Aserat'tan Sezonun En İyileri | 2. Aserat TV Ödülleri - Part I (2015-2016)

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,613
Reaksiyon puanı
62,936
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
56dd5dbd4967832edcd7cd8b.jpg


Ve beklediğiniz (daha doğrusu benim beklediğim) an geldi. 2015-2016 sezonu biterken ben de geçtiğimiz sene olduğu gibi sezonun en iyilerini üç bölüm olarak paylaşacağım ve bugün dramlar, yarın komediler, cuma günü ise diğer dallarda ödüller sahiplerine kavuşacak.

Öncelikle geçtiğimiz sene aday ve kazananlarda yaptığım değişiklikleri fark etmeyenler için 2014-2015 sonuçlarını hatırlatalım: https://fav10.net/forum/threads/aserattan-2014-2015-sezonu-en-İyileri-düzenlenmiş-liste.253773/

Küçük bir not: Geçen sene 18 dizi 81 adaylık elde ederken, bu sezonun sonucu ise 20 dizi ve 80 adaylık oldu.

Hazırsanız, sezonun en iyilerini Fav10 ailesiyle paylaşmaya başlıyorum. Bu arada yazıları da çok uzatmamaya çalışacağım; çünkü hem sizin, hem de benim için fazla yorucu oluyor. :)

DRAM
EN İYİ DİZİ
571f7bb9ae78493208793e51

Adaylar:
46: Yok Olan (Star TV)
Analar ve Anneler (ATV)
Hatırla Gönül (Star TV)
Hayat Şarkısı (Kanal D)
Poyraz Karayel (Kanal D)

Ana kategoride Kanal D ve Star ikişer adaylık alarak dikkat çekiyor. 46: Yok Olan ekranın en ayrıksı projelerinden biri olmasına rağmen maalesef beklenen kaderle karşı karşıya kaldı ve bu hafta final yapacak. Her şeye rağmen akıllarda kalıcı bir yer edinecektir. Analar ve Anneler'in hak ettiği değeri görememesi ve gereksiz eleştiri yağmuruna tutulması gerçekten büyük bir haksızlıktı, çünkü ekrandaki dizilerin çoğundan daha iyi olduğu kesin. Hatırla Gönül'ün ilk bölümleri sıkıcı olduğunu ve sonrasında daha heyecanlı bir hal aldığını kabul etmek lazım, ama ömrü kesinlikle 13 bölümden daha uzun olmalıydı.

Gelelim ikincimize. Poyraz Karayel her ne kadar sezonun sonlarına doğru irtifa kaybetse bile hala ekranın izlenmeye değecek yapımlarından biri (gerçi üçüncü sezon fikri başlı başına hata), ancak çoğu kişinin bu kadar iyimser düşündüğünü söylemek zor. Yine de bizim bildiğimiz Poyraz Karayel ne yapıp eder, durumu bir şekilde toparlar; tabii ekipte yaşanan karışıklıklar dizinin önüne geçmeye daha fazla devam etmezse.

Kazanan ise Hayat Şarkısı. Eğer diziden nefret edenler varsa şimdiden konudan uzaklaşsınlar derim, çünkü adını daha çok göreceksiniz. Kanal D'nin sezon ortasında sessiz, ama emin adımlarla yayına sürdüğü işi kısa zamanda ekranların yeni fenomenine dönüştü. Pek alakası olmasa da elde ettiği başarının Poyraz Karayel'inkine benzediğini düşünüyorum. Beğenen çok beğeniyor, beğenmeyen ise neredeyse hiç yok. Umarım gelecek sezonda da kalitesini korur.

