2017 Babam - Film Yorumları

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,599
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
babam-filmi-002_423295.jpg


Türü: Dram
Yönetmen: Nihat Durak
Senaryo: Nihat Durak, Nail Pehlivan

Oyuncular:
Çetin Tekindor
Melisa Şenolsun
Berker Güven
Erkan Kolçak Köstendil
Cezmi Baskın
Seray Gözler
Ali İhsan Varol
Ali Düşenkalkar

Filmin Konusu

Yusuf Tunalı sardalya konserve fabrikası sahibidir. Batmakta olan fabrikayı kurtarmaya çalışan Yusuf Tunalı, karısı vefat edince, zihinsel engelli oğlu Arif'le baş başa kalır. Oğlunu, engeli sebebiyle yıllardır kabullenememiş Yusuf için, bu durum büyük bir sınav olacaktır. Genç öğretmen Feride ise atanamadığı için Yusuf’un fabrikasında çalışmaya başlar. Arif, Feride’nin ilgisiyle kabuğundan çıktıkça, Yusuf’un da Arif’e olan bakışı değişir. Yusuf, Feride ve Arif’in yaşadıkları, çevrelerinde olup bitenler, bu üç insanı birbirine daha da yakınlaştırır. Yusuf içinde saklı olan iyi insanı Feride ve oğlu Arif’in etkisiyle gün yüzüne çıkarmaya başlar. Dertleri ve sorumlulukları Yusuf'un sürpriz kararlar almasına yol açar.

Filmin Fragmanı

 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,587
Reaksiyon puanı
62,904
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Filmi bugün izledim yorumumu da sonra yazarım.

Kırgın Çiçekler'deki Kemal de var gitmek istersin belki. :A @denizz19
 

denizz19

Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Filmle ilgili yorumlarım..

Kesinlikle şahane bir iş olmuş. Tam benim tarzım. Nihat Durak'ı tebrik etmek gerek zira çekim kalitesi çok hoşuma gitti. Yusuf Bey karısı öldükten sonra oğlu Arif ile beraber kalıyor. Ancak kendisi babasından sevgi göremediği için oğluna da aynı sevgiyi gösteremiyor haliyle çünkü sert bir karakter ama bir o kadar da kalbi temiz bir insan. Oğlu Arif ise engelli sayılabilecek psikolojik sorunu olan biri ancak bence Berker Güven bu rolün altından şahane derecede kalkmayı başarmış. Melisa Şenolsun ise Feride karakteriyle bir Türkçe öğretmeni ancak atanamadığı için de kendini farklı işlere adayan biri ki sonunda Yusuf Bey'in çalıştığı balık konserve fabrikasında çalışmaya başlıyor. Ve hikayemizde bu doğrultuda ilerliyor. Mert karakterine hayat veren Erkan Kolçak Köstendil ve Ömer karakterine hayat veren Cansu Fırıncı çok fazla görünmese de etkili rol sundular.

Tavsiye ederim gitmek isteyenlere çok güzel bir iş olmuş zaten Çetin Tekindor zaten şahaneydi.
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Çanakkale'de çekilen güzel bir film, iki hafta önce falan izledim sinemada.

Açıkçası daha ahım şahım bir şey bekliyordum, yani olaylar tamamen farklı gelişti zihnimdekinden. Spoilerden gideyim:
Yusuf'un karısının ölümü baya üzdü. Yusuf, oğlu Arif için bakıcı tutacak ve bu bakıcı Arif'in hayatını değiştirecek diye düşündüm. Hatta evlenirler dedim. Aklıma Mahsun Kırmızıgül'ün 'Mucize' filmi gelmişti, benzettim.

Film daha etkileyici yoldan ilerleyeceğine basitten gitmiş. Kadrosu güzeldi filmin, Çetin reyiz yeterdi zaten. Melisa da çok iyi olmuş, samimiyetiyle rolüne çok iyi oturmuş. Filmin ilerleyişi belli olduktan sonra Yusuf'un öleceğini falan anladım zaten. Güzel bir işe giriştiler..

Nete düşünce izlenebilecek filmlerden, şans vermenizi öneririm.

6/10