2018 A Quiet Place / Sessiz Bir Yer - Film Yorumları

sokak sanati

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
a-quiet-place-emily-blunt-millicent-simmonds.jpg


A Quiet Place

Değişik senaryosu ile ilgimi çeken bir film oldu. İlk başta biraz sıkılsamda son 45 dakika şahane açıldı. Zaten film 1.5 saat hızlıca geçti gitti.

İlk yarım saatlik bölümde aklımda kalan küçük çocuğu canavarın hızlıca kapmasiydi. O sırada başrol erkek oyuncu coşturmuş. Harika bir baba sahnesi izletti bana. Bayıldım bu adamın oyunculuğuna film boyunca zaten şahane oynadı. Bu yıl oscarı falan bu adama versinler.:X

Film doğum sahnesinde ki gerilimden itibaren beni git gide strese soktu. Saçım falan kabardı stresten o kadar gerildim. Harika anlar yaşattılar. Elinize sağlık. Son dönemde izlediğim en iyi gerilimdi ve bunda oyuncuların çok büyük etkisi var.

E. Blunt muhteşem bir performans çıkarmış. Ağlaması, doğurması ve özellikle final sahnesinde ki bu iş bende tatlım hareketiyle efsaneydi. Filmi yöneten yazan vs adammış. Oyunculuk harika ona bi şey diyemem ama çekimler beni çok etkilemedi. Biraz karanlık çekmiş. Bazı sahneler ev kamerasıyla çekilmiş gibiydi. Çok profesyonel olmamış.

Gelelim final sahnesine.
Çok karizmatik bir final sahnesiydi. Bir o kadarda mantıksız.
Bir sürü canavar ile baş edemezler. Hepsi öldü muhtemelen ama o canavarı öldürdüler yaa babalarının kanı yerde kalmadı. Çok mutlu oldum:X
Mantıksız olan kısım bir tüfek ile ölebilir canavarı niye bunca zaman dünyanın teknolojisi öldürmemiş. Acaba sesi algılayan sisteme o kız zarar verdiği için mi çabucak öldü
.ben tatmin olmadım o sahneden ama E. Blunt ve kız harika oynamış. Çok cooldu:X

İlginç bir deneyimdi. İzlenmesi gereken bir film.

8.5/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
4646862.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


A Quiet Place / Sessiz Bir Yer

Türü:
Gerilim, Korku
Yönetmen:
John Krasinski

Oyuncular:

Emily Blunt
John Krasinski
Millicent Simmonds

Filmin Özeti:
2 çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Aile gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak durmaktadır. Ancak günün birinde bu sakin hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmeleri ile tepetaklak olur. Durgun sessizliğin içinde çıkan bu ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini hemen çekecek ve aile sessizliklerini bozmanın bedelini ağır ödeyecektir.

Filmin Fragmanı:
 
  • Beğendim
Reactions: Çiğdem

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Çıktığı dönem sinemada izlemiştim. John Krasinski sevdiğim bir isim. Yönetmelikte de başarılı olmasına sevindim.

Filmin gerilim dozu iyi, fikir olarak da iyi. Son dönemlerde korku-gerilim filmlerinin başarılı olmasının bir önemli sebebi de içinde drama da barındırmaları. Aynısı Hereditary içinde söylemek mümkün tabi o çok daha başarılı bir filmdi.

Oyunculuklar çok iyi özellikle Emily Blunt. Yine çok iyi oynamış.

Mantık hataları ve eksikleri var ama yine de iyi bir film.

7/10
 

Harunnn60

Emekli
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
49,573
Reaksiyon puanı
44,755
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
İlk 25-30 dk izlemiştim baya sessiz bir film havasındaydı. Beni sıktı bu durum ama konusu ilgimi çeken konulardan birisi. Bir ara bitireceğim. :)
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Filmde yer yer çok sıkıldım (ilk başlarda ama başi ne kadar sıkıcıydıysa son 40-50 dakikası bir okadar heyecanlıydı.. Müzikleri ve çekim kalitesini beğendim. Bir çok yerde mantık hatası var. Ses çıkmaması için ayakkabısız geziyorlar vs ama etrafında ses çıkartan daha fazla şeyler var. Ne kadar sessizlik önemli? Bunu biz izleyicilere daha iyi aktarılmalıydı ama filmde elbette heyecanlı ve ilgi çekici detaylarda var.

