Unutulmaz Adanalı (2008-2010)

Frank Slade

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
20 Mart 2011
Mesajlar
10,225
Reaksiyon puanı
1,355
Puanı
535
846.jpg
 

ezel dayı

Favori Üye
Katılım
10 Nisan 2011
Mesajlar
369
Reaksiyon puanı
14
Puanı
119
baştan sona saçma bir diziydi oktay kaynarca gibi biri oynuyorsa asla izlemem........ bu videolarıda izlemiyorummmmm............
 

s10

Favori Üye
Katılım
9 Nisan 2016
Mesajlar
175
Reaksiyon puanı
93
Puanı
40
Yaş
27
Hey gidi ya biz bu diziyle büyüdük agalar, ilk sezonu müthiş başlamıştı o zamanlar dershanedeydik herkes fark var müziği eşliğinde kapıdan içeri tekmeyle :) girerdi, çok güzeldi. 20 yaşına geldim hala bıraksan izlerim yani o adana kokuları , gördüğüm en iyi karakter olan maraz ali ve ekibi , işte bu dizinin ritm kaybetmesindeki en önemli etken idilin ve ekibin (tilki timur , boncuk , mülayim biri daha vardı onu unutmuşum) diziden ayrılmalarıydı , yoksa bir 3-4 sezon daha izleriz ki acaba diyorum kendime prison break döndü , bir sürü türk dizisi döndü acaba bu da çok istiyorum hala döner mi? Halen 2013 deki dönecek,dönüyor haberlerini okuyup,mutlu olan adamım . Diziye geçersek zaten ilk sene efsane ötesi formula 1 pistinde kapışmalar ,maraz alinin defile soygunu, hikmetin adamlarına kestiği ceza , matodor ismail ile olan diyaloglar sahi matodor la bizim fiko arasındaki muhabbette çok çok sıkmadan ilerliyordu, idil maraz ali timur ve maraz ali kardeşinin (orta doğu ve balkanların en sert abisine de sahip olsa ) yaşadıkları aşk. Bizim sofia ve babasının sahneleri , zeusla olan psikolojik gerilimli o 4 bölüm ve efsanevi trendeki final.
Geldik 2.sezona maraz alinin hapis sahneleri ile başlayan bu sezonun ilk bölümünü hiç unutamam adanalının aynada ki kendine uzun süre bakışı, amerikan devlet adamının ülkeye ziyareti ve trafiğin kapanması buna hallenen adanalının sinir kübüne dönmesi ve en son da o devlet adamının hayatını dürbünlü silahla kurtarışı falan çok bombaydı.
Bu sezonda maraz ali ekibi hapishaneye bilerek girdi , çıkmaya çalıştılar idil için ve ekip kendini feda etti maraz ali için , maraz ali idili kurtarıp hapishaneye döndüğünde ilk ekibiyle bir bakıştığı sahne vardı ki unutulmaz , gardiyanlar işkence etmiş , her tarafını parçalamışlar , ali de bunları gördü ve sonrada gardiyan aynılarını yaşatırken adanalı gelip kardeşim dediği aliyi kurtardı.
Anteb muhabbeti döndü sonra oralar çok karışıktı o işlere hiç girmeye gerek yoktu ama denediler iki üç güzel hikaye çıktı vw daha da güzel şeyler yaratılabilirdi orası kesin, anti terör birimi olayı pek tutmayınca yine maraz ali kaçak durumuna düştü ve cd muhabbetiyle başından beri iyi bildiğimiz nevzat amirin aslında kötü bir insan olduğunu öğrenmiş olduk ve ali tekrar polisliğe döndü burada 6-7 bölüm vardıki maraz ali - adanalı işbirliğinin gerçekleştiği operasyonlar ikilinin muazzam başarısı ve yürüyüşleri :))) bu sezon da maraz alinin sevgilisinin ölümüyle sona ermişti o kızı da çok sevmiştim, iyi gidiyordu keşke devam etseydi saf ve güzel ismi de eda özerkan dı.
3.sezona geldiğimiz zaman çoğu kişi bu sezonu hatırlamaz ama bence bu sezon ikinci sezondan daha da güzeldi,hikayesi iyice psikopata bağlamıştı ali akademisyenlik hayatına başlamıştı ,ve kötülerlede mücadele ediyordu her olayı çözdükten sonrada M harfini damgalıyordu , ali bu sebeple polisler tarafından da aranan bir adamdı, cemal hünal'ın oynadığı bu dizideki en iğrenç karakter vardı, çok karanlık biriydi ve aliyle başa çıkmaya çalıştı , bazende aliden daha psikopatça şeyler yapmayı başarmıştır , sonlara doğru ali bir komploya kurban gitti ve ilk sezon yakalandığı tren raylarında bu sefer vefat etti ve bir efsane böylece son buldu, düşününce şimdi gene üzüldüm ya ,adanalı özleniyorsun..
 

papuleoo

Tecrübeli Üye
Katılım
25 Kasım 2013
Mesajlar
11,550
Reaksiyon puanı
11,301
Puanı
710
Konum
İstanbul
Diziyi zamanında izleyememiştim. Ama sonradan izleyince çok şey kaçırdığımı anladım.
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Çok beğendim ve sevdiğim bir diziydi. Tekrarlarını da birkaç kez izleyip, bitirmiştim. :) İdil'i severdim nedense, çok hoşuma gidiyordu o kız. Diziye en büyük rengi tabi Fiko katıyordu, sonradan sevgilisiyle birlikte tabi.

Böyle eski dizilerin karakterlerini pek unutmuyorum, şimdikiler bitince bir ay sonra unutuluyor.

Sofia ile yani SS ile tanıştığım dizidir. :bhr: Engin ile aşkları vardı, Adanalı'nın korkusundan gizli gizli giderdi hep.

Duygulandım yine, ne diziydi diyebiliyorum. :)
 

eskici

Favori Üye
Katılım
21 Ocak 2013
Mesajlar
32,430
Reaksiyon puanı
13,640
Puanı
1,059
Güzel diziydi bende sonuna kadar izlemistim ama özellikle ilk sezonu cok iyiydi :D