2013 About Time / Zamanda Aşk (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
2194499.jpg


Zamanda Aşk - About Time (2013)

Türü: Dram, Fantastik, Romantik
Yönetmen: Richard Curtis
Senaryo: Richard Curtis

Oyuncular:
Domhnall Gleeson
Rachel McAdams
Bill Nighy
Lydia Wilson
Lindsay Duncan

IMDb Puanı: 7.9 (56,409 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Genç yaştaki Tim Lake, ailesiyle birlikte sıra dışı bir yeteneğe sahiptir: zamanda yolculuk. Bu yeteneklerini keşfettiklerinde, Tim hayatının farklı yönlerini değiştirmek için bu özelliğini kullanmaya başlar. Mary adında bir kıza aşık olur çalışmak için Londra'ya taşınır. Tim gizli yeteneği ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirir ama genç adam yakın zamanda her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini fark edecektir...

Yönetmenliğini ve senaristliğini Richard Curtis'in üstlendiği filmin başrollerini ise Domhnall Gleeson ve Rachel McAdams üstleniyor.

Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,059
Reaksiyon puanı
49,717
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Zaafım olan film türlerinden biri de zamanda yolculuk filmleri. Her ne kadar genellikle mantıksız olup kendi içlerinde benzerlikler gösterseler de bugüne kadar bu tür filmler içerisinde izleyip de pişman olduğum hiç olmadı.

Bu yılın zamanla yolculukla ilgili sanıyorum tek önemli filmi ise About Time idi. Filmi çok seveceğimden neredeyse emindim ama maalesef beklediğimi tam anlamıyla bulamadım. En azından zamanla yolculuk anlamında bulamadım.

Filmde zamanda yolculuk konusu bence pek iyi işlenememiş. Artık bu türde doyuma ulaştığımdan mıdır bilinmez ama konuyu pek kullanamamışlar gibi geldi.

Filmi sevmemi sağlayan şey ise zamanda yolculuk konusundan ziyade filmde işlenen aşk oldu. İnsanın böyle filmleri izleyince aşık olası geliyor. )::

Rachel McAdams filmi sevmemi sağlayan önemli unsurlardandı. Yaşını hiç göstermiyor filmde. Notebook'taki kadın olduğunu sonradan öğrendim ve şaşırdım. :eek: (Başka filmlerini de izlemişim bir yerden tanıdık geliyor gibiydi zaten. :D)

Margot Robbie'yi de az da olsa görmek güzeldi. :)

Film bence gereğinden uzun tutulmuş. Bu konuyu işleyen filmlerin süreyi kısa tutması gerekir bana kalırsa. Özellikle sonlarına doğru sıkıldım biraz.

İzlerseniz pişman olacağınızı pek sanmam ama ödül mevsiminde adının geçmemesi normal ve sinema adına çok da farklı bir şey sunmayan bir film. Daha önce zaman yolculuğu ile ilgili fazla film izlememiş kişiler 9-10 puan bile verebilir belki de. :):)

6.5/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Beğenerek izlediğim filmler arasında yer alıyor, çok beğendim filmi. İnsan, "keşke böyle bir yeteneğe sahip olsaydım" gibi bir düşünceye sahip olabilir filmi izledikten sonra ve ben dedim de. Böyle bir güce ya da yeteneğe sahip olunsa, neler neler yapılır ve pişmanlıklar da giderilir.

Zamada yolculuk adı altında geçiyorsa bir film, geniş bir açı tutuyor. İnsanın kafasında geçmişe dayalı bir sistemle ilerlenecek diye düşünüyor ama öyle değil tabi. Söz konusu filmin kahramanının kız arkadaşı edinmemesi konu olunca, o kadar da gerilere gidilmedi.

Tim Lake için her şey kötü gidiyordu ama babası sayesinde her şey düzeldi. Zamanda yolculukta çok işe yaradı. "Bir şansım daha olsa" deriz hani, bu filmde bu defalarca gerçek oluyor. İnsan böyle bir gücü, bu şekilde kullanmak ister tabi ki. Tim'in babası, annesini de böyle tavlamıştır belki de. Geleneksel bir yetenek bu sonuçta.