"Çocuklarımızı koruyamazsak, neye yararız?"
Ailenin küçük çocuklarının elindeki uçak ses çıkarınca yaratık çocuğu yedi. ilk kısım böyle başladı ve ardından 1 sene geçti. Kadın tekrar hamile ama madem bu kadar sessiz olmak zorundalar o bebek doğunca ağlayacak, nasıl yapacaklar diye düşünürken aslında herşeyin planı yapılmıştı.
Kadının doğum sancısı çektiği sahneler çok başarılıydı.
Baba karakteri çocuklarını korumak için canavara kendini yem etmek zorunda kaldı. Ölümünden önce kızına onu sevdiğini söylediği kısım duygusaldı çünkü kızı, babasının kendisini sevmediğini ve babasının onu kardeşinin ölümünden sorumlu tuttuğunu sanıyordu.

Filmin başlangıcı gibi sonunuda anlamadık
7.5/10
 
Son düzenleme:

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Harika bir sinema deneyimiydi. Böyle özgün fikirler, yaratıcı senaryoları seviyorum. Hele bunun gibi iyi işlenenleri tadından yenmiyor. Ararsan bazı çok mühim olmayan mantıksızlıklar bulabilirsin ama onlar olmadan da film olmuyor bazen. :)

John Krasinski'nin bu kadar potansiyel barındıran bir yönetmen olmasına sevindim. Emily Blunt ise muhteşemdi.

Tam yorum:
https://izleryazar.com/a-quiet-place-2018/

8.5/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Kesinlikle çok güzel bir deneyimdi.

Baştan sona gerilimli ve farklı bir film. Özellikle süresinin kısa olması sürekli olarak o gerilimi hissetmenizi ve filmden bir an için bile kopmamanızı sağlıyor. John Krasinski, yönetmenlik konusunda da başarılı olduğunu kanıtlamış bence.

Filmin konusunu ve işleniş tarzını çok sevdim.

Sıradan bilim kurgu/gerilim filmlerinden farklı olarak aileyi sese duyarlı yaratıkların gelmesinden günler sonrasında izliyoruz. Bu fikri açıkçası çok sevdim. Sıradan bilim kurgu filmlerinde olay tek bir günde gerçekleşiyor, dünya kurtuluyor ve her şey bitiyor. Bu film öyle değil ve öyle olmayışı sıradan olmasının önüne geçiyor. Tabii ki yer yer mantık hataları var ancak özellikle mantık hatası aramazsanız filmden zevk alırsınız ki ben mantık hatalarının dozunun abartıldığı kadar yüksek olduğunu düşünmüyorum.

Oyunculuklar açısından Emily Blunt yine şov yapmış, oynadığı rolleri yaşıyor kadın. Gerçekten saygı duyulası bir performans sergilediğini düşünüyorum.

Özellikle bebeğini doğurduğu sahnede gerilimi sonuna kadar hissettirmeyi başardı.

Kısacası farklı oluşu, sıradan olmayışı, başarılı yönetmenlik ve oyunculuk performanslarıyla A Quiet Place 2018 yılının en iyi filmlerinden bana göre.