KAZANAN: Hayat Şarkısı (Kanal D)
İkinci: Poyraz Karayel (Kanal D)
  • 2015: Poyraz Karayel
EN İYİ ERKEK OYUNCU
576265e0ac1fe7306409bf33

Adaylar:
Birkan Sokullu (Hayat Şarkısı)
Emre Kınay (Güneşin Kızları)
Engin Öztürk (Hatırla Gönül)
Erdal Beşikçioğlu (46: Yok Olan)
İlker Kaleli (Poyraz Karayel)

Erkek oyuncu dalının temel sıkıntısı, geçtiğimiz sene olduğu gibi (gerçi sonradan Alican Yücesoy boşluğu doldurmuştu) beşinci bir adayı kolay bulamamış olmam. Neyse ki sezon sonunda geç de olsa Hatırla Gönül'e başlamamla Engin Öztürk çıkardığı başarılı performans sayesinde boşluğu doldurmayı başardı. Birkan Sokullu, Hayat Şarkısı'nın ilk bölümlerinde gerekli patlamayı gerçekleştiremese de karakterinin yaşadığı dönüm noktasından sonra verdiği tatmin hissini iyice arttırmaya başladı. Emre Kınay ise son yılların en abartılmış dizisinde oynamasına rağmen karakterini çok iyi sırtlanarak burada yer almayı sonuna kadar hak etti.

İkinci isim 46: Yok Olan ile Erdal Beşikçioğlu. Murat Günay'ın iki halini de o kadar iyi canlandırdı ki hayran kalmamak imkansız. Aslında "canlandırma" demek de istemiyorum, çünkü Beşikçioğlu 13 bölüm boyunca adeta karakteri yaşadı. Umarım bu tür projelerde yer almaya devam ederek Behzat Ç. etiketini de yavaş yavaş unutturmaya başlar.

Kazanan ise yine değişmedi. Kayıp Şehir ve Kayıp'ın donuk oyuncusunun Poyraz Karayel'de döktürebileceğini kim düşünebilirdi ki? İlker Kaleli adeta kendisi için yaratılmış olan rolünde harikalar yaratmaya devam etti. Nasıl takdir edeceğimi bilemiyorum, çünkü onun için uygun kelime bulmakta zorlanıyorum. Poyraz'dan sonra bizlere muhteşem karakterleri armağan etmeyi sürdürmesiyse tek temennim.

KAZANAN: İlker Kaleli (Poyraz Karayel)
İkinci: Erdal Beşikçioğlu (46: Yok Olan)
  • 2015: İlker Kaleli (Poyraz Karayel)
EN İYİ KADIN OYUNCU
56bc6d0dae784936646c044f

Adaylar:
Burcu Biricik (Hayat Şarkısı)
Burçin Terzioğlu (Poyraz Karayel)
Canan Ergüder (Güllerin Savaşı)
Gökçe Bahadır (Hatırla Gönül)
Hazar Ergüçlü (Analar ve Anneler)

Hayat Bilgisi'nin concon kızı Gökçe Bahadır, Yaprak Dökümü'nün ardından Kayıp Şehir ve Aramızda Kalsın ile ekranın A-list oyuncularından biri haline geldi. Hatırla Gönül'de buluştuğu karakter her oyuncunun kolay kolay üstesinden gelebileceği bir rol değil, ama Bahadır bizi Gönül'e de, Jülide'ye de fazlasıyla inandırdı ve adaylar arasındaki yerini hakkıyla aldı. Geçtiğimiz senenin galip ortağı Canan Ergüder, Gülfem Sipahi gibi bir kadını 2 sezon boyunca o kadar müthiş bir şekilde üzerine giydi ki; unutulması hiç kolay olmayacak.

Burçin Terzioğlu geçen sezonda harika bir iş çıkarmasına rağmen önüne diğer oyuncuların aksine "o sahne" hiç gelememişti, ancak bu yıl bebeğini kaybettiği sahnede ve Poyraz'ın cenazesinde (ve daha birçoğunda) çıkardığı performans ile her türlü takdiri hak ediyor.

