İzleyici Kitlesi Oturmamış Diziler!

denizz19

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Uzun zamandır yazı yazmadığımı görünce bir konuya değinmek istedim. Bu yazımda istedikleri kadar dramatik unsur kullansalar dahi sadık bir izleyici kitlesine sahip olmayan dizileri kaleme alacağım.

Pazartesi için söylenecek söz yok tüm diziler istediği kitleyi almış ve halkın ilgisini çekmeyi başarmış diziler. Salı gününe bakarsak burada da durum pek farklı değil ilk 3 yapım zaten belliyken onu Kara Yazı takip etse de beklenen ilgiyi şu aşamada pek göremiyor gibi yine de izleyici çekebilir.

Asıl sıkıntı Çarşamba. Reyting pastasının hepsini Diriliş alırken kalan tüm diziler nal topluyor. Kara Sevda, BŞAG, Evlat Kokusu, No:309 kelimenin tam anlamıyla fiyasko sonuçlarıyla Türk halkından darbe yiyorlar. Tüm gruplara yayarsak da sonuç pek değişmiyor bu 4 dizi Çarşamba akşamlarının hezimete uğrayan dizileri yani yakın zamanda dizi çöplüğüne gidecek diziler kervanında.

Perşembe günü için öyle net öne çıkan bir dizi yok. Yeni dizi Çoban Yıldızı seyirci toplama aşamasında başarılı ancak o da inişli çıkışlı bir grafik izliyor. Vatanım Sensin ile Cesur ve Güzel başa baş gitse de onların da Totalde aldıkları sonuçlar pek tatmin edici değil yine de başarılı oranlar alıyorlar.

Cuma günü listeye ambargo uygulayan yapım Totalde Aşk ve Mavi ile Arka Sokaklar olurken, diğer gruplarda İstanbullu Gelin ve Payitaht daha ön planda gibi görünüyor. Bu da bu dizilerin kitle kaybı yaşanmasından kaynaklı. Yazılan senaryolar sadece tek bir gruba hitap edecek şekilde olunca bu durum yaşanıyor.

Cumartesi ve Pazar günleri ise dizilerin en az izlendiği günlerden biri de olsa Kalbimdeki Deniz, Yeni Gelin, O Hayat Benim, Adı Efsane güzel reytinglerle yoluna devam ediyor.

Dizi kıyımı yazım yakında. :)
 

Turkuazz

Favori Üye
Katılım
4 Eylül 2015
Mesajlar
17,718
Reaksiyon puanı
13,201
Puanı
860
Konum
Dünyadan

xemrexxx

Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
181,619
Reaksiyon puanı
132,585
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
çarşamba reyting nereye otursun daha biraz daha otururlarsa kucak kucağa pozisyona gelecekler:))) ayrıca dirilişin şişirme reytinglerine bakarsak diğer diziler iyi alıyor o gün:A

cumartesi-pazar reyting tablosu kolayca değişebiliyor ergenler okula gitmedkleri için nerede öpüşme görseler o diziye atılıyorlar:A
 

cokiyitvci

Favori Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
32,289
Reaksiyon puanı
13,370
Puanı
1,060
Yazdıklarının çoğu yanlış maalesef. No: 309, Kalbimdeki Deniz, O Hayat Benim, Çoban Yıldızı, Kara Sevda ve Vatanım Sensin mesela izleyici kitlesi artık çoktan oturdu. Ancak nasıl mı düşerler? Hikaye batırılırsa berbat hale gelirse cidden öyle. Fakat o bile hemen düşmez yavaşça bence bu diziler için. Bir anda bırakmazlar çünkü bir hafta daha şans vereyim düzelecektir dizim hikayesi, büyüsü, tadı tuzu derler mesela. :) :)
 

Angelica

Favori Üye
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
81,008
Reaksiyon puanı
57,148
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
Güzel bir yazı olmuş emekle çekilen dizilerin böyle ratingler alması açıkca üzücü oluyor senaryolara dikkat edilmesi lazım başladı gibi devam eden karakterlerin değişmediği diziler olmalı diye düşünüyorum önce yüksek alan dizi düşüşe geçiyor mesela fazla uzamamalı diziler ;)