"Aman Diim Sokağa Aşermeyin" / Yılmaz Özdil - Hürriyet

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
nokuYoyJNohO4yFaPTah26vH.jpg


Hürriyet'in köşe yazarlarından olan Yılmaz Özdil, 27 Temmuz 2013 Cumartesi tarihli yazısında TRT 1'de ekrana gelen 'Ramazan Sevinci' isimli iftar programında Avukat Ömer Tuğrul İnançer konuk olmuştu ve hamilelerin sokağa çıkmasının doğru olmadığını ifade etmişti. Bu sözlerden yola çıkan Yılmaz Özdil, ülkemizde gerçekleşen bazı olayları tiye aldı.

İşte Yılmaz Özdil'in Hürriyet'e yazdığı 27 Temmuz 2013 Cumartesi günü yayınlanan köşe yazısı;

TRT’de iftar programına katılan tasavvuf düşünürü arkadaş, hamilelerin sokağa çıkmasının terbiyesizlik olduğunu söyledi.

*

Bu güya “düşünür” olanı.

“Düşünmeyen”leri varın siz düşünün gari.

*

Kravatlı talibanların “ulema” diye devlet televizyonuna çıkarıldığı ülkede... “Dekolte giyen kadınlar tecavüzü göze almalı, erkekleri tahrik ettikten sonra şikâyet edilmesi makul değil” diyen profesör varsa... “Tecavüze uğrayanlar dert etmesin doğursun, devlet bakar” diyen sağlık bakanı varsa... Düğünlerde eşinin dans etmesine izin veren erkeklerin “pezevenk” olduğunu söyleyen müftü varsa... 75 yaşında kene’den rahmetli olan kadıncağızın cenaze namazını kıldırırken “fuhuş arttığı için bu tür belaların musallat olduğunu” anlatan imam varsa... Başörtülü bacımıza trende saldırıldı palavrası papağan gibi tekrar tekrar manşet yapılırken, şort giyiyor diye belediye otobüsünde yumruklanan voleybolcu kızımız mesela, tek sütun haber bile yapılmıyorsa... AKP’li belediyelere evlilik semineri verip, “kadın itaat etmeli, imam nikâhlı çokeşlilik kadınlar için kurtuluştur, yasal olsun” diyen... Hatta “kocama bekâr arkadaşımı tavsiye ettim, beğeniyorsan üstüme imam nikâhıyla alabilirsin dedim” bile diyen mütedeyyin(!) aile danışmanı varsa... Terörü halletmek için Kürt kızlarını “kuma” almamızı öneren belediye başkanı varsa... Kadın gazetecilere “bacak aranızın fotoğrafını çekip gazeteye bastırsam” filan diyen milletvekili varsa... Bahçesinde kızlı-erkekli oturulan Boğaziçi üniversitesine “yoldan çıkmamak için” gitmediğini izah eden bakan varsa... Tüsiad’ın kadın başkanına hitaben “onun gibi düşünenler iktidara gelirse ****o sitelerini serbest bırakabilirler” diyen başbakan yardımcısı varsa... “Kadın erkek eşit değildir, yaradılışa ters, kürtaj katliam, sezaryen cinayet, banklarda kızlı-erkekli oturmayı saygıyla karşılamam” diyen başbakan varsa...

*

Hani o hep bahsedilen “evlerinde zor tuttuğumuz yüzde 50” var ya... İşte o evlerinde zorla tutmaya çalıştıkları “toplumun yarısı” aslında kadın’lardır.