Altın Kelebek Tahminleri '18

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Herkese merhaba. Bugünkü yazımda, her ne kadar sevmesem ve çoğu zaman mantıksızlıklarıyla göz devirtse de, Altın Kelebek Ödülleri'nin kazananlarını kendimce tahmin etmeye çalışacağım. Peki 'sevmiyorsun da niye yapıyorsun' diye sorarsanız pek bir fikrim olduğunu söyleyemem. Sadece can sıkıntısı diyebilirim. Ayrıca böyle tahmin yazılarını yazmayı ve okumayı seviyorum. O yüzden lafı fazla uzatmadan TV kategorilerindeki kazanan tahminlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tabii oylama halka açıldığı için genellikle en kaliteli yapımlar değil, sosyal medyası güçlü isimler geceden zaferle ayrılacak. O yüzden izlemediğim dizileri ilk sıraya koyduğumu veya övdüğümü görürseniz şaşırmayın. Buyursunlar.

Son Güncelleme Tarihi: 1 Aralık 2018


EN İYİ DİZİ
sak1.jpg

  1. Sen Anlat Karadeniz: Geçen sezonun belki de en çok konuşulan yapımı. 'Kadına şiddet' gibi bir temadan yola çıktı ve hem arkasındaki sosyal medya desteği, hem de reyting başarısıyla rakiplerinden bir adım daha önde.
  2. Çukur: Yine çok destekçisi olan ve reytinglerde de aynı başarıyı gösteren bir yapım daha. Yer gök Çukur diye inlerken törenden eli boş dönmesi mümkün değil. Ama oyunculuk dallarında daha şanslı sanki.
  3. Siyah Beyaz Aşk: Geçen sezon fanların bu dizi için ortalığı yıktığına tanık olduğumuz için üst sıralara koydum. 4-5 ay önce bitmiş bir dizi olsa da sürpriz ihtimaline karşı hazırlıklı olmak lazım.
  4. Ufak Tefek Cinayetler: Her ne kadar geçen sezonun büyük yarısını ve bu sezonu eleştiri yağmuru içinde geçirse de arkasındaki desteği küçümsememek lazım. Ama rakipleri güçlü ve eleştirilerin aleyhine yansıması ihtimali var.
  5. Kadın: Rakiplerine göre biraz daha geride. Salı'nın reyting şampiyonu olabilir ama arkasındaki sosyal medya desteğinin de bu 4 dizi kadar fazla olduğunu sanmam.
Şansı Az Olanlar: Arka Sokaklar, Avlu, Bizim Hikaye, Diriliş: Ertuğrul, Söz

EN İYİ İNTERNET DİZİSİ
fi%2Bve%2B%25C3%25A7i%2Bsezonlar%25C4%25B1%2B%25C3%25BCzerine%2Bbir%2Binceleme.jpg

  1. Fi: Kabul etmek lazım, bugüne kadarki en başarılı yerli internet dizisi Fi oldu. Yarattığı yankı ve uluslararası başarısının yanında sosyal medyada da güçlü bir hayran kitlesine sahip. Bitmiş olsa da aklıma daha iyi bir tercih gelmiyor.
  2. Masum: Fi tarihinde biten bir dizi olarak bu kategoriye girmemesi gerekirdi ama ilk sene diye mazur görebiliriz. Burada da BluTV etiketi öne çıkıyor ve bence bu kategori sadece BluTV'ye ödül vermek için bile açılmış olabilir. O yüzden belli olmaz.
  3. Şahsiyet: Geçen sezonun adından söz ettiren yapımı olarak, akıllarda da hala güncel olması nedeniyle çoğu rakibine göre şansı yüksek. Ama gereken desteği toplayabilir mi emin değilim.
  4. Yaşamayanlar: Yaşamayanlar o kadar yerin dibine batırıldı ki BluTV'ye rağmen ödül alabileceğini sanmıyorum. Elçin Sangu ve Kerem Bürsin fanları ödül için yeter mi? Sanmam.
  5. Dip: Kazanma ihtimali sıfır olsa da belki İlker Kaleli ve Neslihan Atagül hayranlarından bir şeyler toplar.
Şansı Az Olanlar: 7Yüz, Dudullu Postası, Görünen Adam, Sahipli, Sıfır Bir