Puan: 9/10
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Aaa vlla başlarda ilk 40 dakıkası falan yanı ilk yarısı sıkıcıydı. Sessiz sinema izliyorsun sankı :F Ben konuşmadan asla duramam :A Şuankı 2000 li olanlara ver telefonu , netten konusuyorlar zaten ağızdan konuşmayı bilen yok öyle kötü konuşuyorkı şuankı nesil onunda sebebi hep netten konusmaları :F Neyse bu film onlara uygun bana değil :F
filmde beni çeken şu dinazor mu desem kertenkele mi ona benzeyen küçük yaratıklardı . Araba ya saldırmaları vsyle iyiydi sona doğru büyük bir canavar geldi papatya gibi açılmış kafası komikti biraz öncekiler gibi korkutucu değildi :F Stranger bizim veletler dizisinde de vardı ona benzer birşey :F Film devam serisi gelecek diye bitti resmen , gelir :A

6 Puan veriyorum ne az ne fazla hakkı budur bence :A Canavarlar hatrına :F
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Aslında filmin bir şey hariç çok da büyük bir olayı yok. İşte gizemli canavarlar dünyaya saldırıp yok eder, kalan insanlardan bir grubun neler yaptığını görürüz. Burada da böyle bir aile konu alınmış, sadece onların bildiği kadarını biliyoruz bizde. Başta bir şey hariç dediğim durum da ses. Yaratıkların sese gelmesinden dolayı tüm film sessizlik içinde. Bu da zaten başlı başına ürkütücü bir durum. Korku filmlerinin klişesi vardır ya ani sesle korkutmak. Bu film direk bu durum için biçilmiş kaftan. Ama zırt pırt gereksiz yere de koymamışlar sırf insanı zıplatmak için o ani sesleri. Çok yerinde kullanılmış, ses nerede çıkması gerekiyorsa orada çıkıyor yani. Zaten oluşan sessizlik insanı germeye yetiyor, ekstra bir şey yapmalarına da gerek yok :D

Yalnız birkaç şey zorlama geldi bana.
En başta öyle bir dünyada çocuk yapmak. Özellikle de o baba bu kadar dikkatli birisiyken girişmez öyle bir şeye. Tamam başta çocuklarını kaybettiler onun yerine diye düşünülebilir ama yok yani cık. Bebek gerilim yaratmak için bir öge işte. Ağlayacak zırlayacak yaratıkları başlarına toplayacak :D Yaratıkların ne kadar sese geldiği de biraz muallaktaydı. Ayrıca madem şelalenin yanında rahat rahat konuşabiliyorlar, taşınsanıza madem öyle bir yere, ne diye sıkışıp kalıyorsunuz bir eve. Tek tek ayrıntılara bakılsa daha da çıkar, ama bunlar en başta gelen mantıksızlardı bence.

Bu arada film düşük bütçeyle çekilmiş. Buradan kazanılan parayla felaketin ilk zamanlarında geçen başka kişilerin konu alındığı daha iyi efektli yüksek bütçeli bir film hoş olabilir, bir düşünsünler bunu :D

7.5/10
 

DarkLegenD

Favori Üye
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
24,923
Reaksiyon puanı
19,275
Puanı
1,060
Yaş
25
Konum
Afganistan
Web Sitesi
www.cizikdvdkasetleri.com
IMDB puanını -7.9- asla hak etmeyen, vasatı bile aşamayacak olan, mantıksızlıklarla dolu bir film.


5.0/10
Puanımı yenilemeye geldim.

Şimdi bu olağanüstü duyma özelliğine sahip canlılarımız nereden geldi? Uzaylıların planladığı toplu bir cinayet teşebbüsü mü? Dünya temelli bir biyolojiye sahiplerse, hangi havyandan evrildiler? Bunlar evrilirken diğer hayvanların eli armut mu topladı? Uzaylılar tarafından gönderildiyseler, bu durumda Dünya'daki hayvanların şansı olmaz, alayı temizlenir. Bu canlıların sayısını da bilmiyoruz. Neredeyse 'olağanüstü duyma' özellikleri dışında bilgimiz yok hatta. [Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama bu özelliği göz önünde bulundurursak, anne ve bebek neden ölmedi? :) İzlerken ölmeleri gerektiğini kendime söyledim, çünkü çelişki yaşanacaktı ve yaşandı da.] Bu soruların cevaplarının şimdilik önemi yok. 2. filmde işaret diliyle anlatırlar artık. Gerçi bunları anlatacak bilim adamı olmayacaktır filmde muhtemelen ahahahahaha. Teori geliştirmiş olup, hayatta kalmayı başarsalar bile olanlar yüzünden unuturlar eldeki bilgileri. :F

ODÖSC'nin var olduğu bir doğa ortamında büyük vücutlu hayvanların hayatta kalmasının oranı nedir? Şu tarz canlıların hayatta kalma şansı daha yüksek olacaktır. Genlerinde ne değişti de -çatıdan düşen hayvanlar gibi olanlar- hayatta kalabildiler?

