43. Altın Kelebek Ödülleri'ne Dair...

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,509
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Pantene Altın Kelebek Ödülleri pazar akşamı sahiplerini buldu, ama bu konuya dair birkaç kelam etmeden bu defteri kapatmaya niyetim yok. Aslında törenin tamamını izlemedim ve daha önce söylenenlerden farkı yok ama yine de baktıklarımdan ve internetten okuduklarımdan yola çıkarak bir şeyler yazmak istiyorum.

ARTILAR
CxKQYpJXAAAjgNl.jpg


  • İlk önce törenin artılarından başlamak istiyorum. Bilindiği gibi Poyraz Karayel geçen sene de 3 ödülle geceden mutlu ayrılmıştı, ama dizi, erkek/kadın oyuncu gibi majör dallarda zafere ulaşamamıştı. Neyse ki (biraz geç kalındığını düşünsem de) İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu hak ettiği ödülleri almayı başardı. Konuşmaları çok kısa kesme uygulaması (geleceğim ona da) yüzünden sahnede ancak 1 dakika kalabildiler, ama yine de haklarının teslim edildiğini görmek güzel.
Not: Burçin Terzioğlu'nun ödülünü yıllar önceki rol arkadaşı Türkan Şoray'dan alması da ayrıca anlamlıydı.
  • Başrollerin yanı sıra yönetmen Çağrı Vila Lostuvalı da 2. ödülüne (bu sefer tek başına) kavuştu. Sezon finaline doğru bizim de öğrendiğimiz tatsızlıklar yüzünden kazanması durumunda gelmeyeceğini düşünüyordum, ama neyse ki beni yanılttı. Eski dizisine iyi temennilerde bulunması ve sevgilisi Kanbolat Görkem Arslan'a da teşekkür etmesi de anlamlı anlar arasındaydı.
  • Çocuk oyuncu dalı son 2 yıldır (dahil edildiği ilk sene hariç) en sevdiğim kategori. Ataberk Mutlu'nun geçen seneye damgasını vuran konuşmasından sonra bu yılın galibi de Beren Gökyıldız oldu. Kocamın Ailesi'nde pek sevmesem de Güldüy Güldüy ve Anne ile beni ters köşe etmeyi başardı. Konuşması kısa olsa da o çocuk heyecanına biz de tanık olabildik. Tabii bu sene Sibel Melek Arat'ın kazanmasını ve Beren'in de Anne ile ödül almasını isterdim, ama buna da itiraz etmeyeceğim. Ayrıca Beren'in konuşmasında rol arkadaşı Berat Efe Parlar'a teşekkür etmesi de tatlı anlardan biriydi.
  • Anladık ki Meryem Uzerli kendisiyle fazlasıyla barışık ve geçmişte yaşadığı acı olayları da mizah malzemesi yapabilecek yetkinlikte. Erkek oyuncu ödülünü vermeden önce yaptığı 'doğru erkeği seçememe' temalı konuşmasının ilk başta fazla uzadığını hissetsem de bu düşüncelerim daha sonra 'keşke daha çok konuşsa'ya dönüştü. Türkiye'nin egolu 'celebrity' dünyasında kendisiyle dalga geçebilecek bir ismin de bulunması sevindirici. Hatta biraz daha ileri gidip gelecek sene törenin asıl sunucusu olmasını da istediğimi belirtiyorum.
  • Cüneyt Arkın'ın '90 dakikalık filmin 60 dakikasında uçan Cüneyt Arkın şimdi oğlunun desteğiyle yürüyebiliyor' konuşması yürek burkucuydu. Öte yandan oğlunun da babasının Atatürkçü ve Cumhuriyetçiliğine değinmesiyle akıldan kolay çıkmayacak dakikalar yaşandı.
  • Kolajlar. Törenin başında konuşmayı uzatanlar, kelebeğe farklı anlamlar yükleyenler vb. derken hem 43 yıllık tarihi hatırladık, hem de dinamik dakikalar geçirdik. 2014'teki skeç faciasını hatırlayınca ilaç gibi geldi diyebilirim.
  • Fatih Portakal ödülünü işini adam gibi yapan gazetecilere adaması, Nazlı Çelik'in ise konuşmasında Mehmetçik'e yer vermesi.
  • Şahsen Tatlı İntikam'dan Furkan Andıç ve Leyla Lydia Tuğutlu'nun ödül almasına sevindim. Tabii Ayşegül-Poyraz, Hülya-Kerim gibi çok daha iyi çiftler vardı ama 'o kadar destek gören bir çift olsaydı dizileri yayından kaldırılmazdı' gibi yorumlara anlam veremiyorum. Sonuçta ödül uyuma göre veriliyor ve bence de doğru bir adrese gitti.
  • Müzik dallarıyla alakadar değilim, ama Sıla'nın yeniden kazanmasına sevindim. Böylece iki laf ile kendini bitirdiğini düşünenlere güzel bir kapak oldu.
EKSİLER
CxLazYDWIAAxKW1.jpg