EN İYİ KADIN OYUNCU (DRAM)
ozge_ozpirincciyi_kadin_yipratti_1531391035_7752.Jpeg

  1. Özge Özpirinçci (Kadın): Sade, doğal, yeri göğü yıkmayan performans arayanların tercihi Özge Özpirinçci de oldukça iddialı. Halktan göreceği desteğin yanında jüride de diziyi izleyen isimlerin olması avantajlı konuma getiriyor. Aşk Yeniden'le verilmemiş bir ödülü de var.
  2. Aslıhan Gürbüz (Ufak Tefek Cinayetler): Ödülü alamama ihtimali var mı? Evet. Ama kendisinin yarattığı etkiyi düşünürsek olay fanlığımdan çıkıyor. Neredeyse her hafta Merve Aksak'ın TT olduğunu, kariyerine yeni bir sayfa açtığını düşünürsek neden olmasın diyorum.
  3. İrem Helvacıoğlu (Sen Anlat Karadeniz): Gençlik dizilerinin aranan yüzü olmaktan star adayı oyuncuya terfi eden Helvacıoğlu'nun da şansı yüksek. Ancak SAK'ın dizi kategorisinde daha avantajlı olduğunu düşündüğümden burada pek ihtimal vermiyorum.
  4. Birce Akalay (Siyah Beyaz Aşk): SBA fanlarından önemli bir destek toplayacağı ortada ama biten bir dizide olması işini zorlaştırıyor. Yine de Medcezir bittikten sonra Serenay Sarıkaya'nın ödül almasını unutmayalım.
  5. Demet Evgar (Avlu): Geçen sezon özellikle bazı bölümlerde tüm sosyal medya Demet Evgar diye yatıp kalkıyordu bildiğiniz üzere. Ama Avlu rakiplerine nazaran yeni bir dizi ve önündeki rakipler de çıtır çerez değil.
Şansı Az Olanlar: Aslı Enver (İstanbullu Gelin), Aybüke Pusat (Söz), Bergüzar Korel (Vatanım Sensin), Dilan Çiçek Deniz (Çukur), Serenay Sarıkaya (Fi)

EN İYİ ERKEK OYUNCU (DRAM)
1883757_940x531.jpg

  1. Erkan Kolak Köstendil (Çukur): Tıpkı Aslıhan Gürbüz gibi o da bu rolle kariyerine yeni bir yön verdi. Çukur izlemeyen çoğu izleyicinin bile kalitesi hakkında hemfikir olduğu bir performans. O yüzden yarışın da aşırı iddialı olmadığını düşünürsek şansı yüksek.
  2. Aras Bulut İynemli (Çukur): Sosyal medya için güçlü bir isim ama rol arkadaşı kendisinden daha fazla konuşulurken (üstelik oylar da bölünecek) ödüle ulaşacağını zannetmiyorum. Ancak bazı dedikodulara göre Erkek Oyuncu kategorisinde Köstendil'le birlikte ödül alacağı iddia ediliyor.
  3. Ulaş Tuna Astepe (Sen Anlat Karadeniz): Deminki sözleri tekrar etmeye gerek yok, SAK'ın eli aday olduğu her dalda güçlü. Bu diziyle geçirdiği kariyer değişimi ve kazandığı fanları unutmamak lazım.
  4. Tolga Sarıtaş (Söz): Bu sene Emmy'ye aday olarak adından söz ettirmesi ve arkasındaki desteğin azalmadan devam etmesi gibi avantajları olsa da geçen sene ödül almış olma gibi bir engele takılıyor.
  5. İbrahim Çelikkol (Siyah Beyaz Aşk): SBA'nın gördüğü destekten ekmek yer yemesine de orası burası olur mu, bilemem.
Şansı Az Olanlar: Burak Deniz (Bizim Hikaye), Engin Altan Düzyatan (Diriliş: Ertuğrul), Halit Ergenç (Vatanım Sensin), Haluk Bilginer (Şahsiyet), Mert Fırat (Ufak Tefek Cinayetler)