Eleştirimi toparlıyorum. Eleştirimin ana olayı, filmin bize nasıl ve neden sorularının cevaplarını vermemesi. Sadece ne sorusunun cevabı, filmin -olmayan- alt hikayelerini bir bütün hâline getirip, filmin temelini oluşturup beğenmemizi sağlayamaz. Sağlamamalı.

3.0/10
 
Son düzenleme:
  • Olmamış
Reactions: bazinga and MasacRE

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Puanımı yenilemeye geldim.

Şimdi bu olağanüstü duyma özelliğine sahip canlılarımız nereden geldi? Uzaylıların planladığı toplu bir cinayet teşebbüsü mü? Dünya temelli bir biyolojiye sahiplerse, hangi havyandan evrildiler? Bunlar evrilirken diğer hayvanların eli armut mu topladı? Uzaylılar tarafından gönderildiyseler, bu durumda Dünya'daki hayvanların şansı olmaz, alayı temizlenir. Bu canlıların sayısını da bilmiyoruz. Neredeyse 'olağanüstü duyma' özellikleri dışında bilgimiz yok hatta. [Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama bu özelliği göz önünde bulundurursak, anne ve bebek neden ölmedi? :) İzlerken ölmeleri gerektiğini kendime söyledim, çünkü çelişki yaşanacaktı ve yaşandı da.] Bu soruların cevaplarının şimdilik önemi yok. 2. filmde işaret diliyle anlatırlar artık. Gerçi bunları anlatacak bilim adamı olmayacaktır filmde muhtemelen ahahahahaha. Teori geliştirmiş olup, hayatta kalmayı başarsalar bile olanlar yüzünden unuturlar eldeki bilgileri. :F

ODÖSC'nin var olduğu bir doğa ortamında büyük vücutlu hayvanların hayatta kalmasının oranı nedir? şu tarz canlıların hayatta kalma şansı daha yüksek olacaktır. Genlerinde ne değişti de -çatıdan düşen hayvanlar gibi olanlar- hayatta kalabildiler?

Eleştirimi toparlıyorum. Eleştirimin ana olayı, filmin bize nasıl ve neden sorularının cevaplarını vermemesi. Sadece ne sorusunun cevabı, filmin -olmayan- alt hikayelerini bir bütün hâline getirip, filmin temelini oluşturup beğenmemizi sağlayamaz. Sağlamamalı.

3.0/10
Annihiliation'da çok mu veriyorlardı bu sorulara cevap da ona bayıldın bunu gömüyorsun :A Söyle bakayım o filmdeki uzaylı neydi, nereden gelmişti amacı neydi açıkla hepsini :A
 
  • Güldürdün
Reactions: DarkLegenD

DarkLegenD

Favori Üye
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
24,923
Reaksiyon puanı
19,275
Puanı
1,060
Yaş
25
Konum
Afganistan
Web Sitesi
www.cizikdvdkasetleri.com
Annihiliation'da çok mu veriyorlardı bu sorulara cevap da ona bayıldın bunu gömüyorsun :A Söyle bakayım o filmdeki uzaylı neydi, nereden gelmişti amacı neydi açıkla hepsini :A
Uzaydan. :A Üstün gelişmiş teknolojiye sahip uzaylı canlılar tarafından gönderildiler. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: MasacRE

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Puanımı yenilemeye geldim.

