42. Altın Kelebek Ödülleri'ne Dair...

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,609
Reaksiyon puanı
62,931
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
42. Altın Kelebek Ödülleri'ne Dair...

27605-150x150.jpg


Bilindiği gibi 42. Altın Kelebek Ödülleri'nin büyük bir kısmı bu gece sahiplerini buldu. Törenin tamamını izleyemesem de gördüğüm kadarıyla ve Twitter yorumlarından hareketle törenin TV ödülleri ile ilgili fikirlerimi kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle En İyi Dizi dalından başlayalım. Poyraz Karayel, Paramparça, Karadayı, Medcezir ve Aşk Yeniden'in aday olduğu dalın galibi Güneşin Kızları oldu. Aday bile olmayan bir dizinin ödül alması kulağa komik geliyor, değil mi? Benim sitemim ödülü hak edip etmediğine değil, ama adayların yazın belirlendiği bir törende 5-6 aylık bir dizinin 2014-2015 sezonun en iyisi olarak zafere ulaşmasının düpedüz haksızlık olduğu ortada. Keşke bu başarıyı bir adaylık alarak gösterebilseydi.

Tabii buna üzülmemin bir nedeni de geçtiğimiz sezonun en başarılı dizisi olan Poyraz Karayel'in ana dalda es geçilmesiydi. 3 dalda ödül almasına rağmen tüm ekibi sahnede de bir arada görmeyi, olmadı İlker Kaleli'nin hak ettiği ödülle buluşmasını isterdik, ama dediğim gibi gecenin en başarılı yapımlarından biri olarak adını Altın Kelebek tarihine yazdırdı.

Poyraz Karayel demişken, gecenin en isabetli ödülü ise başta rol arkadaşları İlker Kaleli, Emel Çölgeçen ve Ece Özdikici olmak üzere tüm salonu ağlama krizine sokan Ataberk Mutlu'ya gitti. Gözyaşları içinde yaptığı konuşmasında ödülünü annesine, babasına, tüm erkek ve kız çocuklarına armağan eden Mutlu, Emir Berke Zincidi isimli yürüyen ego manyağı ve Kocamın Ailesi'nde rol alan Beren Gökyıldız'ı geride bırakarak ilk ödülüne kavuştu. Bize de doğal olarak kendisini tebrik etmek düşer.

İşte o anlar:

https://gecce.com/video-ataberk-mutlu-sahnede-gozyaslarina-boguldu

Bir de Medcezir'e gösterilen aşırı ilgi vardı tabii. Genellikle ilk sezonunda sükse yapan diziler ikinci sezonlarında pek ilgi görmezdi, ama geçtiğimiz aylarda ekrana veda eden yapım buna ilginç bir istisna oldu. Geçen sene ödül kazanan Serenay Sarıkaya ve Toygar Işıklı'nın yanı sıra Çağatay Ulusoy ve Ali Bilgin de ödülle buluşan isimler kervanına katıldı.

Gelelim komedi dallarına... Geçen seneki Arkadaşım Hoşgeldin örneğinde olduğu gibi bu sene de En İyi Komedi "Dizisi" ödülünü bir programın kazandığına şahit olduk. Gerek Aylin Kontente'nin ebesine teşekkür etmesi, gerek Derya Karadaş'ın Tuğçe Kazaz göndermesi derken Güldür Güldür Show ekibinin sıkıntı krizleri yaşatan konuşmaları da gecenin öne çıkanları arasındaydı. Böylece şahsen ödülü almasını beklediğim Aşk Yeniden ve aday olan diğer komedi dizilerine de başka bir haksızlık yapılmış oldu. Gerçi kırmızı halıda tüm kadronun bir arada olmasından anlamalıydık...

En İyi Erkek Oyuncu ödülü Kardeş Payı ile Ahmet Kural ve Murat Cemcir'e gitti ama her sene ödül almalarından siz de sıkılmadınız mı? Geçen sene ödülün Tolga Çevik'e verilmesi yüzünden biraz da sıra savma amaçlı bir zafer elde ettiklerini düşünüyorum. Gerçi hak ediyorlardı, ama Aşk Yeniden ile komedide de başarılı olduğunu gösteren ve sezonun en büyük sürprizlerinden olan Buğra Gülsoy'un hakkının yendiğini düşünmüyor değilim açıkçası.

Aşk Yeniden'in diğer başrol oyuncusu Özge Özpirinçci ise Gülsoy'a göre çok daha rahat bir zafer ile kategorisinin kazananı oldu. Zaten adaylar ilk belli olduğu zaman bile kazanacağı ortadayken ayrı bir yorum yapmaya gerek duymuyor ve tebrik ediyorum.

