem Öztürk gibi isimlerin başrollerini paylaştığı yapım, Yusuf isimli bir militanın Yusuf isimli bir adamın dolmuşuna binmesi ile gelişen olayları konu alıyor. Film, 145 salonda gösteriliyor.

Ayı Paddington / Paddington (Yönetmen: Paul King)
Haftanın bir diğer filmi ise Ayı Paddington (Paddington). Ünlü çizgi film karakterinin beyazperdeye taşınmış hali olan film, sevimli ayının yaşadğı eğlenceli maceraları anlatıyor. Orijinalinde Ben Whishaw'ın seslendirdiği karakterin Türkçe dublajını ise Eser Yenenler üstleniyor. Çocuklu ailelerin ilgisini çekeceğe benzeyen yapım, 144 salonda vizyona girdi.

Rec 4: Kıyamet Gecesi / [REC] 4: Apocalipsis (Yönetmen: Jaume Balaguero)
Ünlü korku filmi serisi [REC]'in 4. filmi olan Kıyamet Gecesi (Apocalipsis) de bu haftanın korku alternatifi. 2. filmin bittiği yerden sadece birkaç saat sonra başlayan yapım, izleyiciye korku ve gerilim dolu anlar vaat ediyor. Genellikle olumsuz eleştiriler alan yapım, 61 salonda vizyonda.

İki Gün ve Bir Gece (Yönetmen: Jean-Pierre & Luc Dardenne)
Yönetmenliğini Jean-Pierre ve Luc Dardenne'nin üstlendiği İki Gün ve Bir Gece (Two Days, One Night) da bu haftadan itibaren vizyonda. Başrollerini Oscar'lı aktris Marion Cotillard ve Fabrizio Rongione'in başrollerini paylaştığı filmin ilk gösterimi bu seneki Cannes Film Festivali'nde yapılmıştı. Yılın en başarılı filmlerinden biri olan ve birçok ödüle aday olan film, Başka Sinema salonları da dahil olmak üzere 9 salonda gösteriliyor.

Nikahta Keramet Var mı? / Peace After Marriage (Yönetmenler: Bandar Albuliwi & Ghazi Albuliwi)
Amerika'da yaşayan Filistinli bir adamın İsrailli bir kadınla evlenmesinden sonra yaşanan olayları anlatan Nikahta Keramet Var mı? (Peace After Marriage), kara komedi tarzıyla da dikkat çekiyor. Film, Başka Sinema salonları da dahil olmak üzere 7 salonda gösteriliyor.

İnsanları Seyreden Güvercin / A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence (Yönetmen: Roy Andersson)
İlk gösterimini 71. Berlin Film Festivali'nde yapan, ülkemizde ise ilk defa Filmekimi'nde gösterilen İnsanları Seyreden Güvercin (A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence)'nin yönetmenlik koltuğunda Roy Andersson oturuyor. İlginç bir konuyu izleyicilere anlatan film, genellikle olumlu eleştiriler aldı. Yapım, Başka Sinema salonları da dahil olmak üzere 6 salonda vizyonda.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,153
Reaksiyon puanı
49,812
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
The Water Diviner'a bugün gitmeyi düşünüyordum ama olmadı. İzlemeye çalışacağım ama kısmet diyelim. :):)

A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence çok ilginç bir filme benziyor. Eğer uygun bir zamanda nete düşerse izlerim. Sinemaya gidilecek film değil zaten 6 tanecik salona vermişler. :):)
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,420
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Son Umut'a bu hafta gidemeyeceğim malesef. Belki haftaya kısmet olursa izlemeyi çok istiyorum. :)
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Pek iyi filmler yok gibi, Son Umut acaba 2.bir bir Noah vakası gibi vasat mı olacak? Ki bence de vasatı aşamayacak bir yapım. Para verip izlemeye benim açımdan pek değmez. Objektif bakarsak filmin pek parlak olmadığı aşikar.

Haftanın filmi hiç şüphesiz 2 Gün 1 Gece

Sinemada izlemeye değer bir yapım gibi gözüküyor. Oldukça fazla olumlu eleştiri almış, senaryosu, hikayesi çok iyi. Yönetmenler kendilerini kanıtlamış iki birader. İzleme listeme aldım, Torrent'a düştüğünde ilk iş olarak indireceğim. :)

Edit: Zaten çoktan düşmüş, şuan iniyor. :D