2015 Oscar En İyi Kadın Oyuncu Tahminleri | Toronto Sonrası

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Birkaç günlük aranın ardından Toronto sonrası Oscar tahminlerini değerlendirmeye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Kaçıranlar için serinin ilk iki yazısı:

2015 Oscar En İyi Film Tahminleri | Toronto Sonrası

2015 Oscar En İyi Erkek Oyuncu Tahminleri | Toronto Sonrası



Bu yıl en iyi kadın oyuncu kategorisi aslında zayıf bir kategori olarak görülüyordu fakat son gelişmelerle kategori biraz daha karmaşık hale geldi. Lafı fazla uzatmadan adayları en güçlüden güçsüze doğru incelemeye başlayalım...

Julianne Moore - Still Alice
Aslında Julianne Moore'un "Maps to the Stars" filmiyle bu yıl iddialı olmasını bekliyorduk fakat Toronto'da sürpriz bir gelişme yaşandı ve bir anda Still Alice filmi Oscar yarışmacısı haline geldi. Bu arada "Maps to the Stars" dağıtımcısı ise Oscar kampanyası yapmama kararı aldı. Böylece Julianne Moore'un Still Alice ile yarışta olacağı kesinleşti. Tecrübeli oyuncunun filmdeki performansı çok iyiymiş ve dört adaylığının ardından beşinci adaylığında ödüle kavuşabilir. Julianne Moore'un son Oscar adaylığını 2003'te üstelik iki filmle birden aldığını belirtelim.

thumbnail_1411159209.jpg



Amy Adams - Big Eyes
Son yıllarda Akademi'nin gözbebeği olan buna rağmen ödüle henüz ulaşamayan oyuncu bu kez şansını "Big Eyes" ile deneyecek. Dört yardımcı oyuncu adaylığının ardından geçtiğimiz yıl American Hustle ile ilk kez ana kategoride adaylık kazanan oyuncu bu başarıyı iki yıl üst üste tekrarlayacak gibi gözüküyor. Film henüz gösterime girmedi ama herkes Amy Adams'ın ödüle yakın isimlerden olduğu konusunda hemfikir. Oyuncunun 2009, 2011, 2013 ve 2014'te arka arkaya Oscar adaylıkları olduğunu hatırlatalım.

thumbnail_1411139576.jpg



Reese Witherspoon - Wild
Bu sezonun parlayan isimlerinden biri de şüphesiz Reese Witherspoon. 2006'da kazandığı bir Oscar ödülü bulunan oyuncu buna karşın bu ödülün ardından bir daha radara girememişti. Bu yıl ise pek çok ödül dönemi filminde birden yer alıyor. Bunlardan en öne çıkanı ise şüphesiz Wild. Filmdeki ana karakteri canlandıran Reese Witherspoon, ödülün erken favorisi olarak gösteriliyordu fakat büyük ihtimalle adaylıkla yetinecek. Öyle ki ikinci adaylığında ikinci ödülü alacak kadar büyük bir oyuncu değil Reese Witherspoon. Gerçi Hilary Swank gibi istisna örnekler de yok değil. Adaylığının hemen hemen kesin olduğunu da belirtmekte fayda var.

thumbnail_1411159160.jpg




Felicity Jones - The Theory of Everything
Filmin parlamasıyla birlikte Felicity Jones'un da adı hızla yükselmeye başladı. Bu sırasını koruyabilir mi soru işareti ama ilk adaylığını alabilir Felicity Jones.

thumbnail_1411159096.jpg



Rosamund Pike - Gone Girl
Henüz görücüye çıkmayan Gone Girl'ün en iyi performansının Rosamund Pike'a ait olduğunu düşünülüyor. İlk adaylığını kazanabilir ama önce filmin çıkmasını beklemek gerek.

thumbnail_1411158988.jpg



Meryl Streep - Into the Woods
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Meryl Streep yarışın içinde. Henüz ana kategoride mi yoksa yardımcı kategorisinde mi yarışacak bilmiyoruz fakat hangi kategoride yarışırsa yarışsın 19. adaylığını almak için ciddi bir şansı var.

thumbnail_1411158930.jpg



Jessica Chastain - A Most Violent Year & The Disappearance of Eleanor Rigby
Jessica Chastain bu sezon üç iddialı filmde birden yer alıyor ve üçünde de üst düzey performanslar gösterdiği söyleniyor. Şu an iki filmden hangisiyle daha iddialı olduğunu bilmediğimizden iki filmi aynı başlıkta ele almayı uygun gördüm. Aslında kendisinin A Most Violent Year filmiyle yardımcı kategoride yarışacağı düşünülüyordu ve o kategorinin favorilerinden biri olarak gösteriliyordu fakat gelen bilgilere göre filmle ana kategoride yarışacağı kesinleşti. Bu yıl Jessica Chastain'in yılı olabilir ve iki adaylık birden kazanabilir. (Diğer film yardımcı kategoride yarışacağı Interstellar. Sahi bir de Miss Julie vardı. :)) Fakat geçen yılki Tom Hanks örneğinde olduğu gibi iki iddialı filmiyle birden yarış dışı kalabilir. Bunu zaman gösterecek.