En Yakışan Çift ödülü Kiralık Aşk ile Defne ve Ömer'e gitti. Sabahtan beri yaratılan Twitter pohpohlamaları ve fanların çıldırışı nedeniyle Güneşin Kızları'ndan Ali ile Selin'in ödülü alacağını düşünmüştüm, ama sıralarının çoktan savıldığı fark edilmiş olacak ki, Elçin Sangu ve Barış Arduç'un uyumlu kimyaları gecenin es geçilmeyenlerinden oldu.

En İyi Senaryo dalı da bana göre çok doğru bir karar ile Poyraz Karayel ve Aşk Yeniden senaristlerine gitti. Açıkçası ikisinden biri kazansa diğeri için üzülürdüm, bu yüzden böyle bir şey yapılması hoş bir sürpriz oldu ve iki tarafın da hakkı verildi.

İki kişinin ödül paylaştığı bir diğer dal ise En İyi Yönetmen oldu. Poyraz Karayel'den Çağrı Vila Lostuvalı ve Medcezir'den Ali Bilgin de Altın Kelebek'in 42. yılında ödül kaldıran isimlerden biri oldu. Lostuvalı'nın yaptığı konuşma ve Bilgin'in meseleyi dizi sürelerine getirmesi de gecenin dikkat çekici diğer noktaları arasındaydı. Yine de ödülün Paramparça ile Cevdet Mercan'a gideceğini düşünüyordum açıkçası.

Sunucu dallarının kazananları tepki toplayan laf sokmasıyla Öykü Serter, oyunculuğuyla alamadığı ödülleri sunuculuğuyla alan İlker Ayrık, ödül almaya alıştığını iyice belli eden Nazlı Çelik ve dizilerden bile fazla reyting alan Fatih Portakal olurken Onur Ödülleri ise ekranların emektar yapımları Beyaz Show ve Kurtlar Vadisi Pusu'ya gitti.

Bu arada küçük bir not: Ödüllerin favorilerinden biri olarak görülen Paramparça aday olduğu 6 dalın hiçbirinde ödül alamayarak hayal kırıklığı yarattı. Ekipten tek bir kişinin bile törene çağırılmaması bunu beklememiz gerektiğini işaret ederken en azından bir ödül kapması gerektiğini düşünüyorum, belki gelecek sezon bir şeyler yapar. Karadayı ve Kara Para Aşk da sıfır çeken diğer diziler oldu, ama onlardan ödül bekleyenlerin olduğunu pek düşünmüyorum açıkçası.

Ayrıca Halit Ergenç'in sunumunu da başarılı bulduğumu belirtmek istiyorum. Geçen sezondaki Mete Horozoğlu faciasından sonra bu sene daha güzel ve kaliteli bir sunum izledik, ama isimleri karıştırmasaydı daha iyi olacaktı. Bu arada Bergüzar Korel'in asaleti ve törene geç kalan Gülben Ergen'in Can Dündar'lı konuşması da atlanmaması gereken önemli maddelerden sadece ikisiydi.

Neyse, sonuç olarak bir Altın Kelebek'i daha atlattık. Her ne kadar çoğu ödül bizleri memnun etmese de yılda bir kez ödül heyecanı yaşatabildiği ve bu kadar uzun süre ayakta kalabildiği için takdir ediyor ve gelecek seneyi şimdiden merakla bekliyorum.

İşte kazananlar:

