2017 Beauty and the Beast / Güzel ve Çirkin - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,076
Reaksiyon puanı
49,726
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
2771200.jpg


Güzel ve Çirkin - Beauty and the Beast (2017)

Türü: Aile, Fantastik, Müzikal

Yönetmen: Bill Condon
Senaryo: Stephen Chbosky (screenplay), Evan Spiliotopoulos (screenplay)

Oyuncular:
Emma Watson
Dan Stevens
Luke Evans
Ewan McGregor
Gugu Mbatha-Raw

IMDb Sayfası





Filmin Özeti
Üç kızı olan zengin tüccarın en saf ve iyi niyetli olan kızı (Belle) Güzel'dir. Gemilerinin şiddetli bir fırtınada battığı haberini alan tüccar, kasabadaki küçük evi hariç tüm varını yoğunu kaybetmiştir. Fakat bir gemisinin limana ulaştığı haberini alır almaz, haberin doğru olup olmadığını öğrenmek için yola çıkar. Babasının "Dönüşte size ne getireyim?" sorusuna Güzel, "Bir gül yeter" diye karşılık verir. Tüccar, yolculuğundan dönerken elindeki son parayı da dolandırıcılara kaptırır ve büyük bir şatoya sığınır, karnını doyurur. Sabah olunca bahçedeki güllerden birini kızına götürmek için koparır. Ama bu güller Çirkin'e aittir. Çirkin'in yardımlarına karşılık tüccarın böyle bir güzelliğe zarar vermesine çok kızar ve hayatını bağışlamasına karşılık kızlarından birini şatoya yollamasını söyler. Bencil kardeşlerinin aksine fedakar olan Güzel, babasını kurtarmak için gitmeyi kabul eder...

Canavar bir prens ve güzeller güzeli bir kızın aşkını anlatan bu Disney filmi, 1991 yapımı klasik peri masalı animasyonunun yeniden uyarlamasıdır. Güzel ve Çirkin rollerini Emma Watson ve Dan Stevens oynamaktadır. Güzel'in babası Maurice'i ise Kevin Kline canlandırmaktadır.

Filmin Fragmanı
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Bunu da izlemişim ama tabi ki yorumlamamışım. Eğlenceli bir film. Disney zaten her sene böyle masalsı filmler çıkartıyor ama bunu müzikalle yapmaları ve hikayenin de güzel olması filmi izlenir kılmış.

Emma Watson'ı izlemek çok keyifli. Başarılı bir filmde iyice keyfi artıyor tabi bu işin. Beast'i oynayan Dan Stevens da mimik yapmış sesini kullanmış başarılı iş yapmış. Güzel de bir ikili romantizm oluşmuş aralarında.

Sözün özü tatlı bir müzikal. Böyle moral düzelten müzikallere ihtiyacımız var her zaman. :D

7,5/10