43. Altın Kelebek Adaylarına Dair...

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,612
Reaksiyon puanı
62,935
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Bildiğiniz gibi Türkiye'nin en "önemli" ödül organizasyonları arasında yer alan Altın Kelebek geçtiğimiz sene adaylı sisteme geçmiş ve ödüllerini bu şekilde dağıtmaya başlamıştı. Gerçi adayların biraz formalite icabı olduğunu da geçtiğimiz sene Güneşin Kızları'nın aday olmadan ödülü almasıyla fark etmiştik. Geçtiğimiz saatlerde 43. tören için yarışacağı açıklanan aday listesini gördüğümde adeta şok oldum ve böyle bir yazı kaleme almaya ihtiyaç duydum. Burada birkaç madde halinde listeyle ilgili düşüncelerimi paylaşacağım

Bu arada yazıda bazı yerlere biraz sinirlenip etrafa saldırdığım için lütfen kusura bakmayın, ama Twitter'da daha beter tepkiler var.

poyraz-3.jpg


EN İYİ DİZİ (DRAM)
Adaylar:
Diriliş Ertuğrul - Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz - Hayat Şarkısı - Kara Sevda - Poyraz Karayel

Drama kategorilerinde geçtiğimiz sezon 'Aşk Yeniden', 'Kara Para Aşk', 'Karadayı', 'Medcezir' ve 'Poyraz Karayel' aday olmuştu, ama ödülün kime gittiğini tekrar hatırlatmaya gerek yok. İşin perde arkasında neler döndüğünü hiçbirimiz bilmiyoruz, ama bu sene aynı şeyin yaşanma ihtimali daha düşük görünüyor. İnsanlar Doğan Grubu'nun dizilerine daha çok tolerans gösterdiği konusunda ısrarcı olsa da geçtiğimiz sene 'Medcezir'in en çok ödül alan dizi olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Adaylara gelecek olursak, zaten yarışın her dalda 'Hayat Şarkısı', 'Poyraz Karayel', 'Kara Sevda', 'Diriliş Ertuğrul' ve 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' arasında döndüğünü biliyoruz. Bence son ikisinin şansı diğerlerine göre biraz daha az gibi. Diriliş TRT'nin şanssızlığı sonunda kırması açısından aday olduğuyla kalacak, EDHO ise aksiyona da yakın duran yapısıyla izleyicilerin büyük bir kısmından destek göremeyebilir.

Kara Sevda muhtemelen ana dalda ödül alamayacak, ama bir sürpriz olursa adının geçmesi yüksek ihtimal. Yine de bir Ay Yapım dizisi olarak en azından bir dalda ödül alacaktır. Poyraz Karayel ise 2. sezonun sonlarına doğru ufak bir kayıp yaşasa da hala çoğu izleyicinin göz bebeği. Geçen sene 3 ödül almış bir dizi olarak bu sene de kendisini ve İlker Kaleli'yi ödülle buluşturabilir. Benim gönlümde yatan aslan kesinlikle Hayat Şarkısı olsa da nedense Poyraz'ın 2 sezonu geride bırakmış olması nedeniyle bir tık daha önde olduğunu düşünüyorum.
  • Kazanacak: Poyraz Karayel
  • Kazanabilir: Hayat Şarkısı
  • Sürpriz: Kara Sevda
56bb1550a781b6131ccd27b5.jpg


EN İYİ KADIN OYUNCU (DRAM)
Adaylar:
Burcu Biricik - Burçin Terzioğlu - Deniz Çakır - Neslihan Atagül - Nurgül Yeşilçay

Bu dalda tüm adayların ödülü kazanma ihtimali varmış gibi duruyor. Nurgül Yeşilçay bir oyuncunun yaşayacağı en zor şeyleri yaşamak zorunda kaldı ve belki bu ödül onun için bir hediye olabilir. Deniz Çakır ise üzerine yapışıp kalan Ferhunde'yi unutturmuşa benziyor ve ciddi ciddi fanatikleri var. Burçin Terzioğlu da geçen sezon dizisinin hakkı yenen biri olarak bundan nasiplenebilir. Ama yarış büyük ihtimalle Burcu Biricik ve Neslihan Atagül arasında olacak. Atagül'ü özellikle 'Araf' filminde çok sevmişimdir, ama ödülü almasını istemiyorum. Gerçi Altın Kelebek'in bu seneki marka yüzü olması kafaları fena halde karıştırıyor. Tabii Biricik'in de karşı koyulamayacak muhteşem bir performansı var. Hayat Şarkısı ödülü alamasa bile buradan eli boş dönmemeli.
  • Kazanacak: Burcu Biricik (Hayat Şarkısı)
  • Kazanabilir: Neslihan Atagül (Kara Sevda)
  • Sürpriz: Burçin Terzioğlu (Poyraz Karayel) veya Deniz Çakır (EDHO)
1.jpg


EN İYİ ERKEK OYUNCU (DRAM)
Adaylar:
Birkan Sokullu - Burak Özçivit - Engin Altan Düzyatan - İlker Kaleli - Oktay Kaynarca

Engin Altan Düzyatan, Oktay Kaynarca ve Birkan Sokullu'nun bence bu dalda fazla bir iddiası yok, özellikle son iki ismin dizilerinde kadın oyuncuların performansları çok daha baskın. O zaman elimizde yine iki isim kalıyor. Burak Özçivit'in ödül alma ihtimali tüyler ürpetse de Kara Sevda yarışın iddialı dizileri arasında yerini aldı ve Neslihan Atagül kazanamazsa oklar ona dönebilir. Ama bence "gerçek izleyici" geçen sene hakkı çok acımasız bir şekilde yenen İlker Kaleli'yi bu sene fark edecek ve Poyrazcım Karayel'imiz kasım ayında o sahneye çıkacak; yani en azından ben öyle umuyorum.
  • Kazanacak: İlker Kaleli (Poyraz Karayel)
  • Kazanabilir: Burak Özçivit (Kara Sevda)
  • Sürpriz: Kaleli veya Özçivit dışında diğer adaylara pek ihtimal vermiyorum.
getImage


EN İYİ ÇOCUK OYUNCU
Adaylar:
Ataberk Mutlu - Aybars Kartal Özson - Berat Efe Parlar - Beren Gökyıldız - Sibel Melek Arat

Çocuk oyuncu dalı bu rezil aday listesi içerisinde o kadar harika görünüyor ki, ödülü kim alırsa alsın sevineceğim. Berat Efe Parlar ve Beren Gökyıldız dizi olarak görülmeye devam eden bir komedi programıyla yarıştığı için diğerlerine göre birkaç adım geride. Aybars Kartal Özson da dizisi nedeniyle sahnede olamayacağını düşündüğüm bir diğer isim. Ataberk Mutlu'nun iki sene üst üste kazanma ihtimali mutlu etse de bu sene hiçbir çocuk oyuncu Sibel Melek Arat kadar büyüleyemedi bizleri. Umarım meslektaş ablası Burcu Biricik ile aynı akşam ödül kazanırlar ve biz de Hülya Çamoğlu Cevher'in ne kadar bereketli bir karakter olduğuyla ilgili etrafa hava atarız.
  • Kazanacak: Sibel Melek Arat (Hayat Şarkısı)
  • Kazanabilir: Ataberk Mutlu (Poyraz Karayel)
  • Sürpriz: -

en-iyi-dizi-senaryo-yazari-altin-kelebek_9030037-66180_1280x720.jpg

Geçen sene senaryo ödülü alan Poyraz Karayel ve Aşk Yeniden ekipleri

SENARYO VE MÜZİK DALLARI NEDEN ORTALIKTA YOK?

Bir ödül töreninin prestijini düşüren en büyük şeylerden biri de her kategorinin her sene olmaması. Ama bunun senaryo gibi önemli bir kategorinin başına gelmesi sadece saçmalık. Gerçi dal olsa bile yine muhtemelen adını andığımız 5 dizi olurdu, ama böylesi daha hoş değil. Ayrıca müzik de bence olması gereken bir kategori, ancak o da bu sene ortalıktan kaybolmuş.

kiral%25C4%25B1k-a%25C5%259Fk-yeni-sezon-star-tv-dizileri.jpg


KOMEDİ DALLARININ REZALETLİĞİ


Komedi dallarını teker teker yorumlamayacağım, çünkü buna değmez. Koca listede Kiralık Aşk dışında hakkıyla aday olabilen bir dizi yok bana göre. Örümcek bağlamış 'Seksenler' ve yılın en kötü dizilerinden Kertenkele'nin 2 adaylık birden alabilmesi de şakadan başka bir şey değil. Güldür Güldür'ün hala dizi dalına aday olması zaten geçen seneden beri bildiğimiz bir komedi.

Bir de romantik komedilerin egemenliği var tabii. Hadi Tatlı İntikam baharda başladı diye mazur görelim, ama Hande Erçel nedir? İki mimik yapabilen biri aday olabiliyor, ama Seviyor Sevmiyor ile kariyerinin en iyi performansını çıkaran Zeynep Çamcı ortalıklarda yok. Peki kıytırık bir yaz dizisiyle hayatımıza girdiğinden beri bir türlü çıkmak bilmeyen Serkan Çayoğlu'nun işi ne? Barış Arduç'un da karakteri gereği adaylık alması çok mantıklı görünmüyor, ama diğer isimlere bakınca o kadar da sırıtmıyor bence.