TV
  • En İyi Dizi: Güneşin Kızları (Kanal D) / Ödülü Veren: Kenan İmirzalıoğlu
  • En İyi Kadın Oyuncu: Serenay Sarıkaya (Medcezir) / Ödülü Veren: Beyazıt Öztürk
  • En İyi Erkek Oyuncu: Çağatay Ulusoy (Medcezir) / Ödülü Veren: Gülben Ergen
  • En İyi Çocuk Oyuncu: Ataberk Mutlu (Poyraz Karayel) / Ödülü Veren: Göksel Arsoy
  • En İyi Komedi Dizisi (!): Güldür Güldür Show (Show TV) / Ödülü Veren: Gülse Birsel
  • En İyi Kadın Oyuncu: Özge Özpirinçci (Aşk Yeniden) / Ödülü Veren: Demet Akbağ
  • En İyi Erkek Oyuncu: Ahmet Kural & Murat Cemcir (Kardeş Payı) / Ödülü Veren: Demet Akbağ
  • En Yakışan Çift: Defne & Ömer / Elçin Sangu & Barış Arduç (Kiralık Aşk) / Ödülü Veren: Ajda Pekkan
  • En İyi Senaryo: Ethem Özışık (Poyraz Karayel) & Ersoy Güler, Ramazan Demirli, Feraye Şahin ve Selin Arapkirli (Aşk Yeniden) / Ödülü Veren: Nuran Devres
  • En İyi Yönetmen: Ali Bilgin (Medcezir) & Çağrı Vila Lostuvalı (Poyraz Karayel) / Ödülü Veren: Osman Sınav
  • En İyi Dizi Müziği: Toygar Işıklı (Medcezir) / Ödülü Veren: Kıraç
  • En İyi Kadın Sunucu: Öykü Serter / Ödülü Veren: Saba Tümer
  • En İyi Erkek Sunucu: İlker Ayrık / Ödülü Veren: Okan Bayülgen
  • En İyi Kadın Haber Sunucusu: Nazlı Çelik / Ödülü Veren: Sedat Ergin
  • En İyi Erkek Haber Sunucusu: Fatih Portakal (adına Doğan Şentürk aldı) / Ödülü Veren: Sedat Ergin
  • En İyi Yarışma Programı: Survivor All-Star (tv8) / Ödülü Veren: Nur Yerlitaş
  • En İyi Magazin Programı: Pazar Sürprizi (Show TV) / Ödülü Veren: Gonca Vuslateri
  • En İyi Spor Programı: Yüzde Yüz Futbol (NTV Spor) / Ödülü Veren: İlker Yasin
  • Yıldızı Parlayanlar: Hande Erçel, Nilay Deniz & Bensu Soral / Ödülü Veren: Bergüzar Korel

MÜZİK
  • Yılın Şarkısı: Bangır Bangır (Gülşen & Ozan Çolakoğlu) / Ödülü Veren: İzzet Öz
  • En İyi Pop Kadın Solist: Sıla / Ödülü Veren: Alpay
  • En İyi Pop Erkek Solist: Mustafa Ceceli / Ödülü Veren: Alpay
  • En İyi Fantezi Müzik Kadın Solist: Ebru Gündeş / Ödülü Veren: Emel Sayın
  • En İyi Fantezi Müzik Erkek Solist: Hakan Altun / Ödülü Veren: Ümit Besen
  • En İyi Halk Müziği Kadın Solist: Şevval Sam / Ödülü Veren: Zara
  • En İyi Halk Müziği Erkek Solist: Volkan Konak / Ödülü Veren: Zara
  • En İyi Müzik Grubu: Model / Ödülü Veren: Cahit Berkay
  • En İyi Klip: Bangır Bangır (Gülşen & Metin Arolat) / Ödülü Veren: Nihat Odabaşı
  • En İyi Çıkış Yapan Solist: Edis, Simge Sağın, İdo Tatlıses & İlyas Yalçıntaş / Ödülü Veren: Ziynet Sali
  • En İyi Proje: Kayahan'ın En İyileri (İpek Açar, Samsun Demir & Murat Yıldırım) / Ödülü Veren: Nilüfer / (Altın Kelebek'in 1000. ödülü)
Bu konuyu orijinal haber formatında görüntüle
 
Son düzenleme:

eskici

Favori Üye
Katılım
21 Ocak 2013
Mesajlar
32,430
Reaksiyon puanı
13,640
Puanı
1,059
Güzel degerlendirme olmus :D ayrica sunu da söylemek isterim paramparca hangi dallarda aday oldu bilmiyorum ama su ödülleri almaliydi bence cünkü gecen sezonun en iyi diziydi almasi gereken ödüller ise
En iyi dizi
En iyi erkek ve kadin oyuncu erkan ve nurgül
En iyi yönetmen
En iyi dizi müzigi bunlari almaliydi bence :D
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Beren Gökyıldız alsada haksızlık olmazdı. Çok tatlı bir çocuk.:D
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Güzel geçti program, tüm yıldızların Kanal D'de olmasi da yine sevindirdi. :Z

Ödüllerin iyi yerlere gittiğini düşünüyorum genel olarak. :)
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
güneşin kızlarının adaylıkta olmadan ödül alması haliyle en dikkat çekici şeydi bu şeye benziyor birisinin kız isterken aynı anda davet edilmeyen birisininde gelip kız isteyip almasına :F
bu sahne olayı özetliyor bence hahahha:F:F:F
@xemrexxx @destere @Harunnn60
 