  • Geldik kolay kolay sonunu getiremeyeceğimi düşündüğüm olumsuz yönlere. Öncelikle çok konuşulan (ve hala da konuşulmaya devam eden) Diriliş meselesine değinelim. En İyi Dizi ödülünü alır almaz (gerekçe olarak hostesin yanlış yönlendirmesi gibi sebepler iddia ediliyor) sahneden ayrılmak zorunda kalan ekip sonraki dakikalarda tepkisini yukarıdaki fotoğraf ile paylaştı. Açıkçası gösterilen tepkide sonuna kadar haklılardı, ancak halkın takdir ettiği ödülü yere koyup şov yapmak da yersiz geldi. O zaman da adama sorarlar 'niye pabucundan bile az önemsediğin törene geldin' diye. Yine de
  • Bir de madalyonun diğer yüzü olan Okan Bayülgen var. Kendi adıma tarzını seviyorum ve programlarını da keyifle izliyorum. Törenin başlangıcında da her zamanki Okan vardı, ancak Diriliş'li özür meselesinde her şeyi batırdığını da kabul ediyorum. Daha birkaç ay önce Dada'da kriz yönetimini ustalıkla çözmüşken burada yeni bir kriz yaratması hoşuma gitmedi maalesef. Sonrasında ödülün iade edilmesi de cabası. Belki de olduğu gibi özür dileseydi işler bu kadar büyümeyecekti. Kaldı ki Sibel Can'ın kilosu üzerinden yaptığı şakalar da hoş değildi ve onun nezaketen gülümsemesini gördüğümde içim burkuldu. Kendi şovu olduğunu düşünüp bu kadar ileri gitmemesini isterdim.
  • Her şeyden önce organizasyon konusunda kırk fırın ekmek yememiz gerekiyor, çünkü Cengiz Semercioğlu'nun söylediğinin aksine "Türkiye'nin Emmy'si" sıfatıyla uzaktan alakası yok. Hosteslerin beceriksizliği, özellikle Pelin Akil'in heyecanından her şeyi karıştırması, ödül verecek ismin daha sonra sahneye çağrılması, Elçin Sangu'nun adı okunmadan sahneye gönderilmesi ve bunun da yanlış anlaşılması sonucu aldığı tepkiler derken özensiz bir tören izledik.
  • Ayrıca kısaltacağız derken adeta çorba haline getirmişler töreni. Herkes 1-2 dakikalık konuşmayla sahneye çıkıp inerken 2 saatte tüm ödüller dağıtıldı. Ben de gereksiz uzatılan konuşmalara karşıyım, ancak böylesi de mantıklı olmadı.
  • Hayat Şarkısı'nın majör dallardan ödülsüz dönmesine gerçekten üzüldüm. Ama Poyraz Karayel'e yapıldığı gibi gelecek sene de HŞ'nin hakkını verileceğini düşünüyorum. Özellikle (bir sürpriz yaşanmazsa) Burcu Biricik, Sibel Melek Arat ve Cem Karcı'nın ödülleri garanti. Neyse ki En İyi Ekip (her sene yeni icat çıkarıyorlar) ödülünü almışlar, teselli oldu.
  • Kiralık Aşk'ın En İyi Komedi ödülü almasını kısmen anlayabilirim, Elçin Sangu'ya da bir şey demiyorum. Ama Uraz Kaygılaroğlu ve Onur Büyüktopçu gibi isimler yokken dizide doğru düzgün gülmeyen Barış Arduç'un ödül almasına katlanamıyorum. Gerçi kategorideki diğer adaylara bakınca hepsi birbirinden beter. Keşke gelecek sene romantik komediler ayrı yarıştırılsa, ama Güldür Güldür'e dizi ödülü veren zihniyetten böyle bir hamle geleceğini sanmıyorum.
  • Okan Bayülgen batırdığı kısımlar hariç (özellikle ilk dakikalarda) özlediğimiz dinamik sunumu getirdi, ama Pelin Akil için aynı şeyi söylemek mümkün değildi. İlk kez canlı yayın deneyimi yaşadığı için heyecanlanması çok normal, ama prompterdan okuduğu metinlerde bile teklemesi bir yerden sonra kabak tadı verdi. Böyle önemli bir göreve daha iyi hazırlanmış olsaydı keşke.
  • Tarkan'ın koca orkestrayla playback olarak söylediği şarkı, İrem Derici'nin böyle bir tören için aşırıya kaçan performansı, Demet Akalın'ın Pelin Akil'e verdiği ayar derken canlı performanslar da beklenen etkiyi yaratmadı.
  • Kırmızı halı facialarını da unutmayalım. Hürriyet'te yazmalarının ekmeğini yiyen Cengiz Semercioğlu, Ece Sükan, Onur Baştürk ve özellikle Sibel Arna bazen o kadar saçma sorular sordular ki ekran karşısında saçımı başımı yoldum. Örneğin Beren Gökyıldız'a 'ödülü alırken ağlayacak mısın' denmesi veya Ataberk Mutlu'ya 'geçen sene de gelmiştin değil mi' minvalinde soru sorulması bu saçmalıklardan sadece bazıları.
  • Bir de izlemesem de Banu Alkan'lı troll meselesi var ki, onun hakkında bahsetmek dahi istemiyorum.
  • Dizi dallarından senaryo ve müziğin çıkarılmasının abukluğuna daha önce değinmiştim. Hadi müzik neyse de senaryonun yokluğu kabul edilemez.
  • Kısmetse Olur ve Renkli Sayfalar'ın aldıkları ödüllere de karşıyım, ama yer aldıkları dallardaki adayların hepsi rezalet olunca tamah etmek zorunda kalıyoruz.
  • İlk oyuncu ödülünü alan Tarık Akan'ın anılmaması.
  • Gece ilerledikçe boşalan koltuklar.
Yine de tüm bunlara rağmen Altın Kelebek'i izlemek ve üzerine yorum yapmak güzel bir şey. Çünkü adam akıllı televizyondan izleyebildiğimiz tek ödül töreni bu ve sonuçta sadece bir kere oluyor. 43 yıl boyunca ayakta kalabilmesi de bunun göstergesi. Gerçi izleyici olarak daha iyi bir tören izlemeyi de hak ediyoruz bence. Umarım Kasım 2017'de daha terli toplu ve özenli bir organizasyon izleriz. Gelecek yazılarda görüşmek üzere...

