21 Eylül 2015 Pazartesi ABD Reytingleri

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
21 Eylül 2015 Pazartesi ABD Reytingleri

Blindspot-150x150.jpg



Amerikan televizyonlarında yeni sezon başladı ve biz de yeniden günlük reytinglere başlıyoruz. Bundan böyle hiçbir dizinin yayınlanmadığı Cumartesi günleri dışında her gün Amerika’daki reytinglerden, yani sevdiğinizin dizilerin durumlarından haberdar olacaksınız.

Yeni sezonun ilk günü sayılabilecek Pazartesi gününün reytinglerine geçelim isterseniz.

Reyting rekortmeni The Big Bang Theory 9. Sezonuna da oldukça yüksek reytinglerle başlangıç yaptı ve 4.5 reyting almayı başardı. Dizi her ne kadar geçen yıl ciddi düşüş yaşasa da hala çok güçlü olduğunu sezon açılışıyla göstermiş oldu.

The Big Bang Theory’den sonra yayınlanan dizi CBS’te neredeyse hep yüksek reytingler aldı (doğal olarak). Bu sezon ise CBS, yıldızlarla dolu yeni komedisi Life in Pieces’i bu kuşağa koymayı tercih etti. Life in Pieces ilk bölümüyle 2.7 gibi oldukça yüksek bir reyting almayı başardı. Fakat dediğimiz gibi bu kuşak beklentileri çok yüksek olan bir kuşak. Yani ne koyarsanız koyun 2 reytingin altına düşmeyecek bir kuşaktan bahsediyoruz, Life in Pieces her ne kadar iyi başlamış gözükse de gelecek haftalarda yükselecek mi düşecek mi onu beklemek en iyisi.

Amerikan televizyonlarının bir diğer reyting canavarı olan The Voice da geçen yıl kan kaybetmişti. Ülkemizde de O Ses Türkiye adıyla yayınlanan fenomen yarışma yeni sezonu 3.5 reytingle açtı. Evet, düşüşte olsa da The Voice hala bir reyting canavarı. Bunun sonucu olarak da The Voice sonrası kuşak da reyting garantisi olan kuşaklardan.

The Voice sonrası kuşağa bu yıl gelen NBC dizisi, bir hayli iddialı olan Blindspot oldu. Dizi 3.1 reytingle beklentileri karşılayan, hatta üstüne çıkan bir başlangıca imza attı. Diziye gelen tepkilerin genel anlamda olumlu olduğu da düşülürse NBC’nin Blindspot ile yeni bir hit dizi kazandığını söyleyebiliriz.

CBS ve NBC sezonu iyi açarken Fox’ta ise işler pek parlak değil. Geçen 3.3 reyting gibi muhteşem rakamlarla başlayan Gotham hızla düşmüştü ve bu yıla geçen sezon finalinden bile düşerek 1.6 reytingle başlangıç yaptı. Daha da kötüsü ise Fox’un yeni dizisi olan Minority Report’un sadece 1.1 reyting alabilmesi oldu. Görünen o ki Minority Report hızla dizi mezarlığındaki yerini alacak.

Bu arada CBS’teki NCIS: LA ve ABC’deki Castle çok düşük oranlarla başladılar ve bugüne kadarki en düşük reytinglerini aldılar. Scorpion ise 2.2 reytingle geçen sezona kıyasla çok güçlü olmayan ama iyi bir başlangıç yaptı.


Reytingleri görmek için bu konuyu orijinal haber formatında görüntüle
 
Son düzenleme:

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Gotham aslında güzel başladı sezona. Reytingleri bu oranlar da devam edecektir, yine de kendi adıma sezondan umutluyum.

Blindspot; ilk bölümü çoktan internete düşüp izlenmesine rağmen 3.1 reyting ve 10 milyon izleyici ile açmış sezonu. Güzel de başlamışken denerim artık.

Minority Report'a 6.2 puan vermişler, reytingleri de düşük gelmiş, böylelikle izlemeyeceğim kesinleşti. Yeni sezon herkese hayırlı olsun. :)
 

mrt-06

Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,530
Reaksiyon puanı
59,811
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Yaz boyu ABD reytinglerini takip ettim Fox asıl merkezi Amerika ama ciddi derecede pasif kalıyor, bazı günler CW'nin gerisine düşüyordu 0.2 ortalamayla. Bakalım yeni sezonda ne yapacaklar biten dizilerini başlatmaları işe yarayacak mı?

NBC de yazın nerdeyse her günü zirvede kapattı yeni sezonda da iddialılar geçen sezon gibi olmayacakları kesin. :)
 

Harunnn60

Emekli
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
49,573
Reaksiyon puanı
44,755
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Beni en çok şaşırtan geçen yıl NBC olmuştu. Adamlar 10 yeni dizi başlatmış 9 yeni dizisini iptal etmişlerdi. Bu çok çok kötü bir oran. Bu yıl az ama öz dizi yaptılar o yüzden hatalarını anlamalarına sevindim. :)
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,610
Reaksiyon puanı
62,935
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
CBS: The Big Bang Theory yeni sezonuyla yine reytingleri süpürmüş. Life of Pieces'ın ilk bölümü de iyi gitmiş, TBBT avantajını güzel değerlendirmiş.

NBC: The Voice yine çok iyi gitmiş. Blindspot da geç sayılabilecek saatine rağmen güzel bir başlangıç yapmış.

ABC: Dancing with the Stars iyi gitmiş, ama Castle son zamanlardaki en kötü sonuçlarını almış. Artık tadında bırakılması daha doğru olacak gibi.

FOX: Gotham ilk sezonundaki başarısından uzak. Minority Report'un da pek iyi başlamayacağı belliydi, sonuçlarla birlikte umutsuz vaka olduğu netleşti. FOX geçen sezonda olduğu gibi bu sezona da pek iyi başlayamamış.