2016 Allied / Müttefik - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
3640424.jpg


Müttefik - Allied (2016)

Türü:
Aksiyon, Dram, Romantik
Yönetmen: Robert Zemeckis
Senaryo: Steven Knight

Oyuncular:
Brad Pitt
Marion Cotillard
Jared Harris
Daniel Betts
Simon McBurney

IMDb Sayfası



Filmin Fragmanı
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: http://izleryazar.com/allied-2016/

Orta seviyeli eleştiriler sonrası beklentilerim düşmüştü ama beklentilerimin epey üstünde çıktı. Zemeckis'in sevdiğim filmlerine bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Senaryosu daha bayat bir şeyler bekliyordum ama çok katmanlı iyi bir senaryosu var. Bana kalırsa filmle ilgili fazla araştırma yapmadan izleyin çünkü bazı yerlerde konunun içine de sürpriz bozucu şeyler koyabilirler.

Gizem, merak, şüphe, gözyaşı vs bir filmde arayabileceğimiz hemen her şey var ve sanki 1940'larda çekilmişçesine bir atmosferi var her yönden.

Brad Pitt fazla donuk kalmış son kısım haricinde ama Marion Cotillard baştan sona harikaydı.

8.5/10
 

Harunnn60

Emekli
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
49,573
Reaksiyon puanı
44,755
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Çok reklamı yapılıyor gerek sinema salonlarında fragmanları gerek afişleri filan. Arkadaşlarımla gidersek bu filme gitmeyi düşünebiliriz. :D
 

cevaa

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul
Dün izledim filmi. Beklediğim aksiyonu bulamasamda beğendim filmi. 1940'larda geçmesi iyiydi, o dönemde geçen film ve dizilere karşı bi ilgim var :D Brad Pitt reyizin saçı ve kıyafetleri müthişti. Marion Cotillard her zaman ki göz alıcıydı. Fransızca konuştukları yerleri beğendim :D

Afişine bakıp aksiyon sanmıştım ama dram filmi olması beni etkilemedi, her türlü sevdim filmi.

9/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Hiç konusunu okumadan Mr. & Mrs. Smith filmi gibi bir beklentiyle oturdum filmin başına ama beklentimin üstünde çok iyi bir film çıktı. İyi ki de konusunu okumamışım, suikast kısmından sonrasını filmin sonuna kadar büyük bir merakla izledim. Filmin senaryosu yeterli ve işleniş açısından güzel. İlk baştaki paraşütle atlama dışında, savaş sahnelerindeki inandırıcılık, sahne mekanları ve kostümler her açıdan çok iyiydi.

Marion Cotillard muhteşem bir performans çıkarmış ona sözüm yok. Fakat Brad Bitt'in duygusal sahnelerde bir türlü tam anlamıyla oyunculuğunu hissedemedim. Adamı genç göstermek için oldukça çaba göstermişler ama boyun yanak kırışıklığını saklıcam diye suratı flu çoğu sahnede, çekim tekniklerinden bir garip yüzü. Zaten Jennifer Aniston'dan boşandığından beri Brad Pitt'e olan sevgimde bir azalma var. Yaşadığı ilişkiler oyunculuğunun önüne geçti bence. Çok fazla medyaya malzeme olduğu da aşikar. Bu arada Brad Pitt, Tom Cruise ve Johnyy Depp yetenek olarak birbirlerine eşitler bence. Leonardo DiCaprio ise oyunculukta bu üçünden iki adım önde.

Forrest Gump, Back to the Future, Cast Away ve Flight filmleriyle kendisine çok derin saygım olan Robert Zemecsis ustadan kötü bir film de beklenemezdi zaten. Adına yakışan bir film yapmış.

9/10
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Bu yıl iyi film izlemek zor o yüzden bu filmin kıymetini bilelim. Çünkü gerçekten iyi bir film.:)

Senaryo güzel bir kere. İlk bölüm oldukça heyecanlı son bölüm oldukça gerilimli orta kısımda hani şu İngiltereye gelip bebek doğma faslı falan orada küçük bi sıkılma yaşadım onunda sebebi Brad Pitt olmalı. Biraz karakteri ilgi çekici oynasa sıkılmadan izlerdim. Çünkü Marion çok etkin değildi o kısımda ve sıktı yani donuk oyunculuğu ile.:(

Marion çok akıllarda kalacak bir performans sergilemiş bu arada bayıldım.:bhr:

1940'ların havasını soluduğum, güzel ters köşelere sahip senaryosu ile içine çeken ve Marion'un muhteşem oyunculuğu ile bizi buluşturan iyi bir film izledik.

8/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Çok çok başarılı bir film olmuş. Beklentilerimi kesinlikle karşıladı diyebilirim.

Senaryosu oldukça başarılıydı filmin, baştan sona hiç sıkılmadan izledim diyebilirim. Sürprizler barındıran bir senaryoya sahip film.

Onun dışında değinmeden geçemeyeceğim. Marion Cotillard harika bir oyunculuk sergilemiş, yıllar geçse de unutulmayacak cinsten. Kendisini tebrik etmek gerek. Brad Bitt ne iyi ne de kötüydü bana göre, kendi oyunculuğunun altında kalmış ama bence.

Kısacası 1940'lı yılların havasını bizlere aktarmayı başarabilmiş film.

Puan: 8.5/10