Son olarak bana göre kırmızı halının en şık 3 kadını (birkaç iyi isim daha var tabii): Burçin Terzioğlu, Burcu Biricik ve Meryem Uzerli.
s-e6d35032feb8e22998007aeb9f9219455381f408.webp

s-0d45eb6829bd785facfe011636292e2273ea8da8.webp

s-cbc0251f1c96b7ed4812c4ffd27b23ff1c6bc0c6.webp
 

Billy Kane

Emekli
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
35,619
Reaksiyon puanı
17,835
Puanı
1,061
Ne hostes hatasından bahsediyosunuz ya aklınızca kendinizi avutmayın herkese gelince sorunsuz ilerler Diriliş olunca mı hata oluyor işinize bakın bu halk cevabı her çarşamba verecek herkese. Kendilerini rezil ettiler sonuç olarak.
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,777
Puanı
1,060
en dogal en samimi en zevk veren taraf Meryem Uzerliydi.
gerisi fiyasko
 

MayısKralı

Emekli
Katılım
31 Mayıs 2015
Mesajlar
13,637
Reaksiyon puanı
11,795
Puanı
710
Ne hostes hatasından bahsediyosunuz ya aklınızca kendinizi avutmayın herkese gelince sorunsuz ilerler Diriliş olunca mı hata oluyor işinize bakın bu halk cevabı her çarşamba verecek herkese. Kendilerini rezil ettiler sonuç olarak.