Tim ile Mary'nin sahneleri baştan sona çok iyiydi ve çokta eğlenceliydi. Tim, Mary'i özel gücü sayesinde tavladı. Filmi bu kadar güzel kılan da bu aslında. O kadar iyi gitti ki; tanışma, oradan yaşananlar, evlenme ve sonrası. Evlenme sahnesi çok renkliydi özellikle. Kit Kat de çok renkiydi. Anne ve Baba da çok iyiydi. Harry ve Charlotte'yi unutmamak lazım. Diğerleri de iyiydi. Tim'in babası ile sahneleri çok duygusaldı ve sonu da çok duygusal bitti.

Filmde en önemli şeylerden biri de, izleyiciye mesaj veriyor olması. Filmde fazlasıyla mesaj verildi, tabi alan aldı. Filmi sevmemdeki temel sebeplerden biri de mesaj veriyor olmasıydı. Özellikle sonlarda izleyiciye derin mesajlar verdi.

Domhnall Gleeson çok iyiydi ve filmdeki karakterine iyi yön verdi. Rachel McAdams güzelliğiyle büyüledi ve net söyleyeyim, yaşını hiç göstermiyordu. Oyuncuların genel olarak karakterlerine iyi yön verdiklerini söyleyebilirim.
 

Yakamoz-Asi

Emekli
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
49,218
Reaksiyon puanı
29,167
Puanı
1,061
Filmi @Arslan Bey 'in önerisi üzerine izledim. Konusunu ve fragmanini gectim film hakkinda en ufak bir bilgim yoktu, özelden bir konu hakkinda konusmustuk ve filmin onun üzerine kurulu olacagini sanmistim, az da olsa öyleydi. :)

Film sadece bana mi öyle geldi bilmiyorum ama cok duygu yüklü bir filmdi. Film'in sonundaki Baba-ogul sahnesinde agladim. Baya bir dokundu o sahne, sebebini bilmesem de. Verdigi mesajlar nokta atisi gibiydi, özellikle filmin son kisminda verilen mesajlar gercege dönüs gibiydi ve anlamliydi.

Filmdeki islenen ask o kadar güzel yansitilmisti ki, insanin gercekten öyle bir aski yasamak istemesi cok dogal filmi izledikten sonra. Her sey kusursuzdu, tabi zamanda gecmise dönerek hatalar düzeltilerek ulasilan kusursuz bir askti.

Filmdeki islenen yetenek her ne kadar gercek disi olsa da, filmde her zaman iyi seyler icin kullanilmasi ve her sey icin garantisi olmayan bir yetenek olmasi, o "gercek disi" kavramini ortadan kaldiriyor bence.

Özellikle yeni dogumlar ile birlikte geriye gidildiginde tekrar dönüsümüzde herseyin farkli olacagi konusu cok iyi yapilmis bence. Kit Kat'in kaza yapinca kazayi önlemek icin geri dönen Tim'in, tekrar simdi ki zamana döndügünde kiz yerine erkek cocuk olmasi gibi seyler cok iyi tasarlanmis.

Basroldeki Tim karakteri rolünü cok iyi üstlenmis biri tarafindan oynanmasi filmi samimi yapan yanlardan biri bence. Ki Rachel Mc Adams dogal ve saf güzelligiyle filme damga vurmus. Yorumlarinizi okuduktan sonra yasina baktim ve gercekten sasirdim diyebilirim. Filmde Joanna karakterini canlandiran Vanessa Kirby'yi de cok begendigimi belirtmeden gecmeyecegim. :)

Tabi Joanna posta koyduktan sonra Tim'in de son dakika golü atip posta koymasi fena bir sahneydi, ben koyarmiydim o güzellik karsisinda emin degilim. :D

Filmi bende uzun buldum, biraz daha kisa tutulabilirdi (90 dakika olabilirdi mesela).

Filmdeki kiz tavlama olayi @Arslan Bey 'in bana dedigi gibi beni gaza getirmedi acikcasi, sadece olaya bakis acimi cok az da olsa degistirdi diyebilirim. :D