572b3d2e18c7732da0866b52


HAKSIZLIĞA UĞRAYANLAR

3 aylık yaz dizilerinin koca 2015-2016 sezonuna dahil edilmesi skandal olsa da madem böyle bir durum olacaktı, neden Zeynep Çamcı görmezden gelindi? Beni Böyle Sev'de pek beğenmeyenlerin bile Seviyor Sevmiyor'da kendisine hayran kaldığına şahidim. Yoksa Demet Özdemir, Hande Doğandemir veya Hande Erçel kadar popüler olmadığı için mi ilk 5'e giremedi? Altın Kelebek ne ara bu kadar şöhret düşkünü bir tören oldu?

Ya Uraz Kaygılaroğlu'nun yokluğuna ne demeli? Sabahtan beri en çok tepki toplayan gelişmelerden biri de bu. Sorun yetenekse oradaki tüm adayları 5 ile çarpar. Tabii buranın kapısı da yine popülerliğe çıkıyor. Adınız Serkan Çayoğlu değilse ergen kızların sevgisini kazanamıyorsunuz maalesef. Bazı izleyiciler Berna Koraltürk'ün eksikliğini de vurgulamış mesela. O da aday olmalıydı, ama yukarıdaki iki isim kadar hayret etmedm yokluğuna. Bir de Onur Büyüktopçu var. Yardımcı oyuncu olsa bile ana dala alıp aday etmek çok mu zor geldi sevgili jüriye? Galiba mimik yapabilenlere karşı alerjileri var.

Ayrıca dizi dalında Seksenler'in olup Baba Candır'ın yer almaması ve Aşk Yeniden'in eksikliğine ise hiçbir şey demek istemiyorum, çünkü nereden tutsak elimizde kalıyor. Öte yandan Kırgın Çiçekler'in yokluğu da izleyicilere göre büyük eksikliklerden biri.

5655b4bcc03c0e56f0e2fe94.jpg


EN BÜYÜK SKANDAL...

Bu sene yukarıdaki resim gibi bir şeyi göremeyeceksiniz, çünkü ödüller Hürriyet'in internet sitesinden açıklanacak. Evet yanlış duymadınız, tüm hatalarına rağmen elde kalan tek prestijli ödül diye TV'den takip etmek istediğimiz Altın Kelebek'i bu yıl Kanal D ekranlarında izlemeyeceğiz. Gerçi bunu reytinge bağlamak mümkün, çünkü ödüller sosyal medyada kopardığı fırtınayı reyting listelerinde koparamıyor. Yine de senede bir kez gerçekleşen bir töreni büyük ekrandan izlemek en büyük hakkımız.

***
Dediğim gibi Altın Kelebek'i ciddiye almakta seneler geçtikçe zorlanıyoruz, ama bir şekilde takip ediyoruz işte. Umarım ödüllerin dağıtılmasında da bu tür skandallar görmeyiz.
 
Son düzenleme:
Katılım
1 Ağustos 2016
Mesajlar
286
Reaksiyon puanı
154
Puanı
45
Yaş
30
Konum
Gaziantep
Yazı güzel ama neden kimse kırgın çiçekler gibi diziyi görmek istemiyor , bu dizi bir çok başarıya imza attı gerek senaryonun özgün olmasıyla gerek ülkenin gerçeklerini anlatmasiyla verdiği sosyal mesajlarla bu törende aday göstermemiş doğan gurubu hâlâ kendi dizilerini ön plana çıkarıp duruyor , kazanan doğan grubu ve doğuş grubu ve fox medyası olacak bu kadar basit, teselli olsun diye müge anlıya ödül gidebilir.
 