Aynen kanka zaten kendileri çalıyor kendileri oynuyorlar yine, programı izlemedim verdikleri ödüllerin çoğuda kendi kanallarından olduğu apaçık ortada. :A
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,777
Puanı
1,060
bir tek meyrem hakkindaki yazina katiliyorum ve komedi oyuncu Uraza gitmeliydi
 

eskici

Favori Üye
Katılım
21 Ocak 2013
Mesajlar
32,430
Reaksiyon puanı
13,640
Puanı
1,059
Güzel bir yazi olmus eline saglik :D önceden Altin Kelebek i severdim ve önemli bulurdum ama artik hicbir degeri oldugunu düsünmüyorum :D
 

mrt-06

Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,513
Reaksiyon puanı
59,792
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Baştan aşağı rezaletti, sonuna kadar izledim. Okan Bayülgen sevdiğim bir isimdir hatta her zaman derim en iyi showmandir diye ama bu ödül törenini kendi programı sanıp çizgiyi fazlasıyla aştı Diriliş'in yanı sıra SİBEL CAN gibi bir sanatçıyı o kadar insanın içinde kilolarıyla aşağılamak çok büyük bir çirkinlikti. Diriliş ekibi de ödülü iade ettiği için takdir ettim, en azından bir teşekkür konuşmasına fırsat verilmeliydi ne demek hostes hatası? "Koskoca" organizasyonu hostes mi yönetiyor? :)

Yine körler sağırlar birbirini ağırladı, her sene dediğim gibi ciddi alınacak bir ödül töreni değil. :)
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,689
Reaksiyon puanı
56,849
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
@Aserat cımm Diriliş konusunda birşeye katılmadım hostes hatası demene hiç bir hata
yoktu o kısmı izledim ödül verildi diğerlerine yapıldığı mikrofonu gösterip konuşma yapacaklardı mehmet bozdağ bekledi ki konuşma yapmalarına izin verilsin diye hostes kız
resmen dışarıyı gösteriyor hostes hatası nerde allah aşkına ödül alan herkes konuştu
onlarda hata olmuyorda dirilişte neden hostes hatası olmuyor yapmayın ya :D herkesi
konuşmasını sağlayan hostes neden bu hatayı yapsın Cavit Çetin Güner konusunda
dediğine katılmıyorum oraya tüm dizi oyuncuları ekipce gittiler ve adaylar niye gitmesinler
söylermisin ne bilsinler böyle birşey olacağını ne bilsinler böyle bir tepki göreceklerini çok
yanlış bir yorum olmuş kusura bakma katılmıyorum sana
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,509
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
@Aserat cımm Diriliş konusunda birşeye katılmadım hostes hatası demene hiç bir hata
yoktu o kısmı izledim ödül verildi diğerlerine yapıldığı mikrofonu gösterip konuşma yapacaklardı mehmet bozdağ bekledi ki konuşma yapmalarına izin verilsin diye hostes kız
resmen dışarıyı gösteriyor hostes hatası nerde allah aşkına ödül alan herkes konuştu
onlarda hata olmuyorda dirilişte neden hostes hatası olmuyor yapmayın ya :D herkesi
konuşmasını sağlayan hostes neden bu hatayı yapsın Cavit Çetin Güner konusunda
dediğine katılmıyorum oraya tüm dizi oyuncuları ekipce gittiler ve adaylar niye gitmesinler
söylermisin ne bilsinler böyle birşey olacağını ne bilsinler böyle bir tepki göreceklerini çok
yanlış bir yorum olmuş kusura bakma katılmıyorum sana
Hostes hatası derken genel kanıyı yazdım, yoksa organizasyonun berbatlığından dolayı olduğu belli. Yoksa ben de Diriliş'e gösterilen muameleyi haklı bulmuyorum ve konuşturulmalarını isterdim. Sadece ödülün yere konulması biraz abartılı geldi ama dediğim gibi tepkilerinde sonuna kadar haklılar. :)
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,689
Reaksiyon puanı
56,849
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
Hostes hatası derken genel kanıyı yazdım, yoksa organizasyonun berbatlığından dolayı olduğu belli. Yoksa ben de Diriliş'e gösterilen muameleyi haklı bulmuyorum ve konuşturulmalarını isterdim. Sadece ödülün yere konulması biraz abartılı geldi ama dediğim gibi tepkilerinde sonuna kadar haklılar. :)