Tabii asıl takdir ise Burcu Biricik'e. Artiz Mektebi programı bugünlerde tamamen unutulsa da keşfettiği bir cevher gitgide yükselmeye devam etti. Öyle ki yarışmanın diğer kazananı ortalarda yokken Biricik tüm Türkiye'nin sevgilisi haline geldi. Hayat Şarkısı'ndaki Hülya portresine de ne desem az. Sen git sevdiğin adamı elde edebilmek için babanı ve kız kardeşini gözden çıkar, ona kavuştuktan sonra ayrılmamak için elli takla at, çevirdiğin entrikaları hiç duyulmadan bir şekilde toparla, sonra yolunu beklediğin ailene kavuşarak kocan ve aslında senin olmayan bir çocuk ile yaşam sürmeye başla. Böyle bir karakteri sevebiliyorsak bunda en büyük pay sahibi kesinlikle Burcu Biricik'e ait.

KAZANAN: Burcu Biricik (Hayat Şarkısı)
İkinci: Burçin Terzioğlu (Poyraz Karayel)
  • 2015: Özlem Yılmaz (Kara Ekmek)
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
onur-saylak-141442QV.jpg

Adaylar:
Ahmet Mümtaz Taylan (Hayat Şarkısı)
Metin Akdülger (Analar ve Anneler)
Okan Yalabık (Analar ve Anneler)
Olgun Toker (Hayat Şarkısı)
Onur Saylak (Hatırla Gönül)

Geldik kazananı seçmenin en zor olduğu dala. Diğer dallarda favoriler bir şekilde öne çıksa bile bu dalın galibini seçerken fazla kafa patlattım. Ahmet Mümtaz Taylan kazanabilirdi, çünkü son zamanlarda sürekli 'baba' karakterlerini oynasa bile Bayram Cevher hepsinden çok daha farklı. Metin Akdülger kazanabilirdi, çünkü yeni neslin heyecan verici oyuncularından biri olacağını fazlasıyla belli etti. Okan Yalabık kazanabilirdi, çünkü Ayhan Dumanlı ekranın son yıllarda gördüğü en farklı karakterlerden biriydi ve çıkarılan performans da birinci sınıftı. Olgun Toker kazanabilirdi, çünkü diziyi 5-10 dakika izleyen biri bile Mahir'e kolayca hasta olabilir.

Ancak benim kazananım Onur Saylak olacak, çünkü Tekin gibi bir karakteri yaptığı tüm kötülüklere rağmen ufak da olsa sevdirebilmek ayrı bir ustalık gerektiriyor. Eğer her şeye rağmen onun hali için içimiz cızlıyorsa başka bir şey söylemeye gerek yok. Yine de ödülü veremediğim diğer adaylarda da aklım kalacak, orası ayrı.

KAZANAN: Onur Saylak (Hatırla Gönül)
İkinci: Okan Yalabık (Analar ve Anneler)
  • 2015: Ekin Koç (Benim Adım Gültepe)
EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
maxresdefault.jpg

Adaylar:
Binnur Kaya (Analar ve Anneler)
Ecem Özkaya Üstündağ (Hayat Şarkısı)
Emel Çölgeçen (Poyraz Karayel)
Selen Öztürk (Hatırla Gönül)
Şebnem Hassanisoughi (Poyraz Karayel)

Tamamen bir casting harikası olan Hayat Şarkısı'nda Ecem Özkaya Üstündağ'a teslim edilen Melek karakterinin (senaryosal olarak) belli başlı sıkıntıları olsa da bunları unutturması ve sırf gözlerindeki hüzünle bile sessiz sedasız devleşmesiyle burada olmayı hak ediyor. Yine geçtiğimiz sezonun ortasında Poyraz Karayel kadrosuna dahil olan Şebnem Hassanisoughi ise karakterinin boyut kazanmasıyla birlikte hünerlerini teker teker sunmaya başladı. Özellikle babasının cenazesinde söyledikleri unutulmazdı. Gültepe'den sonra Selen Öztürk yine bu dalda yerini alırken sizden izlemenizi rica ettiğim iki sahne var: 12. bölümde mahallelinin kuaförü taşlamasıyla sonuçlanan olaylar ve yine aynı bölümde çok bağlı olduğu Tekin'in ona "gariban" demesiyle sinir krizi geçirmesi. Bunları izledikten sonra benim yazdıklarımı okumaya zaten ihtiyacınız olmayacaktır.

Yaşadığı sürece (ve hatta daha sonrasında) "ekranların tanrıçası" unvanını taşımayı hak eden Binnur Kaya, yıllardır oynadığı eğlenceli karakterlerden sonra kötü kadın rolüyle risk almayı tercih etmesine rağmen harikalığından bir şey kaybetmedi. Bir sefer de oynadığın rol üstüne oturmasın, büyük gelsin falan; ama yok. Bu yüzden ekranda olmaya devam ettiği takdirde ilk 5'teki yerini alacağından şüpheniz olmasın.

Peki "kim en sevdiğin oyuncudan daha iyi olabilir" diye soracak olursanız, bir Emel Çölgeçen gerçeği yüzümüze çarpıyor. Sema'ya açılan alanın yanı sıra Sefer'in ölümüyle birlikte karakterinin düştüğü duygusal boşluk ve intihara giden yoldaki gitgellerini o kadar etkileyici bir şekilde aktardı ki eli boş göndermek olmaz. Son bir veda öpücüğü olarak bu sezonki ödül kendisine gidiyor.

KAZANAN: Emel Çölgeçen (Poyraz Karayel)
İkinci: Binnur Kaya (Analar ve Anneler)
  • 2015: Ebru Özkan (Paramparça)
***
Tüm kazananları tebrik ederken okuyan herkese ise şimdiden teşekkür ediyoruz. Yarın komedinin en iyileri açıklanırken görüşmek üzere. :)

giphy.gif
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Forumda izleyeni yoktu sanırım ama Analar ve Anneler çok güzel işti. Hep Sinem yüzünden battı koca prodüksiyon. Şirketten yaka paça kovduk neyse :X Binnur Kaya ve Okan Yalabık'a tebrikler diğer dizileri izlemediğim için bilemicem :X
 

MayısKralı

Emekli
Katılım
31 Mayıs 2015
Mesajlar
13,637
Reaksiyon puanı
11,795
Puanı
710
Güzel olmuş @Aserat geçen senede beğenmiştim :D Hayat Şarkısı hak etmiş zaten. Bu tarz bir şey bende düşünüyorum. Belki foruma 1-2 dizi tanıtmış olurum. :D
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,613
Reaksiyon puanı
62,936
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Forumda izleyeni yoktu sanırım ama Analar ve Anneler çok güzel işti. Hep Sinem yüzünden battı koca prodüksiyon. Şirketten yaka paça kovduk neyse :X Binnur Kaya ve Okan Yalabık'a tebrikler diğer dizileri izlemediğim için bilemicem :X
Sinem'in de suçu yoktu aslında, hep şu varoş denekler yüzünden. :A
Güzel olmuş @Aserat geçen senede beğenmiştim :D Hayat Şarkısı hak etmiş zaten. Bu tarz bir şey bende düşünüyorum. Belki foruma 1-2 dizi tanıtmış olurum. :D
Ne kadar çok olursa o kadar iyi, bekliyorum. :X

Analar ve Anneleri koymuş Kırgın Çiçekleri koymamış komedi gibisin :A
Kırgınlar'ı izlemiyorum, ne yapabilirim? :A
 

MayısKralı

Emekli
Katılım
31 Mayıs 2015
Mesajlar
13,637
Reaksiyon puanı
11,795
Puanı
710
Sinem'in de suçu yoktu aslında, hep şu varoş denekler yüzünden. :A