Özgür

Süper Mod.
Katılım
28 Aralık 2011
Mesajlar
30,913
Reaksiyon puanı
28,119
Puanı
1,059
Yazı güzel ama neden kimse kırgın çiçekler gibi diziyi görmek istemiyor , bu dizi bir çok başarıya imza attı gerek senaryonun özgün olmasıyla gerek ülkenin gerçeklerini anlatmasiyla verdiği sosyal mesajlarla bu törende aday göstermemiş doğan gurubu hâlâ kendi dizilerini ön plana çıkarıp duruyor , kazanan doğan grubu ve doğuş grubu ve fox medyası olacak bu kadar basit, teselli olsun diye müge anlıya ödül gidebilir.
4 yıldır zirvede olan Karagül'ün adı hiçbir zaman duyulmadı. O yüzden de Kırgın Çiçekler'e pek şaşırmadım. KÇ'deki oyuncular listedeki isimlerin çoğundan daha iyi kesinlikle.
 

denizz19

Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Bu ödül töreni çok anlamsız geliyor bana nedense. Her sene aynı diziler oyuncular vs. En iyi dizi kategorisinde Kırgın Çiçekler yok ne kadar komik. Dizi yazın başlayan tek drama olarak tüm rakiplerini geçti ama listede Paramparça yer alıyor. :)
 

batuhankaralar

Favori Üye
Katılım
11 Ağustos 2012
Mesajlar
22,246
Reaksiyon puanı
16,622
Puanı
1,061
Benim gönlüm 3 adayla katılan EDHO'nun mutlaka 1 ödül almasından yana. Ayrıca çocuk oyuncu ödülü için Ataberk Mutlu tabi ki diğerlerinden çok önde ama bu yıl Aybars Kartal Özson performasıyla bayağı parladı, bence çocuk oyuncu ödülüne Sibel Melek Arat'tan daha yakın.

Kırgın Çiçekler'in olmamasına şaşırmadım diziyi ne zaman açsam birileri bağırıyor. Küçük Emrah kategorisindeki dizileri almamakla iyi iş yapmışlar.
 

xemrexxx

Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
181,615
Reaksiyon puanı
132,582
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
ay ne elem keder yapmış hande konusunda @Aserat zeynep çamcı kim ayol hande en azından fazla oyunculuk gerektirmeyen altından kalkabileceği işleri seçiyor neslihan atagül gibi ağır drama seçmiyor :D uraz zaten trt şişirmesi :F

kırgınlar tabi olmaz oyunculuk gerektirecek bir şey yok bu ülkede 1.80 den uzun erkeksen ağır abi 1.65 ten kısa kadınsan drama yüzü olursun oyunculuk pek gerekmiyor :A gerçi yardımcı oyuncu olsa mesudeyle kemal olabilirdi:F @denizz19 @ozgur2113

karagüle hiç girmiyorum mahsun dizileri dışında o tarz dizilere ödül çıkmıyor. bir de altın kelebeğe uygun değil genelde 1.sezonunda olan diziler ödül alır birkaç istisnayla 2.sezon olabilir bir avrupa yakası vardı 5.sezonda ödül almıştı :D

dirilişteki kız aday olamamış babasının torpiliyle başrol olmuş ama oyuncu olamamış malesef zaten o da iyi oyuncu olsa diriliş efsane adayı olabilirdi bu haliyle aday adayı kaldı @vadikızı ve @Çiğdem- ablaları :F

eksikliklere gelirsek en büyük eksik aşk yeniden yok oyuncular da dizi de aday olmalıydı
ilişki durumu karışık da aday olabilirdi yaz dizileri yerine

ve de büyük skandal biz safiye sultan hülya avşar han hazretleri yokuz.ss tüm sezon @Forumdash ın kenanla başrol yapmaya çalıştığı beroşu ezdik oyunculuğumuzla.ss @Harunnn60 @Yiğitt
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Eline sağlık @Aserat ben de Zeynep Çamcı için isyan edenlerdenim. Reyting tweetlerini okurken görmüştüm millet galeyanda. Doğan medya Doğuş grubu kendi içerisinde kendilerini pohpohluyorlar. Zaten ekran yüzlerini birbirlerine transfer ediyorlar:F

Aa bu arada ödüller tvde yayınlanmayacaksa daha genel dağılımlı ödülolabilir. Mesela Diriliş ödül alabilir filan:F Karadayı'ya ödül yağdiğinda tv'de yayınlamamişlardı:F
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,612
Reaksiyon puanı
62,935
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
ay ne elem keder yapmış hande konusunda @Aserat zeynep çamcı kim ayol hande en azından fazla oyunculuk gerektirmeyen altından kalkabileceği işleri seçiyor neslihan atagül gibi ağır drama seçmiyor :D uraz zaten trt şişirmesi :F

kırgınlar tabi olmaz oyunculuk gerektirecek bir şey yok bu ülkede 1.80 den uzun erkeksen ağır abi 1.65 ten kısa kadınsan drama yüzü olursun oyunculuk pek gerekmiyor :A gerçi yardımcı oyuncu olsa mesudeyle kemal olabilirdi:F @denizz19 @ozgur2113