Harunnn60

Emekli
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
49,573
Reaksiyon puanı
44,755
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
güneşin kızlarının adaylıkta olmadan ödül alması haliyle en dikkat çekici şeydi bu şeye benziyor birisinin kız isterken aynı anda davet edilmeyen birisininde gelip kız isteyip almasına :F
bu sahne olayı özetliyor bence hahahha:F:F:F
@xemrexxx @destere @Harunnn60
Acaba hata mı yaptılar bir yerde. :D

Yani aday olmayan bir dizinin ödül alması ancak Türkiye'de gerçekleşir zaten. :F:F
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Acaba hata mı yaptılar bir yerde. :D

Yani aday olmayan bir dizinin ödül alması ancak Türkiye'de gerçekleşir zaten. :F:F
aday olamazlarki cnm kurallara uygun değil isteselerde aday olamıyorlar paramparça karadayı poyraz karayel gibi diziler adaydı hepide geçen yıl oynamış diziler bu ödül töreni 2015 yılının en iyi dizisini seçiyor güneşin kızları ve kırgın çiçekler kiralık aşk gibi 2 ay önce falan başlayan diziler seneye aday olabiliyorlar 2016 yılının dizisi olmak için yanı güneşin kızları bu ödülü tek 1 yolla alabilirdi oda aday olmadan :F:F:F
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
benzetmen harika olmuş :)) hahayyt umabilirmiyim :)))
hahah ayy bakk beni istemeye geliklerinde sonradan gelenleri siz olarak düşünüm birden
kültigin sen peruklu adam anne taklidi yapan @Yiğitt baş örtülü takıp baba rolu yapmaya çalışanda @xemrexxx hahahah dövdüğün ilk itemeye gelen nazik adamda @Harunnn60 cuk oturdunuz vlla rollere hahahah :F:F:F
 

yigit_00

Favori Üye
Katılım
28 Ekim 2014
Mesajlar
2,725
Reaksiyon puanı
1,893
Puanı
205
Yaş
23
İki sevmediğim çocuk da ödülü kazanamamış. Çok mutlu oldum derken Ataberk'in videosunu izledim. Neden bilmiyorum ama tüylerim diken diken oldu. Tebrikler kendisine. :)
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
hahah ayy bakk beni istemeye geliklerinde sonradan gelenleri siz olarak düşünüm birden
kültigin sen peruklu adam anne taklidi yapan @Yiğitt baş örtülü takıp baba rolu yapmaya çalışanda @xemrexxx hahahah dövdüğün ilk itemeye gelen nazik adamda @Harunnn60 cuk oturdunuz vlla rollere hahahah :F:F:F
burda kim kimi istiyor anlamadım :)
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
burda kim kimi istiyor anlamadım :)
neyini anlamadın ayolll kızı istemeye gelmişler ama o sırada kültigin ve adamlarıda kılık değiştirip davet edilmedikleri halde onlarda kız istemeye geliyorlar beni istemeye birileri geldiğinde sende böyle sonradan çıkma ortaya hahah :F:F:F
 

xemrexxx

Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
181,611
Reaksiyon puanı
132,571
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
sen en son izlediğin dizi bölümüne baksana çarpık kaknem sıska.ss
neyini anlamadın ayolll kızı istemeye gelmişler ama o sırada kültigin ve adamlarıda kılık değiştirip davet edilmedikleri halde onlarda kız istemeye geliyorlar beni istemeye birileri geldiğinde sende böyle sonradan çıkma ortaya hahah :F:F:F
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
neyini anlamadın ayolll kızı istemeye gelmişler ama o sırada kültigin ve adamlarıda kılık değiştirip davet edilmedikleri halde onlarda kız istemeye geliyorlar beni istemeye birileri geldiğinde sende böyle sonradan çıkma ortaya hahah :F:F:F
kız isteme olayını analdıkta ortada kız yok sahnede kimi kime istiyorlar bunlar birbirinimi istiyor orası karışık geldi :)
 

xemrexxx

Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
181,611
Reaksiyon puanı
132,571
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
kız isteme olayını analdıkta ortada kız yok sahnede kimi kime istiyorlar bunlar birbirinimi istiyor orası karışık geldi :)

memnunun kızını ayol videoyu başlat hemen ilk saniyee sarılı bir oğlanı yanında kız oturuyor onu istiyorlar :F:F:F

kız @sürgünüm ün tubişini geçtim fahriye ne ara usta oyuncu oldu ah bu ergenler:eek: @Harunnn60 @Aserat
tuba ‏@the_tubaa 30 Kas

Tuba, Bergüzar, Nurgül, Fahriye, Beren gibi usta oyuncular varken Serenay'ın alması şaşırtıcı #AltınKelebek