thumbnail_1411158861.jpg



Shailene Woodley - The Fault in Our Stars
Son yıllarda hep göz önünde olan Shailene Woodley'nin ilk Oscar adaylığını kazanacağı yıl bu yıl olabilir. Film her ne kadar yılın ilk yarısının en beğenilenlerinden olsa da Oscar yarışçısı olamayacak gibi. Bu durum Shailene Woodley'nin en büyük dezavantajı.

thumbnail_1411158792.jpg




Hilary Swank - The Homesman
İki adaylıkta iki Oscar kazanan oyuncunun performansı iyiymiş filmde. Fakat film unutulmaya müsait olduğundan işi kolay olmayacak.

thumbnail_1411158570.jpg



Mia Wasikowska - Tracks
Tracks'in Oscar yarışçısı bir film olma ihtimali düşük fakat Mia Wasikowska'nın adı anılıyor bu kategoride. Kim bilir belki de bir anda üstlere ilerler...

thumbnail_1411158413.jpg



Jennifer Aniston - Cake
Büyük ihtimalle film Oscar yarışına girmeyecek fakat Jennifer Aniston'ın adı belki de ilk kez Oscar yarışında anılıyorken bundan bahsetmemek olmazdı. Romantik komedi filmlerinde izlemeye alıştığımız Jennifer Aniston bu kez çok farklı bir dram performansı gösterdi ve çok iyi de eleştiriler aldı. Eğer filmin dağıtımcısı çıkar ve ödül yarışına dahil olursa Jennifer Aniston'ın şansını da ciddi ciddi konuşuyor olabiliriz ama şu an çok uzak ihtimal...

thumbnail_1411149126.jpg



Özetle sıralamam şu an için şu şekilde:
  1. Julianne Moore | Still Alice
  2. Amy Adams | Big Eyes
  3. Reese Witherspoon | Wild
  4. Felicity Jones | The Theory of Everything
  5. Rosamund Pike | Gone Girl
Yedekler:
  • Meryl Streep | Into the Woods
  • Jessica Chastain | A Most Violent Year
  • Jessica Chastain | The Disappearance of Eleanor Rigby
  • Shailene Woodley | The Fault in Our Stars
  • Hilary Swank | The Homesman
  • Mia Wasikowska | Tracks
  • Jennifer Aniston | Cake

Adı geçen diğer isimler:
Naomi Watts | While We're Young
Marion Cotillard | Two Days, One Night
Anne Hathaway | Interstellar
Rooney Mara | Trash
Reese Witherspoon | The Good Lie
Helen Mirren | The Hundred-Foot Journey
Keira Knightley | Begin Again
 
Son düzenleme:

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,626
Reaksiyon puanı
62,950
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Amy Adams ilk adaylığını 2005'te Junebug ile almıştı, 2009'da değil...
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
favorim felicity jones desem neden diye sorarsınız şimdi:) bence sormayın ben halimden memnunum :)
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Big Eyes fragmanını çok sevdim. Danny Elfman'ın SLP'de de kullandığı müzikleri kullanması da çok hoşuma gitti. Amy Adams alsın artık Oscar'ı! :)

1-Amy Adams ( Big Eyes )
2-Reese Witherspoon (Yaban)
3-Jessica Chastain (The Disappearance of Eleanor Rigby)
4-Rosamund Pike (Kayıp Kız)
5-Julianne Moore (Still Alice)
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,626
Reaksiyon puanı
62,950
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Tahminlerim:
1- Julianne Moore (Still Alice)
2- Reese Witherspoon (Wild)
3- Amy Adams (Big Eyes)
4- Rosamund Pike (Gone Girl)
5- Jessica Chastain (A Most Violent Year) (biraz risk alayım dedim.)

Alternatifler:
6- Felicity Jones (The Theory of Everything)
7- Meryl Streep (Into the Woods)
8- Hillary Swank (The Homesman)
9- Mia Wasikowska (Tracks)
10- Marion Cotillard (Two Days, One Night)
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Aralarından fragmanlarına baktıklarım oldu ve ben bu yılda Amy Adams'cı olacağım galiba. Bir DiCaprio birde Amy Adams ne yaposa desteklenecek konuma geldi artık. Kazansınlar.:D
 

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
1- Julianne Moore: Bu kadar çok adaylık alan iki oyuncudan birisi. Still Alice ile hemen üst sıralara tırmanması da dikkate alınması gerek. Şu an ilk sıramda.
2- Reese Witherspoon: Oscar'ın bu özelliğini hiç sevmiyorum. İyi oynamışsa, her ne olursa olsun verilmeli ödül. Ödüle oynayacağı düşündüğüm bir isim.
3- Amy Adams: Geçen sene çok da etkileyici bir performans göstermeden adaylık almıştı. Bu sene de pek bir şey yapmadan adaylığı alır gibi, hatta yarışın içinde de olur ama ödül biraz uzak gibi sanki. -Meryl Streep mantığından-
4- Felicity Jones
5- Rosamund Pike / Jessica Chastain: Adaylığa Pike daha yakın gibi.