EN İYİ KOMEDİ DİZİSİ
31043051_243220202893157_6773759129166020608_n.jpg

  1. Jet Sosyete: Fanların etki etmeyeceği dallara gelelim şimdi. Yazıyı okuyanlar kayırdığımı düşünebilir ancak geçen sezon onun kadar konuşulan başka bir komedi dizisi yoktu. Üstelik bölümler ilerledikçe dizinin kalitesini fark eden bir kitle oluşmaya başladı. Rakipler de zayıfken neden olmasın?
  2. Çocuklar Duymasın: Yazınca bile temcit pilavı kokusu burnuma geldi ama maalesef böyle bir ihtimal var. Üstelik her sene illa bir dizi dalında Kanal D'nin kazandığını düşünürsek öne çıkabilir.
  3. Güldür Güldür Show: Bir sene arayla "dizi" dalında ödül alan Güldür Güldür'ün biraz da boşluktan faydalandığı ortada. Daha geçen sene ödül kazandığını düşünürsek yarışı geriden takip edecek.
  4. Tolgshow: Kabul ediyorum, kazanma ihtimali sıfıra yakın. Ama Jet Sosyete veya Çocuklar Duymasın sevmeyenler, Tolga Çevik'e sempati duyanlar sayesinde biraz oy toplayacağı kesin.
Şansı Az Olanalr: Ege'nin Hamsisi, Kalk Gidelim, Koca Koca Yalanlar, Yeni Gelin

EN İYİ KADIN OYUNCU (KOMEDİ)
745x500-jet-sosyete-dizisi-final-mi-yapiyor.jpg

  1. Gülse Birsel (Jet Sosyete): Gülse Birsel'in sıradan esas kız karakterlerinden sonra Gizem'le ayrı bir alanda sevildiği aşikar. Yarış inanılmaz zayıf ve kendisini sahneye çıkarmak Altın Kelebek'in prestij kasmasına yardımcı olabilir. 'Bu kim' ve 'My avokado'nun aşkına kazanmalı.
  2. Aylin Kontente (Güldür Güldür Show): Sanırım Birsel'in en güçlü rakibi Aylin Kontente. GG ana dalda ödül almasa bile burada sempati oylarını toplayıp sırasını savabilir.
  3. Pınar Altuğ (Çocuklar Duymasın): Dizinin başladığı her sefer 10 yaş gençleşen Pınar Altuğ bu noktada en güçlü 3. aday gibi. Ama yıl artık 2018 ve Çocuklar Duymasın genç kitlenin kucaklayacağı bir dizi değil.
Şansı Az Olanlar: Aslı İnandık (Güldür Güldür Show), Başak Parlak (Şevkat Yerimdar), Bestemsu Özdemir (Ege'nin Hamsisi), Evrim Alasya (Koca Koca Yalanlar), Feride Hilal Akın (Yeni Gelin), İrem Sak (Güldür Güldür Show), Jessica May (Yeni Gelin)

EN İYİ ERKEK OYUNCU (KOMEDİ)
251020131723475377480.jpg

  1. Tamer Karadağlı (Çocuklar Duymasın): 3 dalda da Jet Sosyete'nin ödül alacağını sanmadığım ama Çocuklar Duymasın'ın mutlaka bir şeyler koparacağına inandığım için kendisini zirveye koydum. Nostalji rüzgarlarından faydalanabilir.
  2. Çağlar Çorumlu (Jet Sosyete): Jet Sosyete'yi sevmeyenler bile Çağlar Çorumlu'nun yetenekleri konusunda hemfikir. Ama geçen yılki ödülden sonra rafına bir Altın Kelebek daha ekleyebilir mi şüphel.
  3. Alper Kul (Güldür Güldür Show): Aynı daldaki rol arkadaşı Ali Sunal'a göre üzerine daha çok iş düştüğü kesin. Kadın oyuncu olmazsa buradaki olası bir ödül için tercih belli.
Şansı Az Olanlar: Ali Sunal (Güldür Güldür Show), Bartu Küçükçağlayan (Jet Sosyete), Cengiz Bozkurt (Jet Sosyete), Hakan Yılmaz (Koca Koca Yalanlar), Sarp Apak (Jet Sosyete), Tolga Mendi (Yeni Gelin), Uraz Kaygılaroğlu (Ege'nin Hamsisi)

EN İYİ ROMANTİK-KOMEDİ DİZİSİ
erkenci-kus-16-1540123160.jpg

  1. Erkenci Kuş: Geldik fanların gövde gösterisi yapacağı dallara. Bu senenin romantik komedi favorisi belli. Reytingler, sosyal medya, rakiplerin zayıflığı derken Erkenci Kuş çok rahat bir zafere ulaşacak.
  2. 4N1K İlk Aşk: İhtimali olduğundan değil ama belki fanlar bir şey yapar diye koyuyorum. Ama erken final yapan bir dizi için Altın Kelebek fazla büyük bir iddia.
Şansı Az Olanlar: Ateşböceği, Darısı Başımıza, Dolunay, Meleklerin Aşkı, Ver Elini Aşk