Şimdi bu olağanüstü duyma özelliğine sahip canlılarımız nereden geldi? Uzaylıların planladığı toplu bir cinayet teşebbüsü mü? Dünya temelli bir biyolojiye sahiplerse, hangi havyandan evrildiler? Bunlar evrilirken diğer hayvanların eli armut mu topladı? Uzaylılar tarafından gönderildiyseler, bu durumda Dünya'daki hayvanların şansı olmaz, alayı temizlenir. Bu canlıların sayısını da bilmiyoruz. Neredeyse 'olağanüstü duyma' özellikleri dışında bilgimiz yok hatta. [Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama bu özelliği göz önünde bulundurursak, anne ve bebek neden ölmedi? :) İzlerken ölmeleri gerektiğini kendime söyledim, çünkü çelişki yaşanacaktı ve yaşandı da.] Bu soruların cevaplarının şimdilik önemi yok. 2. filmde işaret diliyle anlatırlar artık. Gerçi bunları anlatacak bilim adamı olmayacaktır filmde muhtemelen ahahahahaha. Teori geliştirmiş olup, hayatta kalmayı başarsalar bile olanlar yüzünden unuturlar eldeki bilgileri. :F

ODÖSC'nin var olduğu bir doğa ortamında büyük vücutlu hayvanların hayatta kalmasının oranı nedir? Şu tarz canlıların hayatta kalma şansı daha yüksek olacaktır. Genlerinde ne değişti de -çatıdan düşen hayvanlar gibi olanlar- hayatta kalabildiler?

Eleştirimi toparlıyorum. Eleştirimin ana olayı, filmin bize nasıl ve neden sorularının cevaplarını vermemesi. Sadece ne sorusunun cevabı, filmin -olmayan- alt hikayelerini bir bütün hâline getirip, filmin temelini oluşturup beğenmemizi sağlayamaz. Sağlamamalı.

3.0/10
Annihilation'un tüm amacı ne sorusuyla alakalıydı. Film nasıl ve neden sorularına hiçbir cevap vermiyordu. Bu filme aynısını yaptığı için gömmüşsün. :)
 

DarkLegenD

Favori Üye
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
24,923
Reaksiyon puanı
19,275
Puanı
1,060
Yaş
25
Konum
Afganistan
Web Sitesi
www.cizikdvdkasetleri.com
Of ne kadar açıklayıcı, evrenin sırlarını çözdük :A Yükselt la şu filmin puanını, bana düşürttürme Annihiliation'u :A
Filmde uzaylı canlının yapısı hakkında az çok bilgi veriliyor. Hatta uzaydan gelip/gönderilip Parıltı'yı yaratan 'şey'in, o gezegenin doğasını anlattığını düşünüyorum. Bizim Dünya'mıza göre kat ve kat daha 'gelişmiş' canlı yapılarını kısa bir süre içinde yaratan bir doğa yapısı. Bize göre anlamsız olan mutasyonlar, saniyeler içinde bizim gibi- yine bize göre- karmaşık yapılı bir canlının kopyalanması, yansıtılması gibi özellikler gözümüze sokuluyor. Yani bu uzaylı ırkının bizden çok üstün bir teknolojiye ve farklı doğa kanunlarına sahip olduğunu gösterir. Yaninin yanisi olarak bu bize nereden sorusunun cevabını kısmen verebilir. Nasıl sorusu zaten filmde gösterildi.

Amaçları(neden sorusunun cevabı);
1- Dünya'yı ele geçirmek.
2- Türümüzü sadist bir şekilde yok etmek
3- Son sahnelerde Lena ve Kane'nin kendilerinin ne oldukları hakkında kararsızlığa düşmüşlerdi. Bu konuda uzaylı canlıların, bizim zihnimizi tam olarak ele geçirememişlerdi. ('diğerleri niye öldü' sorusuna ise verebileceğim cevabım, uzaylı canlının ele geçirdiği vücut ile uyum sağlayamaması veya güçlü olmadığını düşünüp yok etmesi.) Buradan bir 'türümüz ile ilgili bilgi alma veya yorulmadan kendi doğalarını Dünya'mıza yayma' amaçları olabileceğini düşünüyorum.

@Danger UA!