Ne kadar çok olursa o kadar iyi, bekliyorum. :X


Kırgınlar'ı izlemiyorum, ne yapabilirim? :A

Yılın dizisine benim listemdede Hayat Şarkısı aday olur ama sık takipçisi değilim kazanan olur mu bilemem:A
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Sinem'in de suçu yoktu aslında, hep şu varoş denekler yüzünden. :A

Ne kadar çok olursa o kadar iyi, bekliyorum. :X


Kırgınlar'ı izlemiyorum, ne yapabilirim? :A
Yok yok ağlayamıyordu bile:F diğer kız hee hazal nasıl ağlıyordu? Üstelik kız zengün aile dizisinden yeni çıkmışken :X
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,613
Reaksiyon puanı
62,936
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Yılın dizisine benim listemdede Hayat Şarkısı aday olur ama sık takipçisi değilim kazanan olur mu bilemem:A
Komedide İDK ödülleri götürür kesin. :A

Yok yok ağlayamıyordu bile:F diğer kız hee hazal nasıl ağlıyordu? Üstelik kız zengün aile dizisinden yeni çıkmışken :X
Hazal değil, Hazar o bir kere. :A

Ben de incelemiyorum :A İkna etmen için çeşitli çalışmalar yapmalısın ne bileyim onur ödülü eklemesi falan :A
Zaten mansiyon ödülü de var, onu Kırgınlar'a veririm. Sen önce buna bir bak ve mümkünse detaylıca yorum yap. :A
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
oylama ne zaman olduki ? oy vermediğim bir yarışmada kazananlar pekde beni heyecanlandırmadı :)

ebru özkan ın seçilmesine sevindim diğer seçimlerin hepsi yanlış seçim? yinede saygı duyalım çoğunluk kalitesiz oyuncuları seviyor yapacak bişey yok :))

@Çiğdem- sen onur saylakamı oy vermiştin burda :) okanı nasıl geçmiş hayret ?
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,613
Reaksiyon puanı
62,936
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
oylama ne zaman olduki ? oy vermediğim bir yarışmada kazananlar pekde beni heyecanlandırmadı :)

ebru özkan ın seçilmesine sevindim diğer seçimlerin hepsi yanlış seçim? yinede saygı duyalım çoğunluk kalitesiz oyuncuları seviyor yapacak bişey yok :))

@Çiğdem- sen onur saylakamı oy vermiştin burda :) okanı nasıl geçmiş hayret ?
Yok, bunlar benim kendi seçimlerim. :A
 

Bully

Emekli
Katılım
10 Mart 2013
Mesajlar
75,836
Reaksiyon puanı
49,711
Puanı
1,060
Eline sağlık @Aserat :X

Poyraz Karayel, Hayat Şarkısı oyuncularına ve Ebru Özkan'a tebrikler. Emre Kınay, Canan Ergüder ve Evrim Alasya'nın adaylıkları da yerinde olmuş.

Analar ve Anneler ve Hatırla Gönül dizilerini bilmiyorum, yorum yapamayacağım bu yüzden. Ama biraz kayırıldıkları kesin. :A

Bu arada kategorilerde Kırgın Çiçekler'e yer verilmemesi de çok yerinde bir karar olmuş. :A
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,613
Reaksiyon puanı
62,936
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Eline sağlık @Aserat :X

Poyraz Karayel, Hayat Şarkısı oyuncularına ve Ebru Özkan'a tebrikler. Emre Kınay, Canan Ergüder ve Evrim Alasya'nın adaylıkları da yerinde olmuş.

Analar ve Anneler ve Hatırla Gönül dizilerini bilmiyorum, yorum yapamayacağım bu yüzden. Ama biraz kayırıldıkları kesin. :A

Bu arada kategorilerde Kırgın Çiçekler'e yer verilmemesi de çok yerinde bir karar olmuş. :A
Yorumun için teşekkürler, yarın ve sonraki gün de seni konulara bekliyoruz. :A