EN İYİ KADIN OYUNCU (ROMANTİK-KOMEDİ)
82d7abeb-b5dc-4dbc-b0de-4ebe6f6f1f00.jpg

  1. Demet Özdemir (Erkenci Kuş): Erkenci Kuş antileri için zor bir akşam. Geçen seneki Hande Erçel vakası kadar kötü değil sanırım.
  2. Özge Gürel (Dolunay): Dizisi biteli yıl olacak da fanlar boş durmaz diye burada dursun.
  3. Gözde Mutluer (4N1K: İlk Aşk): Buraya da 2. maddeyi kopyala-yapıştır yapabiliriz.
Şansı Az Olanlar: Açelya Topaloğlu (Darısı Başımıza), Asuman Dabak (Ver Elini Aşk), Eslem Akar (4N1K: İlk Aşk), Nergis Kumbasar (Darısı Başımıza), Oya Başar (Meleklerin Aşkı), Sevda Erginci (Ver Elini Aşk)

EN İYİ ERKEK OYUNCU (ROMANTİK-KOMEDİ)
Erkenci-Kusun-yildizina-teklif-yagiyor---Can-Yaman-kimdir-kac-yasinda-4553.jpg

  1. Can Yaman (Erkenci Kuş): Türkiye'nin bugüne kadarki en muhteşem oyuncusu, dram oynasa döktürecek, İtalya'da hukuk okuyan Can Yaman da 9 Aralık'ta Hande Erçel'lerin gelip geçtiği Altın Kelebek sahnesinde olacak gibi görünüyor.
  2. Anıl Çelik (Erkenci Kuş): Can Yaman sevmeyen Erkenci Kuş izleyicileri (ne kadar tezat cümle oldu) dizinin ön plana çıkan diğer oyuncusuna yönelebilir.
  3. Seçkin Özdemir (Tehlikeli Karım): Dizisi pek etki yaratamadı, o yüzden fanlar destek verse bile ihtimalini zayıf görüyorum.
Şansı Olmayanlar: Ali İl (Ver Elini Aşk), Ali Yağcı (Erkenci Kuş), Atakan Hoşgören (4N1K: İlk Aşk), Berkay Hardal (Meleklerin Aşkı), Burak Yörük (4N1K: İlk Aşk), Cemrehan Karakaş (4N1K: İlk Aşk), Sina Özer (4N1K: İlk Aşk)

EN İYİ DİZİ ÇİFTİ
siyahbeyazask-3-1-800x534.jpg

  1. Birce Akalay & İbrahim Çelikkol (Siyah Beyaz Aşk): Her ne kadar Altın Kelebek sadece Kanal D dizilerinin ödüllendirildiği bir platform olmasa da illa ki birkaç ödülle dönecek. SBA fanlarının da çalışmalarının karşılığını vermek lazım.
  2. İrem Helvacıoğlu & Ulaş Tuna Astepe (Sen Anlat Karadeniz): SAK'ın Nefes ve Tahir'i de ödül avında olacak. Ama dediğim gibi diğer kategorilerde ödül alma ihtimali yüksek olduğundan burada başka bir alternatifin sivrilmesi olası.
  3. Hazal Kaya & Burak Deniz (Bizim Hikaye): Fazla söze gerek yok. Kategorideki çoğu çift iddialı ama iş sadece kimin kitlesinin daha büyük ve güçlü olduğuna bağlı.
Şansı Olmayanlar: Alina Boz & Alp Navruz (Elimi Bırakma), Aslı Enver & Özcan Deniz (İstanbullu Gelin), Bergüzar Korel & Halit Ergenç (Vatanım Sensin), Demet Özdemir & Can Yaman (Erkenci Kuş), Dilan Çiçek Deniz & Aras Bulut İynemli (Çukur), Gökçe Bahadır & Mert Fırat (UTC), Serenay Sarıkaya & Ozan Güven (Fi)

EN İYİ YÖNETMEN
fft16_mf10584517.Jpeg

  1. Osman Sınav, Yusuf Ömer Sınav & Emre Kabakuşak (Sen Anlat Karadeniz): Osman Sınav sektörün deneyimli isimlerinden biri ve azılı SAK fanlarının da yardımıyla daha önce ödül sunmak için çıktığı sahnede ödül alacak gibi görünüyor.
  2. Ali Bilgin & Deniz Yorulmazer (Ufak Tefek Cinayetler): Hakkaniyetli bir ödül töreninde ödülün UTC'ye gitmesi gerekir ama Altın Kelebek'ten fazla şey beklememek lazım. Tek umudumuz fanlar diyelim. Yine de azımsamamak lazım.
  3. Sinan Öztürk (Çukur): Çukur'un adı bile çoğu izleyicinin kendisine oy vermesini sağlayacaktır da ödül konusunda fazla güvenilmemeli bence.
Şansı Olmayanlar: Çağrı Bayrak (Erkenci Kuş), Emre Konuk (Payitaht: Abdülhamid), Metin Günay (Diriliş: Ertuğrul), Nadim Güç (Kadın), Orhan Oğuz (Arka Sokaklar), Taylan Kardeşler & Burak Arlıel (Vatanım Sensin), Yüksel Aksu (Avlu)