karagüle hiç girmiyorum mahsun dizileri dışında o tarz dizilere ödül çıkmıyor. bir de altın kelebeğe uygun değil genelde 1.sezonunda olan diziler ödül alır birkaç istisnayla 2.sezon olabilir bir avrupa yakası vardı 5.sezonda ödül almıştı :D

dirilişteki kız aday olamamış babasının torpiliyle başrol olmuş ama oyuncu olamamış malesef zaten o da iyi oyuncu olsa diriliş efsane adayı olabilirdi bu haliyle aday adayı kaldı @vadikızı ve @Çiğdem- ablaları :F

eksikliklere gelirsek en büyük eksik aşk yeniden yok oyuncular da dizi de aday olmalıydı
ilişki durumu karışık da aday olabilirdi yaz dizileri yerine

ve de büyük skandal biz safiye sultan hülya avşar han hazretleri yokuz.ss tüm sezon @Forumdash ın kenanla başrol yapmaya çalıştığı beroşu ezdik oyunculuğumuzla.ss @Harunnn60 @Yiğitt
Uraz Kaygılaroğlu her hafta döktürüyor ama bunu bile TRT'ye bağlıyorsun vallahi pes. :A

Eline sağlık @Aserat ben de Zeynep Çamcı için isyan edenlerdenim. Reyting tweetlerini okurken görmüştüm millet galeyanda. Doğan medya Doğuş grubu kendi içerisinde kendilerini pohpohluyorlar. Zaten ekran yüzlerini birbirlerine transfer ediyorlar:F

Aa bu arada ödüller tvde yayınlanmayacaksa daha genel dağılımlı ödülolabilir. Mesela Diriliş ödül alabilir filan:F Karadayı'ya ödül yağdiğinda tv'de yayınlamamişlardı:F
Ama onun yayınlanmama nedeni Gezi Olayları'ydı yanılmıyorsam. Bu sene için elde hiçbir sebep yok. :A
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
bunlara kafa yormak altın kelebekte çok saçma ayy zaten kanal d dizileri topluyor son dönemde oyları hayat şarkısımıdır nedir tüm ödülleri toplayacak kırgın çiçekler bu ortamda iyiki aday olmamış keşke eşkiyamda olmasaydı bu ortamda dizisi aday olmayan üzülmesin aday olanlar üzülsün orda ertuğrulum eşkiyam varken kanal d kanalında diye hayat şarkısı alacak oyları geçen yıl güneşin kızları örneği gibi :A :A :A
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,612
Reaksiyon puanı
62,935
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
bunlara kafa yormak altın kelebekte çok saçma ayy zaten kanal d dizileri topluyor son dönemde oyları hayat şarkısımıdır nedir tüm ödülleri toplayacak kırgın çiçekler bu ortamda iyiki aday olmamış keşke eşkiyamda olmasaydı bu ortamda dizisi aday olmayan üzülmesin aday olanlar üzülsün orda ertuğrulum eşkiyam varken kanal d kanalında diye hayat şarkısı alacak oyları geçen yıl güneşin kızları örneği gibi :A :A :A
Hayat Şarkısı sonuna kadar hak ediyor hem Güneşin Kızları gibi aday olmadan da almaz. İnşallah Burcu Biricik de tüm güzelliğiyle seni çatır çatır çatlatacak. :A

trt nin neresi doğru ki :A
Baba Candır'ı yayınlaması. :A
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Hayat Şarkısı sonuna kadar hak ediyor hem Güneşin Kızları gibi aday olmadan da almaz. İnşallah Burcu Biricik de tüm güzelliğiyle seni çatır çatır çatlatacak. :A


Baba Candır'ı yayınlaması. :A
iyi dizi olduğu için değil kanal d dizisi diye yoksa ertuğrul ve eşkiyanın yanında ismi bile geçmez ayol bu ortamda kırgın çiçekler kurtulmuş bak o baydatı söyleyen kadın sırf yanında beyaz var diye şarkısı yılın şarkısı ve kendiside çıkış yapan kadın seçilecek bu rezillikte aday olmayanlar çok şanslılar :A :A :A
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,612
Reaksiyon puanı
62,935
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
iyi dizi olduğu için değil kanal d dizisi diye yoksa ertuğrul ve eşkiyanın yanında ismi bile geçmez ayol bu ortamda kırgın çiçekler kurtulmuş bak o baydatı söyleyen kadın sırf yanında beyaz var diye şarkısı yılın şarkısı ve kendiside çıkış yapan kadın seçilecek bu rezillikte aday olmayanlar çok şanslılar :A :A :A
Herkes HŞ için fıstık gibi dizi diyor neresi kötü? :A