FK1 Brokeback Mountain (2005) Film Bilgileri & Yorumları

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Uzun süredir oyunculardan dolayı izlemek istediğim bir filmdi. Sıkıldığım bölümler oldu ama kaliteli bir film olmuş bence.

Görüntüler, yönetmenlik, müzik ve oyuncular çok iyi. Ama senaryo gereksiz yere uzatılmış ve replikler zayıf. Zaten bazı yerlerdeki boş bakışmalar da replik yetersizliğinden kaynaklanıyor bence.

Açıkçası homofobik birisiyim. Ama bir film izlerken işlediği konu hakkında tarafsız olmalıyım. İmkansız aşkı iyi anlatmışlar diye düşünüyorum. Ayrıca hayata bakışları da iyi anlatılmış ve biz de onların penceresinden bakma fırsatını görüyoruz. Heath Ledger ve Jake Gyllenhaal'da mükemmel oynamış. Gereksiz propaganda işlerine de girmeden sadece hikayelerini anlatmış adamlar. Ang Lee'de sürekli farklı tarzlar deneyen bir yönetmen. Hulk'tan, Brokeback Mountain'e oradan The Life Of Pi'ye kadar geniş bir film yelpazesi var. İyi bir yönetim çıkarmış.

Unutmadan Michelle Williams'ın da mükemmel oynadığını söyleyeyim. Daha önce Blue Valentine'de de izlemiştim. Zor rolleri çok iyi bir şekilde abartmadan yansıtabiliyor.

Jack'in ölmesi üzücüydü. Ennis'in anlatımına benzer bir ölüm yaşaması güzel düşünülmüştü ama.

6.5/10
 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Filmi izledim bugün.

Aslında filme yaklaşık 2,5-3 ay önce başlamış, yarısına kadar gelmiştim ama sonra izlememem gerektiğini anladım. :D Neyse bugün baştan aldım ve izledim.

İzlediğim en iyi gay filmiydi. Kesinlikle ne gaylerin propagandasını yapıyor, ne de gaylerden nefret ediyormuş gibi bir izlenim çiziyor. Gayet ayarında olmuş.

Senaryo iyiydi diyebilirim. Ancak finalini pek beğendim. Yani;
Jack'in ölmesini. Sonlara doğru gelirken finalin nasıl olacağını düşünüyordum ve aklıma ilk ölüm geldi. Evet bu üzücü bir son ama biraz klişe gibi. Ancak finali güzel kılan ise, Ennis'in anlattığı hikayeye benzer bitmesiydi.

Oyunculuklar güzeldi. Sonuçta gay rolü oynamak cesaret ister ama altından kalkmışlar bence. İkisi arasında şu iyiydi diyemem, ikisi de iyiydiler.
Hayvan gibi sevişiyorlardı. :A

Lindsaaaaayyyy! :D Ne zamandır görmüyordum, hiç değişmemiş. :D

Görsellik ve müzikler güzeldi.

Genel olarak değerlendirirsem, bence gaylerle bir derdi olmayanların, ya da olup da filmi tarafsız değerlendirebilecek kişilerin sevebileceği bir film. Sevişme falan dedim yukarıda ama Blue is the Warm Colour'daki gibi sahneler yoktu. Bu da film için başka bir artı.

8,5/10

Crash'la bu filmi bilerek mi aynı haftaya koydun? @OzaN İkisi de 2005 yapımı da. :D
Filmi tekrar izledim. Bu filmden sonra daha çok gay film izledim ama zirveyi hala bırakmadılar. Belki Ferzan'ın iki filmi zirve için yarışabilir ama.

Ne diyebilirim ki homofobik kişileri bile içine çekmeyi başarmış, öcü olmadığımızı göstermiş bir film. Ahlak bekçilerinin mahvettiği hayatlar. :(

- Bizden başka kimi ilgilendirir ki?
- Ben kaçık değilim.
- Ben de değilim.

Michelle Williams'ı nasıl övmemişim ben acaba? :D
kadın için çok çok üzücü bir durum ancak insanlar o kadar nefret dolu ki, başka çareleri kalmıyor. Ennise babasının söylediği hikayeyi unutmuştum. Böyle şeyler duyunca nefes alamıyorum. Anlar mısınız?
Heath Ledger çok erken öldün. :( Yaşamışsın karakteri adeta.

Her şeye rağmen: Brokeback Dağlarında çiçekler açar! Altın gümüş orda sırmalar saçar!!!
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Moonlight'ın yanında Casablanca kalır. Zamanında buna Oscar'ı verselermiş keşke. İlla zenci mi olmaları lazım?