EN İYİ SENARYO
30e5b4b0-e505-4de7-83ac-3992b3e46991.jpg

  1. Meriç Acemi (Ufak Tefek Cinayetler): Şimdilerde eleştiri oklarının hedefi olsa da Meriç Acemi'nin ilk 14 bölümün ekmeğini yiyeceği de ortada. Üstelik dizi ve kadın oyuncu dallarında UTC kazanamazsa eli boş göndermemek için ideal seçenek olabilir.
  2. Ayşe Ferda Eryılmaz & Nehir Erdem (Sen Anlat Karadeniz): Romantik komedilerden sonra SAK ile geçen sezonda adlarından sıkça söz ettirseler de artık diziyi yazmıyorlar. Gerçi geçen seneden Nuran Evren Şit (Vatanım Sensin) örneği de ortada.
  3. Gökhan Horzum (Çukur): UTC'nin niye kazanma ihtimali varsa Çukur için de aynısı geçerli. Alınamayan ödüllerin hakkı itinayla verilir.
Şansı Olmayanlar: Ahmet Yurdakul (Avlu), Ayşe Kutlu Üner (Erkenci Kuş), Birol Güven (Çocuklar Duymasın), Ferhat Ergün (4N1K: İlk Aşk), Hande Altaylı (Kadın), Mehmet Bozdağ (Diriliş: Ertuğrul), Raci Şaşmaz & Bahadır Özdener (EDHO)

Diğer kategorilerdeki tahminlerim:
  • En İyi Müzik: Toygar Işıklı (Çukur)
  • En İyi Çocuk Oyuncu: Demir Birinci (Sen Anlat Karadeniz)
  • En İyi Gündüz Kuşağı Programı: Yemekteyiz
  • En İyi Kadın Sunucu: Müge Anlı
  • En İyi Erkek Sunucu: Ali İhsan Varol (Onur Büyüktopçu'nun da şansı yüksek)
  • En İyi Kadın Haber Sunucusu: Nazlı Çelik (ya da Buket Aydın)
  • En İyi Erkek Haber Sunucusu: Fatih Portakal
  • En İyi Yarışma: Survivor
Benden bu kadar. Biliyorum, ödüller verilirken bir sürü abukluklar yaşanacak ve muhtemelen bu kadar kafa yorduğum için kendimden tiksineceğim. Yine de adet olarak 'iyi olan kazansın' diyelim ve herkese başarılar dileyelim. 9 Aralık'ta görüşürüz.
 
Son düzenleme:

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Bizim Hikaye'nin UTC'den daha çok sosyal medyada desteklendigini düşünüyorum:)
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Yine saldırılar başlamış. Tamam emeğe saygı duymadığını biliyoruz da konunun nereye açıldığına bak bari. Madem farklı düşünüyorsun gider yazını yazarsın. Bunlar %100 nesnel diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum. Ay neyse uğraşamayacağım gece gece. :)
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,597
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Hiç bir tercihine katılmadığım bir yazı olmuş. Ancak "hayranlar" sayesindesayesinde böyle sonuçların çıkmasını umuyorum. Ne zaman bu ödülleri seçkin jüri verir o zaman gözümde daha fazla değeri olur.
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Hayaller sandalyenin ortalığı yıktığı. Gerçekler ise

aleyna-tilki-190356rv-728x410-bi9I_cover.jpg
Aaa dur yazdıktan sonra aklıma geldi Bully forumdan gitmeden altın kelebekten çekilmiş Musti diyordu 2009 kral ödülündende çekilmişti zaten bizim kalitemiz fazla gelir bu veletlerle aynı yerde olmasın :A :A :A
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
İnş erkek oyuncu rolunu Vartolu kazanır . Arasın İçerde dizisinde kazanması gerekiyordu orayı izlettiren oydu ama burayı izlettirende Vartolu :A :A :A @xemrexxx @serhatt @MasacRE- @MEnes @kerem @Sherlock