Bana abartılı gelmedi ki Cavit bey paylaştıktan sonra silinmiş o fotografı tepki gösterince o foto abartılı gelmedi bana valla bilemiyorum yapılan büyük saygısızlıktı:-)
 

xemrexxx

Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
181,304
Reaksiyon puanı
132,187
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
ayol başrol kadın oyuncusu babasının torpiliyle seçilen senaryosu beştepeden gelen diziye en iyi dizi ödülü verilirse Allah böyle şaşırtır işte:F
 

Felon

Favori Üye
Katılım
22 Haziran 2012
Mesajlar
10,122
Reaksiyon puanı
3,117
Puanı
560
Kanal D bütün ödülleri kendi bünyesine veriyor her sene normalleşti artık bu anormal olan bunu kabullenmeyen kesimin tavrı

TURKCELL T70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Baştan aşağı rezaletti, sonuna kadar izledim. Okan Bayülgen sevdiğim bir isimdir hatta her zaman derim en iyi showmandir diye ama bu ödül törenini kendi programı sanıp çizgiyi fazlasıyla aştı Diriliş'in yanı sıra SİBEL CAN gibi bir sanatçıyı o kadar insanın içinde kilolarıyla aşağılamak çok büyük bir çirkinlikti. Diriliş ekibi de ödülü iade ettiği için takdir ettim, en azından bir teşekkür konuşmasına fırsat verilmeliydi ne demek hostes hatası? "Koskoca" organizasyonu hostes mi yönetiyor? :)

Yine körler sağırlar birbirini ağırladı, her sene dediğim gibi ciddi alınacak bir ödül töreni değil. :)
Sibel Can haddini bildirmiş okana :F :F :F

Okan, başarılı bulduğum ve sevdiğim bir adamdı. Ama son yaptığı açıklamalar beni üzdü. Yine aklını ve zekiliğini bir kez daha ortaya koyup benim sayemde manşet oldu!"

BU KONUDA İYİ ADRESİM

Can, "Zaten bana dokunan manşet oluyor. Bu konuda iyi bir adresim!" diyerek ince bir mesaj gönderdi. Sanatçı, Bayülgen'in sözlerinin ardından bir daha programına asla katılmayacağını açıkladı: Onun şovuna gidecek kadar yırtık ya da pişkin yapıya sahip biri değilim!
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
@Aserat ayoll hostese yıkıyor suçuda olay o değil okanın ertuğrul dizisiyle dalga geçmesinden sonra ödülü geri verdik okanda izlemesin dedik burada asıl olay okanın diziyle dalga geçmesi hiç hayatında ertuğrul dizisini duymamış izlememiş türkiyede yaşayıpta bu diziyi duymayanmı var amacı siz kimsiniz diyor ben sizi duymadım kimsiniz demeye getiriyor nekadar acıki orada oturanlarda kahkalar atıp gülüyor bizim tepkimiz hostesin hatasından değil bizim tepkimiz bu herifin bu dalga geçer açıklamasına zaten herkes bu videoya açıklama bekliyor ama okan sessiz kalıyor ne diyebilirki zaten :ppp:
@EFE UYSAL @Billy Kane @Doğu

@mrt-06
 
Son düzenleme:

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,689
Reaksiyon puanı
56,849
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
@Aserat ayoll hostese yıkıyor suçuda olay o değil okanın ertuğrul dizisiyle dalga geçmesinden sonra ödülü geri verdik okanda izlemesin dedik burada asıl olay okanın diziyle dalga geçmesi hiç hayatında ertuğrul dizisini duymamış izlememiş türkiyede yaşayıpta bu diziyi duymayanmı var amacı siz kimsiniz diyor ben sizi duymadım kimsiniz demeye getiriyor nekadar acıki orada oturanlarda kahkalar atıp gülüyor bizim tepkimiz hostesin hatasından değil bizim tepkimiz bu herifin bu dalga geçer açıklamasına zaten herkes bu videoya açıklama bekliyor ama okan sessiz kalıyor ne diyebilirki zaten :ppp:
@EFE UYSAL @Billy Kane @Doğu

@mrt-06

bende ertuğrul izliyom beni niye etiketlemiyon bee:ppp: