Aserat'tan Sezonun En İyileri | 2. Aserat TV Ödülleri - Part IV (2015-2016)

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Ve en iyilerde son perdeye geldik. Sıkıldığınızı biliyorum, ancak bundan sonra en azından bir hafta kadar başka bir 'en iyiler' yazısı görmeyeceksiniz. Ama sonrası için henüz netleşmemekle beraber daha komik bir şeyler düşünüyorum. Neyse, lafı uzatmadan başlayalım. :)

EN İYİ ÇİFT
baba-candir.jpg

Adaylar:

Defne-Ömer (Kiralık Aşk)
Ece-Haluk (Baba Candır)
Hülya-Kerim (Hayat Şarkısı)
Poyraz-Ayşegül (Poyraz Karayel)
Zülfikar-Meltem (Poyraz Karayel)

En İyi Çift dalında geçen sene duygusal davranıp 6 aday çıkarmıştım, ama bu sene aday seçmek biraz daha kolay oldu sanki. Kiralık Aşk'tan Defne-Ömer'i ilişkilerindeki sıkıcı sorunlara ve iniş çıkışlara rağmen aday etmemin en önemli nedeni Elçin Sangu ve Barış Arduç'un harika uyumu oldu. Zaten Altın Kelebek'ten ödülle dönmeleri de bunu kanıtlıyor. Poyraz-Ayşegül tüm güzelliklerine rağmen ilk sezona göre bir adım daha geride kalmışlar gibi hissettirdi. Gerçi İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu gerçek hayatta yaşadığı aşklarının farklı bir boyut almasıyla kurgusal aşklarının çıtasını da bir şekilde yükseltti, orası ayrı. Hayat Şarkısı'ndan Hülya-Kerim ise yeni fenomen çiftimiz olmaya aday. Sanırım son dönemlerde ihtiyacımız olan en büyük şey, Burcu Biricik ve Birkan Sokullu'yu partner olarak görmekmiş. Bu sene kazanamasalar bile umarım gelecek sezonda da bu güzel aşkın tadını daha çok çıkarma imkanı bulabiliriz.

Zülfikar-Meltem ise bana göre çok başarılı bir senaryo hamlesi oldu. İlk sezonun nadir kötü yanlarından birisi, Zülfikar'ın kalitesine erişemeyen Çiğdem ve Azra Akın'ın sıkıcı oyunculuğuydu; ancak Meltem'in gelmesiyle kafa dengi iki insan ve nihayetinde küresel sermayeye bile göğüs gerebilecek kadar güçlü bir ilişki ortaya çıktı. Madem iki taraf da sezonu sağlam atlattı, üçüncü perdede daha da mutlu olmalarını dileriz.

Kazanan ise Ece-Haluk oldu. Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk zaten bireysel olarak da çok iyi performanslar çıkardılar, ama onları çift olarak görmek bambaşka bir etki yarattı. Kısa zamanda büyümeyen çocuk ile plaza kızının aşkını ağzımız kulaklarımızda izledik. Yaşadıkları kimi zaman sık sık ayırsa da ayrı kalamayıp bir şekilde birleşmenin yolunu buldular. Bu arada orijinal dizideki oyuncular da daha önce ödül almış, ama bizimkinin tadını veriyor mudur bilemem.

KAZANAN: Ece-Haluk (Baba Candır)
İkinci: Zülfikar-Meltem (Poyraz Karayel)
  • 2015: Yaren-Karlos (Ulan İstanbul) & Reyhan-Mazhar (Beni Böyle Sev)
EN İYİ JENERİK
61946.jpg

Adaylar:
Analar ve Anneler
Hatırla Gönül
Kırgın Çiçekler
Kiralık Aşk
Tatlı Küçük Yalancılar

Jeneriğin bir dizinin başarısı için önemli bir etken olduğunu düşünüyorum. Hani bazı kitaplar kapaklarından, bazı filmler de afişlerinden kendilerini belli eder ya; jenerik müziklerinin de diziler için öyle bir etkisi var bence. Bu yüzden adaylık verirken de ince eleyip sıkı dokudum. Hatırla Gönül'ün müziği hoşuma gitti mesela. Sakin başlayan, ama sonrasında fazlasıyla hareketlenen bir hikaye olduğunu özetliyor gibiydi. Analar ve Anneler'deki Toygar Işıklı melodilerini de sevdim, her zamankilerden daha farklıydı sanki. Kırgın Çiçekler de daha çok sözlerine bayıldığım o şarkısıyla etkiledi beni.

Ama ikinci onlardan biri olmadı. Tatlı Küçük Yalancılar her ne kadar orijinal dizinin jenerik müziğinin neredeyse aynı olsa bile şahsen başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Sertab Erener'in şarkısı ve o tekinsiz atmosfer birleşince ortaya farklı bir iş çıkmış, bu da yapıma çok yakışmış.

Kazanan... Elbette ki Kiralık Aşk. Yazdan beri "Sen misin ilacım" ile başlayan sözler ağızlarda dolaşırken Aydilge'nin kıpır kıpır şarkısı sezonunda en iyisi olmayı sürdürdü. Doğal olarak dinlendiğinde bile insana mutluluk veren jeneriği eli boş döndürmek istemedim.

30.09.2016 Edit: Kırgın Çiçekler'in jeneriğinin gerek söz, gerekse müzik olarak TKY'den daha önde olduğuna karar verdim. Diziyi sevmiyorum, ama yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim.

KAZANAN: Kiralık Aşk
İkinci: Kırgın Çiçekler

***
Sıra geldi geriye kalan dallara, ama geçen seneden de bileceğiniz gibi bunlarda adaylık sistemi yer almadığı için birkaç cümleyle geçiştireceğim.


EN İYİ YAPIM ŞİRKETİ
Geçen sene Poyraz Karayel ve Kara Ekmek ile yeniden çıkış yakalayan Limon Film'in aldığı ödülü bu sene Most Production'a layık gördüm. Hatırla Gönül ve Hayat Şarkısı'yla kadın hikayelerini ekrana aktarmakta ne kadar başarılı olduğunu gösterirken kaliteyi ise en üst seviyede tutmayı başardı.

97be5c07-ad4e-4961-a526-66fdb71c6be3.jpg

  • En İyi Yarışma Programı: Kuyruk (TRT 1) / Sunucu: Uraz Kaygılaroğlu
  • En İyi Talk Show Programı: Dada (Star TV) / Sunucu: Okan Bayülgen
  • En İyi Tematik Program: Gülhan'ın Galaksi Rehberi (TRT Haber) / Sunucu: Gülhan Şen
  • En İyi Kültür-Sanat Programı: Film Koptu (tv2) / Sunucu: Funda Karayel
***
2015-2016 - Mansiyon Ödülleri.jpg

Ve son olarak mansiyon ödülleri... Diğer dallarda sıfır çeken bazı dizilerin teselli noktası gibi bir tanım da yapabiliriz onun hakkında. Bu senenin kazananları ise tüm kalitelerine rağmen sadece ikincilik alabilen Analar ve Anneler, 46: Yok Olan ve Tatlı Küçük Yalancılar'a gitti.

Küçük bir not: Hadi Kırgın Çiçekler'e de bundan bir tane vereyim, yeter ki @denizz19 mutlu olsun. :A

***
Ve sonunda bana göre geride bıraktığımız sezonun en iyilerini açıkladım. Umarım sizler de yakın zamanda buna benzer şeyler yapar da, iş daha zevkli bir hal alır. Gerçi bu fasıl hala tam olarak kapanmış sayılmaz, siz bu yüzden takipte kalın. 2016-2017 ödüllerinde yeniden görüşmek üzere. :)

giphy.gif
 

denizz19

Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
En iyi jenerik Kırgın Çiçekler net seçmemişsin ama sen de suç yok kulakların sıkıntılı. :A

Diğerleri de senin tercihin :A
 

Bully

Emekli
Katılım
10 Mart 2013
Mesajlar
75,836
Reaksiyon puanı
49,711
Puanı
1,060
Ece - Haluk nedir ya ilk duyuyorum. :A

Zülfikar - Meltem'in ikinci olması dışında dişe dokunur bir şey bulamadım burada. :A